20.07.2005, 00:00

Alternatívny operátor hlasových a dátových služieb Dial Telecom plánuje od konca augusta spustiť službu voľba operátora hlasových služieb prostredníctvom predvoľby 1055. Informovala o tom marketingová manažérka spoločnosti Karin Krupielová. V súčasnosti firma poskytuje hlasové a dátové služby viac ako 1 800 zákazníkom. (TASR)

Poplatkový lov zveri v režijných revíroch je so 60-percentným podielom na celkových výnosoch poľovníctva Lesov SR rozhodujúcou činnosťou podieľajúcou sa na tržbách. Predaj zveriny z ich produkcie má na celkových výnosoch 20-percentný podiel. Lesy SR ročne vyprodukujú asi 220 ton diviny a spracúvajú ju vo vlastnej prevádzke v Topoľčiankach. (TASR)

Nemecká spolková vláda predala akcie Deutsche Post a Deutsche Telekomu pod cenu. Štátna banka Kreditanstalt für Wiederaufbau za ne zaplatila spolu päť miliárd eur. Podľa analytikov ich banka získala o 1,4 miliardy lacnejšie, než je ich momentálna burzová hodnota. Hovorkyňa banky uviedla, že také cenové zrážky sú v obchodnej praxi bežné. (TASR)

Správca konkurznej podstaty skrachovanej britskej automobilky MG Rover, spoločnosť PricewaterhouseCoopers, skúma dve detailné ponuky na odkúpenie všetkých aktív firmy. Obe ponuky predpokladajú obnovenie výroby v Longbridge. Ponuky predložili Shanghai Automotive Industry Corporation a Nanjing Automobile Corporation. Rozhodnutie má padnúť na budúci týždeň. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. apríl 2024 09:40