StoryEditor

V Smrdákoch liečia kožu i boľavé kĺby

04.10.2005, 00:00

Povesť o vzniku kúpeľov hovorí o pastierovi, trpiacom na boľavé nohy. Pastiera upútal čudný zápach, vychádzajúci z malého prameňa. Podivná voda vnukla pastierovi myšlienku vykúpať v nej svoje choré nohy. Skoro sa presvedčil o jej hojivom účinku.
Vznik názvu Smrdáky je zaujímavý. Podľa historických dokumentov sa osada volala Nová Ves. Keď sa roľníci z príležitosti výročia jarmokov schádzali v susedných mestách, tých, čo prišli z Novej Vsi volali "Smrdáci". Toto meno zostalo dedinke podnes.
Dnes sa v Smrdákoch liečia kožné i pohybové ochorenia. Úspešne sa lieči psoriáza, ekzémy, ochorenia kĺbov i chrbtice. Kúpele využívajú jedinečné prírodné bohatstvo -- sírovodíkovú prírodnú minerálnu vodu a sírne bahno. Minerálna voda obsahuje 3400 mg minerálnych solí v 1 litri vody, z toho 680 mg tvorí sirovodík.
Popri liečebných pobytoch kúpele v Smrdákoch ponúkajú pobyty wellness, športové a kultúrne aktivity, výlety do blízkeho okolia, kino, fitness centrum so saunou a whirlpool.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/kvalita-zivota, menuAlias = kvalita-zivota, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 01:23