Talianska spoločnosť ITA Airways tiež pozastavila svoje lety do Tel Avivu najmenej do 15. augusta.
StoryEditor

Aerolinky v súvislosti s napätím na Blízkom východe predlžujú pozastavenie letov

12.08.2024, 11:45
Autor:
ČTKČTK
  • Prerušenie sa týka liniek medzi letiskom Charlesa de Gaulla v Paríži a Bejrútom, ako aj letov do Libanonu a z Libanonu prevádzkovaných spoločnosťou Transavia France.
  • Letecká spoločnosť Air France pokračuje v prevádzke spojov medzi Francúzskom a Tel Avivom

Letecké spoločnosti Lufthansa Group a Swiss International Air Lines predĺžili pozastavenie letov do niektorých destinácií na Blízkom východe až do 21. augusta vrátane. Podľa agentúry Reuters to dnes oznámili v súvislosti s obavami z eskalácie konfliktu v regióne.

Rovnaký krok oznámila Air France a jej dcérska spoločnosť Transavia France, ktoré predĺžili prerušenie spojov do Bejrútu, a to do stredy 14. augusta vrátane, z dôvodu geopolitickej situácie v Libanone, uviedla agentúra AFP.

image

Turkish Airlines prerušili na noc lety do Iránu pre napätie na Blízkom východe

Lufthansa nebude v období do 21. augusta lietať nad iránskym a irackým vzdušným priestorom, uviedla firma podľa agentúry Reuters. Pozastavuje tiež lety do Tel Avivu, Teheránu, Bejrútu, Ammánu a Erbílu.

Spoločnosť Swiss International Air Lines sa bude do rovnakého dátumu vyhýbať vzdušnému priestoru nad Iránom, Irakom a Izraelom a nebude lietať do Tel Avivu a Bejrútu.

Obnovenie prevádzky - pozastavenej od 29. júla kvôli "bezpečnostnej situácii v Libanone" - bude podliehať novému posúdeniu situácie na mieste, uvádza v tlačovom vyhlásení Air France.

image

Nemecko vyzvalo občanov, aby hneď opustili Libanon, aerolinky ďalej rušia lety

Prerušenie sa týka liniek medzi letiskom Charlesa de Gaulla v Paríži a Bejrútom, ako aj letov do Libanonu a z Libanonu prevádzkovaných spoločnosťou Transavia France. "Air France znovu zdôrazňuje, že bezpečnosť jej zákazníkov a posádok je jej absolútnou prioritou," uviedla letecká spoločnosť.

Letecká spoločnosť Air France však pokračuje v prevádzke spojov medzi Francúzskom a Tel Avivom, zatiaľ čo iné aerolinky, ako napríklad talianska ITA Airways, pozastavili svoje lety do Tel Avivu najmenej do 15. augusta.

Na Blízkom východe panujú obavy z rozšírenia vojny, ktorú vedie Izrael v Pásme Gazy proti palestínskemu teroristickému hnutiu Hamas, potom, čo Izrael zabil v Bejrúte vysokého činiteľa libanonského hnutia Hizballáh a v Teheráne bol na konci júla zabitý, zrejme aj Izraelom, politický šéf Hamasu Haníja.

01 - Modified: 2024-09-18 22:14:20 - Feat.: - Title: Biely dom varoval pred eskaláciou na Blízkom východe po výbuchoch v Libanone. Podozrenie smeruje na Izrael 02 - Modified: 2024-09-18 13:56:59 - Feat.: - Title: Teraz alebo nikdy. Izrael útok na pagery urýchlil, pôvodne ho mal v zálohe pre totálnu vojnu 03 - Modified: 2024-09-18 05:25:53 - Feat.: - Title: Šéf americkej diplomacie pricestoval do Egypta, aby rokoval o prímerí v Gaze 04 - Modified: 2024-09-17 21:32:40 - Feat.: - Title: Lufthansa a Air France obmedzujú spojenie s Izraelom a Iránom 05 - Modified: 2024-09-10 13:50:41 - Feat.: - Title: Irán zvažuje presun hlavného mesta. V preplnenom Teheráne sa nedá žiť
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
19. september 2024 23:40