Youtube/dobsonimages
StoryEditor

Práca snov? Maják v Kalifornii potrebuje nových správcov. Ročne si prídu na 130 tisíc dolárov

13.01.2019, 14:25
Autor:
TASRTASR
Maják bol postavený v roku 1874, aby pomáhal námorníkom navigovať cez hmlu, ktorá je pre vody okolo San Francisca častá.

Historický maják East Brother Light Station na idylickom skalnatom ostrovčeku v zátoke pri San Franciscu potrebuje nových správcov.

Ponuka je pre dvojicu a ročný plat pre oboch je 130 tisíc dolárov. Na Spojené štáty to nie je veľa, no menej peňazí vynahradí nádherné pracovné prostredie.
Túžba po živote na romantickom mieste však u uchádzačov nestačí, upozornila spravodajská televízia CNN.

Záujemcovia o túto pozíciu musia mať skúsenosti z námorníctva aj z hotelierstva. Maják totiž slúži aj ako penzión.

Správcovia tak musia udržiavať budovu, upratovať izby hostí, variť a servírovať vysoko kvalitné jedlo, na ktorom si penzión zakladá, a starať sa o to, aby boli hostia spokojní.

"Musíte byť spoločenskí. Návštevníci tam chcú mať niekoho veselého a prívetivého; niekoho, kto sa postará o to, aby sa tam cítili ako doma," informovala stanica CNN.

Jeden zo správcov musí mať licenciu na prevádzku komerčného plavidla, aby mohol prevážať hostí z pevniny na ostrov a späť. Penzión je otvorený štyri dni v týždni a konajú sa tam aj rôzne podujatia ako svadby a oslavy.

Maják bol postavený v roku 1874, aby pomáhal námorníkom navigovať cez hmlu, ktorá je pre vody okolo San Francisca častá. Funkčný je dodnes a od roku 1979 slúži aj turistom ako malý penzión.

Unikátne miesto

Maják patrí americkej pobrežnej stráži (US Coast Guard) a spravuje ho nezisková organizácia East Brother Lighthouse, ktorej prezident pracoval na majáku 40 rokov. Po tom, ako bol maják v 60-tych rokoch zautomatizovaný, bol ostrov opustený, preto sa ho rozhodli ponúknuť turistom.

"Je to unikátne miesto. Je to v Sanfraciskej zátoke, je to na ostrove a je to jeden z mála - možno jediný - penzión v budove majáku na ostrove," uviedol pre CNN riaditeľ organizácie Tom Butt.

Nástup už v polovici apríla

Návštevníci musia pri príchode na ostrov zvládnuť pri vystupovaní z lode rebrík vedúci hore na skalu. Výška rebríka závisí od hladiny vody v zátoke, maximálne je to však niečo vyše 3,5 metra. Potom ich už čaká pokoj, nádherné výhľady na oceán a pobrežie, zrekonštruovaná malebná budova majáku vo viktoriánskom štýle a kulinárske špeciality.

Noví správcovia majú nastúpiť v polovici apríla a bude im poskytnuté dvojtýždňové školenie. Dvojica nemusí byť pár a dokonca sa nemusia ani poznať. Musia si však byť vedomí toho, že budú žiť a pracovať v obmedzenom priestore a budú musieť spolu vychádzať.

Predošlí správcovia tam pracovali a žili dva roky. Jillian bola skúsená kuchárka a Che šikovným lodníkom, ktorý za kormidlom prebrázdil celý svet. O ich pozíciu sa už prihlásili aj záujemcovia z Ruska, Ukrajiny či rôznych častí Ázie.

Tom Butt zdôraznil, že je potrebné mať už existujúce pracovné povolenie pre Spojené štáty a správcovia nesmú byť fajčiari.

01 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 02 - Modified: 2024-04-01 09:00:00 - Feat.: - Title: Chceš žiť ako Chandler? Dostaneš 10-tisíc za to, že sa presťahuješ do Tulsy v Oklahome 03 - Modified: 2024-03-27 15:54:37 - Feat.: - Title: Volkswagenu na Slovensku chýba tento rok až 1 500 zamestnancov. Kritická je situácia so špecialistami 04 - Modified: 2024-03-22 13:30:00 - Feat.: - Title: Teraz môžeš aj ty pracovať pre Williama a Kate. Kráľovská rodina hľadá zamestnanca, plat je však pomerne nízky 05 - Modified: 2024-03-21 23:00:00 - Feat.: - Title: Za akých okolností môže pracovať predčasný dôchodca a aké zmeny pripravuje vláda?
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. apríl 2024 07:18