StoryEditor

Stop zlodejom dát

21.11.2005, 23:00

Ak chcete pracovať s novým firemným notebookom HP Compaq nx6125, nestačí vám už iba zadať heslo, ktoré napokon nie je nemožné zistiť a zneužiť; prístroj si vyžiada odtlačok vášho prsta a napodobiť ho patrí už skôr do oblasti kriminalistických fikcií. Takúto vyspelú ochranu notebooku, dát a sieťového pripojenia poskytuje nielen biometrický senzor odtlačkov prstov, ale okrem neho celý súbor inovatívnych funkcií: nástroje HP ProtectTools, voliteľná čítačka kariet Smart Card Reader, podpora overenia používateľa pri spustení BIOS-u a technológia HP Drive Lock.
Keď sa napokon prepracujete cez systém vyspelých bezpečnostných opatrení, zistíte, že tenký a ľahký HP nx6125 skrýva v sebe najnovšiu mobilnú technológiu AMD Turion (TM)64, ktorá poskytuje prvotriedny výkon a vyspelé možnosti bezdrôtového pripojenia, dokonalejšiu grafiku a lepšie zabezpečenie. Súbor čipov ATI RADEON XPRESS 200M ponúka prvotriedny výkon rozhrania PCI Express a dlhšiu životnosť batérie. Integrovaná grafika PCI Express ATI Mobility RADEON X300 zasa umožňuje väčšiu priepustnosť dát a kvalitnejší obraz.
Notebook HP nx6125 je aj kvôli svojej nízkej hmotnosti 2,72 kg predovšetkým mobilným zariadením. Prídavná cestovná batéria HP Travel Battery zvyšuje kapacitu primárnej batérie na dvojnásobok tak, že vystačí na celodennú prevádzku. Vo firme však niekedy potrebujete plnohodnotný stolový počítač s plnou funkčnosťou a širšou ponukou portov. Nič nie je jednoduchšie, ako váš notebook jednoduchým pohybom "nadokovať" a zdieľať tak s ostatnými modelmi tohto radu. Voliteľný podstavec zdokonaľuje ergonomické vlastnosti a znižuje potrebu používať druhý monitor.
Prekvapí aj nový, elegantný priemyselný dizajn, ktorý ponúka pre používateľa príjemné konštrukčné prvky, vrátane 15-palcového displeja, jednodotykových tlačidiel HP na zvýšenie produktivity, zapusteného Touchpadu a klávesnice, odolnej proti obliatiu. Kvalitná konštrukcia z laminovaných plastov a horčíkových zliatin zaručuje, že váš notebook bude odolávať poškriabaniu a preliačeniu, preto je mimoriadne vhodný aj pre náročných používateľov, ktorí ho budú často používať na cestách.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/informacne-technologie, menuAlias = informacne-technologie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
01. máj 2024 10:27