19.06.2003, 00:00

INTERVENČNÁ poľnohospodárska agentúra SR vyhodnotila verejné súťaže na dotácie pri vývoze sladu a spracovaní jatočnej hydiny. Celkovo 65 tis. ton sladu s podporou agentúry vyvezie 7 spoločností, pričom subvencia na tonu exportovaného sladu predstavuje 1 230 Sk. V súťaži na podporu spracovania brojlerových kurčiat uspelo 9 spoločností. (SITA)
Ilustračná snímka TASR/D. Veselský
ZÁPADOSLOVENSKÁ energetika plánuje v tomto roku doviezť zo zahraničia takmer 10,5 % z celkového obstarávaného objemu elektriny. (TASR)
AMERICKÝ Ford bude reagovať na pokles odbytu svojich vozidiel v Európe obmedzením ich výroby. Redukcia výroby vozidiel Mondeo v belgickom Genku je len prvá reakcia na situáciu na trhu. (TASR)
SLNEČNÉ kolektory za 4,1 mil. Sk predal v ČR za prvé štyri mesiace Thermosolar Žiar zo Žiaru nad Hronom, čo je porovnateľný objem ako v rovnakom období vlaňajška. Podiel českého trhu na celkovom odbyte firmy sa však v dôsledku pokračujúcej recesie na hlavnom nemeckom trhu zvýšil zo 14 na 19 %. (TASR)
KONCERN Volkswagen investuje v Španielsku 1,245 mld. eur do vývoja nového typu vozidla. Nová rodina automobilov má zatiaľ pracovné označenie SE35X. Má byť kombináciou veľkopriestorových limuzín a športových vozidiel, pričom s ich výrobou sa má začať už na budúci rok. (TASR)
PRIBLIŽNE 400 z celkového počtu 1 219 zamestnancov banskobystrickej Slovenky príde v tomto roku o prácu. V prvej etape hromadného prepúšťania už dostalo výpovede 200 pracovníkov. Generálny riaditeľ spoločnosti Ľubomír Lehoťan označil súčasnú situáciu v Slovenke za kritickú. "Ak prežijeme najbližších päť mesiacov, máme šancu ďalej existovať ďalej a zachrániť 800 zamestnancov," zdôraznil. (TASR)
BANSKÉ stavby Prievidza hospodárili v prvých piatich mesiacoch tohto roka so ziskom pred zdanením 20,2 mil. Sk. Výkony spoločnosti predstavovali za sledované obdobie 346,8 mil. Sk. (SITA)
CERAM Čab Nové Sady, ktorý je súčasťou globálneho koncernu PPC Insulators, dosiahol za prvých päť mesiacov tohto roka zisk z prevádzkovej činnosti 22 mil. Sk, čo v medziročnom porovnaní predstavuje nárast o takmer 5 %. (SITA)
PROTIMONOPOLNÝ úrad SR súhlasil s priamou kontrolou U.S. Steel Corp. nad spoločnosťami Sartid, Sartid Beli Limovi, Sartid Stara Železara a Sartid -- Spin zo Srbska a Čiernej Hory. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
06. október 2024 04:36