StoryEditor

Kontakty zvyšujú kvalitu škôl

29.03.2007, 00:00

Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej v Bratislave sa posledné roky intenzívne zapája do medzinárodných projektov v rámci štátov Európskej únie.

Tanečné workshopy

Jedným z dôležitých kontaktov pre túto umeleckú školu, ktorá vychováva profesionálnych tanečníkov, je aj spolupráca s prestížnou divadelnou školou Millennium dance 2000 v Londýne, ktorá je zameraná na výučbu muzikálového umenia. Prvé stretnutie riaditeľky Tanečného konzervatória Evy Jaczovej s vedením školy v Londýne sprostredkovalo slovenské veľvyslanectvo v Londýne. Tak vznikol projekt tanečných workshopov, ktorý odštartoval významnú spoluprácu medzi školami zameranú na výučbu techniky moderného a charakterového tanca s možnosťou výmeny pedagógov a žiakov jednotlivých škôl. Posledný januárový týždeň sa v Tanečnom konzervatóriu konal workshop moderného tanca pod vedením renomovanej pedagogičky a riaditeľky školy MD 2000 pani Jacki Mitchell.

Zahraničné stáže žiakov

Žiaci bratislavského konzervatória, ktorí študujú v odborných zameraniach klasický, ľudový a moderný tanec, získali po úspešnom konkurze týždennú stáž na tejto prestížnej škole v Londýne. Zo strany anglických partnerov bol veľký záujem o výučbu
charakterového tanca, pod čím rozumieme ľudové tance východoeurópskych národov.
Na stáži v londýnskej muzikálovej škole sa zúčastnilo 16 talentovaných žiakov z Tanečného konzervatória Evy Jaczovej v týždni od 12. do 17. marca. Žiaci boli intenzívne zapojení do vyučovacieho procesu na tejto škole a absolvovali tanečné techniky ako: klasicky tanec, contemporary dance, jazz dance, muzikálový repertoire a iné techniky. Súčasne v tejto prestížnej londýnskej škole prebiehal aj workshop charakterového tanca, pod pedagogickým vedením Kataríny Zacharovej, riaditeľky Tanečného konzervatória v Bratislave. Workshop sa stretol s veľkým záujmom pedagógov i žiakov tejto školy a vznilo základ ďalšej trvalej spolupráce medzi týmito školami.
Medzinárodná spolupráca na úrovni stredných umeleckých škôl otvára nielen možnosti výmeny skúseností a zručností pedagógov a žiakov, ale je aj veľkou inšpiráciou a motiváciou na ďalší umelecký rast s možnosťami uplatnenia sa na otvorenom trhu práce. Treba ešte povedať, že tanečné konzervatórium je jednou z mála slovenských škôl, ktorých všetci absolventi sa bez problémov dobre uplatňujú v praxi - na slobenských aj zahraničných scénach.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
08. máj 2024 04:11