StoryEditor

SaLon nové CD

24.09.2007, 00:00

KT Tunstall
Drastic Fantastic
(EMI Music)
Druhý štúdiový album škótskej speváčky a pesničkárky KT Tunstall opäť prináša plno farebných melódií a neodmysliteľnú gitaru. Nechýbajú ani zaujímavé texty, ktoré albumu dodávajú tú správnu "šťavu". KT dosiaľ čerpala zo svojho debutu s názvom Eye To The Telescope, z ktorého pieseň Black Horse And Cherry Tree vyhlásil magazín Q za najlepšiu pieseň roka 2006. K spolupráci na novom albume si prizvala Stevea Osbournea, ktorý produkoval albumy takých hudobných veličín, akými sú U2, New Order alebo Happy Mondays. Nový album KT Tunstall tak bude bezpochyby dostatočne silným nasledovníkom speváčkinho debutu. Predzvesťou je prvý singel z albumu s názvom Hold On, ktorý už boduje v britských hitparádach.

PJ Harvey
White Chalk
(Universal Music)
Všetci fanúšikovia rockovej divy sa môžu tešiť. PJ Harvey totiž prichádza s novým, v poradí už ôsmym albumom. Po prvý raz však prichádza s celkom iným zvukom a namiesto milovanej gitary to skúsila s pianom. Ani tentoraz nejde o nejaké prvoplánové hity, skôr o komornejšiu tvorbu, v ktorej sa vysoký hlas PJ nesie ako niečo neskutočné. Na albume začala pracovať už v roku 2006 s producentmi Floodom a Johnom Parishom, ktorými PJ Harvey spolupracovala už na albumoch To Bring You My Love a Is This Desire? Okrem nich sa však na albume podieľali aj Eric Drew Feldman a Jim White z Dirty Three. Prvým singlom z nového albumu by mal byť When Under Ether.

Foo Fighters
Echoes, Silence, Patience and Grace
(Sony BMG)
S novým, v poradí už šiestym štúdiovým albumom, prichádza americká rocková formácia okolo Davea Grohla. Echoes, Silence, Patience and Grace obsahuje dvanásť piesní, na ktorých sa producentsky podieľal Gil Northon, s ktorým mali Foo Fighters tú česť už na ich veľmi úspešnom albume The Colour and The Shape. Foo Fighters sa tentoraz žánrovo vybláznili a do svojej tvorby zakomponovali aj mandolínu. Vôbec však nemajú strach, že by sa nový album nepredával. "Ak by ho nekupovali, my by sme prichádzali s ďalším a ďalším albumom, až kým by si ho nekúpili."

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
01. máj 2024 15:36