TASR/Marko Erd
StoryEditor

Hovoria o nej, že je Kaliňák v sukni. Aké kauzy sa spájajú so Sakovou?

02.06.2018, 00:00
Terajšiu šéfku rezortu vnútra označil v minulosti expremiér Robert Fico za novú generáciu Smeru.

Je to už viac ako mesiac, odkedy k Martine Lubyovej, Ľubici Laššákovej a Gabriele Matečnej pribudla na čelo rezortu ďalšia žena, Denisa Saková. Na obsadenie stoličky patriacej šéfovi ministerstva vnútra sa už dlhšie upriamovala pozornosť verejnosti.

Sedel na nej totiž Robert Kaliňák, bývalý korunný princ strany Smer a exlapač popularity. Nielen pre svoj mladistvý výzor, ale aj pre prvotnú dôveru v to, že rezort bude kvalitne a nezávisle viesť.

Ako sa situácia zmenila už vieme. Kaliňákov odchod žiadali obyvatelia najprv pre prepojenie s podnikateľom Ladislavom Bašternákom, osudným sa mu nakoniec stala vražda investigatívneho novinára Jána Kuciaka s priateľkou. Odchodom nakoniec vyhovel nespokojnému Slovensku požadujúce nielen slušné Slovensko.

Rezort dočasne viedol exminister zdravotníctva Tomáš Drucker, ktorý však pre (ne)voľbu policajného prezidenta odstúpil.

A nastúpila Saková. Niekto ju nazýva predĺženou rukou Kaliňáka, čo však sama dementuje. Je však už jasné, že na čelo úradu, v ktorom pôsobí od roku 2007, nenastúpila s čistým listom. Aké kauzy má za sebou?

menuLevel = 2, menuRoute = focus/politika-s-spolocnost, menuAlias = politika-s-spolocnost, menuRouteLevel0 = focus, homepage = false
26. apríl 2024 23:36