StoryEditor

Štúdium je šancou ako získať trvalý pobyt

04.10.2006, 00:00

V Austrálii je spolu s detašovanými pracoviskami viac než 35 štátnych a súkromných univerzít. Univerzitné štúdium je rozdelené na undergraduate a postgraduate štúdium. Keďže aj univerzity v Austrálii vyhľadáva množstvo medzinárodných študentov z celého sveta, predstava o triedach plných Austrálčanov nemusí byť vždy realitou. Situácia je na jednotlivých univerzitách rôzna. Je preto veľmi dôležité mať naozaj všetky informácie, aby sa nestalo, že po príchode na univerzitu zistíte, že to nie je klasická univerzita, ale len jej detašované pracovisko.
Národnostné zloženie študentov často závisí od študijného odboru. Výber je natoľko široký, že si určite vyberie každý. Zahraniční študenti najviac navštevujú odbory, po ktorých skončení majú vysokú šancu získať trvalý pobyt v Austrálii.
Ak máte záujem o bakalárske štúdium, je výhodné porozmýšľať o kombinácii štúdia na súkromnej školách (college) alebo TAFE s pokračovaním štúdiom na univerzite. Dôvodom je, že college alebo TAFE majú zmluvy s univerzitami o uznaní predmetov z ich štúdia. Za diplom z TAFE napríklad dostanete zväčša započítaný rok štúdia na univerzite. Nástupné termíny na univerzity sú väčšinou júl alebo február.
Najlepšie umiestnenia vo svetovom rebríčku vysokých škôl má Austrálska národná univerzita v Canberre (The Australian National University, www.http://info.anu.edu.au/discover_anu/About_ANU/). Na tejto univerzite študuje okolo trinásť a pol tisíca študentov z viac ako deväťdesiatich krajín a patrí k univerzitám, ktoré sa v Austrálii najintenzívnejšie venujú vede a výskumu. Za ňou nasleduje Univerzita v Melbourne (The University of Melbourne, http://www.unimelb.edu.au/).

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/poradca, menuAlias = poradca, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
27. apríl 2024 16:12