StoryEditor

Súťaž pre vysokoškolákov

05.12.2007, 23:00

Ak radi píšete eseje a máte svoj názor na úlohu práva v spoločnosti, je táto súťaž určená práve vám. Zúčastniť sa môžete pôvodnou, doteraz nezverejnenou esejou v českom, slovenskom alebo anglickom jazyku, ktorá bude obsahovať pohľady a podnety týkajúce sa role práva a justície v spoločnosti. Súťaž je určená študentom bakalárskych, magisterských a doktorandských študijných programov. Vyhlasuje ju Právnická fakulta Masarykovej univerzity a Vzdělávací nadace Jana Husa v spolupráci s Ústavným súdom ČR, Najvyšším súdom ČR, Najvyšším správnym súdom ČR, Najvyšším štátnym zastupiteľstvom ČR a Verejným ochrancom práv.
Pre tento ročník vybrali vyhlasovatelia súťaže nasledujúce témy: Jednotlivec a jeho možnosť domôcť sa práv súdnymi prostriedkami,
Aký je podiel parlamentu, vlády a samotnej justície na dôvere občana v právo?, Vláda väčšiny a vláda práva alebo ako často meniť ústavu? Rola súdu a rola médií v pohľade verejnosti na justíciu.
Esej treba poslať do 15. mája v elektronickej verzii a v patričnej úprave na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Štatút ceny je zverejnený na webových stránkach vyhlasovateľov a vaše otázky môžete smerovať na adresu:

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/moja-kariera, menuAlias = moja-kariera, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
28. apríl 2024 12:51