TASR/Milan Kapusta
StoryEditor

Tatry bez Čechov či Poliakov? Turistický biznis strašia obavy cudzincov z covidu

22.09.2021, 09:02
Našim veľhorám toto leto chýbali nápory zahraničných turistov najmä z Česka a Poľska. Hotely varujú, že bez cudzincov nemusia prežiť.

Vlani to pre nás všetkých v celých Tatrách bola skutočná pohroma. Verili sme, že tento rok nám aspoň trocha vynahradí straty, ale príliš optimistický nie som. Citeľný je najmä úbytok zahraničných turistov, hlavne Čechov a Poliakov.“ Týmito slovami komentuje Ján, prevádzkar jedného z penziónov v Starom Smokovci, končiacu sa letnú turistickú sezónu vo Vysokých Tatrách.

Jeho slová sa vzápätí potvrdzujú na vysokohorských značkovaných chodníkoch. Kým v predpandemických rokoch ste na najexponovanejších trasách prakticky neprešli pár stoviek metrov, aby vás niekto nepozdravil Cześć alebo Dobrý den, toto leto ste milovníkov našich veľhôr z Česka či Poľska stretli len občas. A o Rusoch, Ukrajincoch či iných obyvateľoch postsovietskeho priestoru ani nehovoriac.

Prečítajte si, ako tohto roku vyzerala dovolenka vo Vysokých Tatrách, do akých problémov dostala neutíchajúca pandémia koronavírusu tamojší cestovný ruch aj čo u nás zažívali poľskí či českí turisti.

menuLevel = 2, menuRoute = focus/biznis, menuAlias = biznis, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
16. apríl 2024 20:54