StoryEditor

Úspešní lídri medzi mladými

01.10.2007, 00:00

Noví podnikatelia, poznáme ich? Aj imidž patrí k biznisu. Úspech v prijímacom pohovore. Ako pracovať s médiami? To sú len niektoré z workshopov, ktoré absolvovali najšikovnejší stredoškoláci vybraní v rámci celoslovenskej súťaže Mladý líder. Súťaž mala tento rok ústredné motto Tajomstvo úspešného lídra a pripravila ju nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko -- Mládež pre budúcnosť.
Na vyvrcholení 13. ročníka v minulých dňoch sa vo finále zúčastnilo 24 najlepších, ktorých vybrala porota z najrôznejších stredných škôl v rámci programu Aplikovaná ekonómia. Hľadali kandidátov s výnimočnými schopnosťami a vodcovskými vlastnosťami. A aký by mal byť úspešný mladý líder? Podľa poroty rozhľadený, vyrovnaný, tvorivý, komunikatívny, schopný spolupracovať s ostatnými a usmerňovať tím. Téma študentských prác hodnotených na krajských kolách Mladého lídra znela: Ako som prispel k efektívnemu vedeniu študentskej spoločnosti. Prvými troma víťazmi sa stali napokon Erika Šálková z Obchodnej akadémie v Leviciach, Dominika Fedáková z Gymnázia Lipany a Ľuboš Husár z SPŠ v Poprade.
Celé podujatie sa snaží nasmerovať mladých k tomu, aby si raz dokázali nájsť primerané pracovné miesto a úspešne sa uplatnili v práci. Finalisti mali aj možnosť zažiť otvorenú diskusiu za okrúhlym stolom so zástupcami významných firiem a porovnať si svoje predstavy o práci v nich s realitou či s požiadavkami na budúcich zamestnancov.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/podnikanie, menuAlias = podnikanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
05. máj 2024 16:55