S mediálnym priestorom má Patrik Tkáč skúsenosti. Pred tromi rokmi s Danielom Křetínským kúpil českú pobočku vydavateľstva Ringier Axel Springer, pod ktoré patria napríklad denníky Blesk, Sport, týždenník Reflex či magazín GEO. Analytici hodnotia túto aktivitu v oblasti médií ako veľmi dôležitú. „Pomocou médií si celá skupina môže zaistiť lacnú reklamu,“ tvrdí Tomčiak. Nehovoriac o prípadnom zisku z reklamy. „Spolu s investíciami v oblasti e-commerce by si skupina J&T mohla nájsť niekoľko zaujímavých projektov,“ dodáva Boris Tomčiak.huffingtonpost.co.uk
StoryEditor

Ako získala Penta magazíny?

28.11.2017, 14:14
Týždenníky a mesačníky Ringier Agel Springer majú nového majiteľa.

Viac online, menej print

Mediálny dom Ringier Axel Springer Slovakia začiatkom novembra oznámil, že sa zbavuje svojich printových titulov a bude rozvíjať skôr digitálne médiá.

Od News and Media Holding získa obchodnú značku Aktualne.sk, ktorá sa presmeruje na Aktuality.sk už patriace pod neho.

Tlačené periodiká získajú svojich nových vlastníkov. V prípade najpredávanejšieho denníka na Slovensku, Nového času, to budú FPD Media patriace podnikateľovi Antonovi Siekelovi a v prípade magazínov zase News and Media Holding patriacemu Pente.

Tá tak po novom získa týždenníky Nový Čas pre Ženy a Život, mesačníky Nový Čas Krížovky, Nový Čas Bývanie, Eva, Madam Eva, Geo a Auto Bild vrátane ich online foriem. Transakcie sú na pláne v polovici ďalšieho roka.

Smerom ku kvalite

V médiách sa objavili aj informácie, že by Penta poľovala aj na samotný Nový Čas a Siekel sa mal stať iba prostredníkom zmazávajúcim vplyv finančnej skupiny na médiá. Penta však tento úmysel vylúčila.

Podľa generálneho riaditeľa News and Media Holding Petra Metrusa je spoločnosť na ceste stať sa vydavateľským domom s najširšou ponukou magazínových a onlinových titulov na Slovensku s cieľom priniesť kvalitnejší a atraktívnejší obsah pre čitateľov.

01 - Modified: 2024-04-09 14:14:33 - Feat.: - Title: Penta sa teší z druhého najvyšieho medziročného zisku vo svojej histórii. Má plány pre ďalší rast 02 - Modified: 2024-04-09 15:04:03 - Feat.: - Title: Slovalco vypla, aj tak hlási zisk pol miliardy. Penta mení základy, spravila krok podľa vzoru Tkáča 03 - Modified: 2024-04-02 13:00:15 - Feat.: - Title: Najbohatším Slovákom už nie je Chrenko. Forbes vydal rebríček svetových miliardárov 04 - Modified: 2024-03-26 10:57:21 - Feat.: - Title: Penta predstavila projekt Southbank na južnom brehu Dunaja. Návrh pracuje s verejným priestorom aj zeleňou 05 - Modified: 2024-03-21 13:11:04 - Feat.: - Title: Penta zvažuje predaj spoločnosti Fortuna, hovorí sa o sume dve miliardy eur
menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
25. apríl 2024 15:11