11.06.2003, 00:00

SLOVENSKÁ asociácia petrolejárskeho priemyslu a obchodu (SAPPO) je presvedčená, že vláda SR prijala novelu zákona o spotrebnej dani z minerálnych olejov iba kvôli snahe prekryť prehlbujúci sa deficit štátneho rozpočtu. Uvádza sa to v stanovisku, ktoré včera médiám poskytla asociácia. Podľa SAPPO výška daňového zaťaženia spotrebnou daňou je neúmerná, lebo predstavuje vyše 50 % z maloobchodnej ceny pohonných látok bez DPH. (TASR)
Ilustračná snímka hn/Š. Laktiš
DUSLO Šaľa dosiahlo za uplynulý rok čistý zisk 204,6 mil. Sk. V porovnaní s predchádzajúcim rokom to predstavuje pokles o 63 %. Celkové tržby za vlastné výrobky a služby boli v sume 8,684 mld. Sk. Podľa generálneho riaditeľa spoločnosti Jozefa Kollára sa na hospodárskych výsledkoch firmy negatívne odrazilo najmä zníženie cien priemyselných hnojív, ktoré je spôsobené ich prebytkom na európskych trhoch. (TASR)
ZA ÚČASTI 142 vystavovateľov zo Slovenska, z ČR, Belgicka a Maďarska otvorili včera na Výstavisku TMM v Trenčíne 10. ročník výstavy Aqua. Na ploche 5 800 m2 vystavujú firmy, ktoré sa zaoberajú vodným hospodárstvom, hydroenergetikou, ochranou životného prostredia, komunálnou technikou a rozvojom miest a obcí. (TASR)
SOFTVÉROVÁ spoločnosť Core Computer získala zákazku za niekoľko miliónov korún na vybudovanie zákazníckeho centra Západoslovenskej energetiky (ZSE) v Nitre. Ako potvrdil hovorca ZSE Ján Orlovský, podpísali s firmou rámcovú zmluvu v sume takmer 25 mil. Sk. (TASR)
TEXTILNÁ spoločnosť Gemtex Rožňava ukončila prvý kvartál so ziskom pred zdanením 2,8 mil. Sk, čo je o 64,6 % menej ako v 1. štvrťroku 2002. Celkové výnosy medziročne vzrástli o 19,7 % pri 28,5-percentnom raste nákladov. Spoločnosť vygenerovala pridanú hodnotu 34,3 mil. Sk pri tržbách za predaj vlastných výrobkov a služieb 82,8 mil. Sk. (SITA)
ODBOROVÁ organizácia pilotov Českých aerolínií CZALPA sa včera opäť nedohodla s vedením spoločnosti na princípoch novej kolektívnej zmluvy. Piloti, ktorí sú od pondelka večera v štrajkovej pohotovosti, zvažujú vyhlásenie štrajku. (TASR)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
05. október 2024 07:29