StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

13.09.2006, 00:00

Viete, kto to povedal?

"Z raja nám zostali tri veci: hviezdy noci, kvety dňa a oči detí."

Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol taliansky básnik, ktorý žil v rokoch 1265 -- 1321.


Ak viete odpoveď na našu otázku, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou, označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P.O. Box 35, 820 07 Bratislava alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 20. septembra 2006, teda o týždeň. Mená výhercov uverejníme v rubrike VZDELÁVANIE o dva týždne.

O čo dnes hráme:
FOTO - KNIHA

Ľudia vždy pokladali motýle za krehké tvory stelesňujúce krásu živej prírody. Na rozdiel od iného hmyzu nemajú žihadlá ani čeľuste plné zubov na ochranu pred predátormi. Ich ochranou je väčšinou schopnosť splynúť s prostredím. Vedia napodobňovať tvar rôznych predmetov a živočíchov -- od uschnutých konárikov a listov až po osy a pavúky. Obrazový sprievodca svetom motýľov obsahuje vyše 600 fotografií motýľov z celého sveta. Pomôže vám ich identifikovať a ak by ste chceli, naučí vás ako tieto zvláštne tvory chovať.

Vydalo vydavateľstvo IKAR v roku 2006.

Výherca:
Správna odpoveď na našu súťažnú otázku z 31. augusta: Autorom výroku Číslo je podstatou všetkých vecí je Pytagoras.

Knihu vyhráva Viola Kardošová z Domaniže

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
26. apríl 2024 18:01