StoryEditor

Nestlé predstavila nový typ cukru budúcnosti

27.08.2018, 00:00
Švajčiarska firma predáva sladkosti s nižším obsahom cukru a rovnako sladkou chuťou. Stojí za tým jej nový patent, o ktorý sa zatiaľ neplánuje deliť.

Slováci chcú žiť zdravo a z pozície zákazníkov to dávajú jasne najavo. Veľké reťazce i malé špecializované predajne sa snažia prispôsobiť ich požiadavkám, a preto do svojho sortimentu zahŕňajú výrobky s nižšou energetickou hodnotou a so zdravším zložením. Prvým krokom väčšiny z nich je vylučovanie zdraviu škodlivých látok, kam sa vo všeobecnosti radí aj cukor.


Kým reťazce na Slovensku si stanovujú strategické ciele a snažia sa prísť na to, ako dosiahnuť zníženie cukru vo výrobkoch vlastných značiek a zároveň zachovať ich sladkú chuť, spoločnosť Nestlé prišla s novým prevzdušneným cukrom. Práve ten by mohol byť v potravinárskom priemysle prevra...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2022-09-17 17:21:25 - Feat.: - Title: Zomrel Bruno Bonduelle, bývalý šéf rovnomennej potravinárskej značky 02 - Modified: 2022-09-02 05:00:00 - Feat.: - Title: Umelé sladidlá by sa už nemali považovať za bezpečnejšiu náhradu cukru. Zasahujú do črevných baktérií 03 - Modified: 2022-05-30 10:00:28 - Feat.: - Title: Slovenskí potravinári zvládajú náročné časy aj vďaka veľkým firmám. Jeden z reťazcov im vlani vyplatil 450 miliónov eur 04 - Modified: 2022-05-26 11:54:52 - Feat.: - Title: Blokádu ukrajinských prístavov spôsobili západné sankcie, tvrdí Kremeľ 05 - Modified: 2022-05-26 06:49:06 - Feat.: - Title: Agropotravinári bojujú už 30 rokov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. september 2022 04:44