Vzdal sa kariéry a dobre plateného miesta v korporácii, odsťahoval sa z hlavného mesta a vrátil sa doslova do detskej izby v rodnej Nitre. Tu si spolu s manželkou prenajal malú prevádzku v rozlohe tristo štvorcových metrov a začal podnikať. „Bol to najväčší risk môjho života,“ hovorí Michal Repík, majiteľ dnes úspešnej firmy Slowlandia.
Problémový štart
Pri spomínaní na svoje začiatky sa však podnikateľ chytá za hlavu. Ako to už pri začínajúcom biznise býva, nie všetko išlo podľa plánu. „Pôvodne sme podnikali v trochu inej oblasti, začínali sme so sladidlami zo stévie. Boli sme prvá firma na lokálnom trhu, ktorá to začala robiť hneď, ako ich Európska únia povolila na potravinárske účely,“ opisuje svoj nástup na slovenský gastro trh Repík, ktorý rozbiehal biznis so spolužiakom z vysokej školy. Nadšenie z tohto nápadu však vyhaslo tak rýchlo, ako prišlo – slovenskí záka...
Zostáva vám 85% na dočítanie.