StoryEditor

Obete Bushej daňovej reformy

12.05.2003, 00:00

Američania žijúci v zahraničí budú pravdepodobne platiť vyššie dane na základe kontroverzného opatrenia v novom daňovom zákone, ktorý schválila finančná komisia amerického Senátu minulý týždeň vo štvrtok. Informoval o tom Financial Times.
Zrušenie daňových úľav pre občanov Spojených štátov amerických pracujúcich v zahraničí by malo priniesť do amerického rozpočtu 32 miliárd dolárov. Zavedenie daní tak ukončí 57 rokov starú výnimku, ktorá umožňovala Američanom žijúcim v zahraničí odpísať si z daní každoročne 80-tisíc dolárov plus náklady na bývanie.
"V Európe pracuje veľký počet Američanov a toto rozhodnutie považujeme sa nesprávny krok zo strany amerického Senátu," upozornil John Taylor, americký právnik pracujúci v Londýne. Ako ďalej dodal, väčšina občanov USA pracuje mimo svojho rodiska v štátoch, kde už dnes odvádzajú vysoké dane. Rozhodnutie Senátu pobúrilo aj veľké americké spoločnosti, ktoré za svojich zamestnancov pracujúcich v zahraničí odvádzajú v Spojených štátoch dane.
Zrušenie daňových výhod považuje americký Senát za jeden zo spôsobov, ktorý umožní americkému prezidentovi Georgeovi W. Bushovi ešte zvýšiť plánovaný balík daňových škrtov.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
26. apríl 2024 07:39