StoryEditor

Zapojte sa do celoeurópskej súťaže pre školy

15.06.2006, 00:00

Študentom posledných dvoch ročníkov stredných škôl je určená súťaž, ktorú inicioval podpredseda Európskej komisie Günter Verheugen.

Školy by mali vymyslieť atraktívny a ľahko zapamätateľný názov pre Globálny monitoring životného prostredia GMES (Global Monitoring for Environment and Security), ktorý sa stane o pár rokov celoeurópskym systémom na poskytovanie informácií o životnom prostredí, environmentálnu prognostiku a spravodajstvo. Jeho súčasťou budú satelity aj zariadenia umiestnené na súši, vo vode i vo vzduchu.
Ak sa chcete na súťaži zúčastniť, musíte sa do konca júna zaregistrovať na webovej stránke www.gmes-competion.info . Následne vaša škola získa potrebné podklady na účasť v súťaži.
Na prípravu súťažných príspevkov majú školy čas do konca októbra 2006. Každá trieda musí poslať jeden príspevok (názov) a na maximálne 15 riadkoch vysvetliť dôvody pre výber tohto názvu.
Víťaza súťaže vyberie medzinárodná odborná súťažná porota. Víťazná trieda získa ako cenu vyhliadkový let balónom nad vlastným regiónom, za účasti známych osobností. Ak máte otázky, môžete ich posielať na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. v anglickom, vo francúzskom a v nemeckom jazyku. (hn/pj)

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 14:42