StoryEditor

Popové idoly sa vracajú na scénu

30.01.2008, 23:00
Do šoubiznisu si to namierili aj East 17 či New Kids on The Block.

Take That, Eagles, Led Zeppelin či napríklad Spice Girls. To je len niekoľko mien, ktoré sa vlani úspešne vrátili do šoubiznisu. Ste si však istí, že toto je práve tá finálna smotánka, ktorá sa zaslúžene predrala časom a opäť zaujala? Majú nárok na návrat aj iné hviezdy? Čo ak sa práve tento rok objavia tí vaši favoriti. A keďže hudobný trh sa ešte vôbec nezasýtil, svoj comeback s fanfárami ohlásilo hneď niekoľko zoskupení.
"Chlapčenské" skupiny
Boli prví. Aj napriek tomu, že po nich prišli tisíce im podobných, ich miesto v populárnej hudby sa nedá vymazať. Americkí New Kids On The Block - bratia Jordan a Jonathan Knightovci, Joe McIntyre, Donnie Wahlberg a Danny Wood prerazili v roku 1986 svojím debutom New Kids On The Block. Počas desiatich rokov fungovania stihli vydať štyri štúdiové albumy a predať z nich vyše 70 miliónov kópií. Podľa servera people.com pätica "chlapcov" po 14 rokoch ohlásila návrat na hudobnú scénu. Jeho definitívnu podobu - a teda či pôjde o koncertné turné alebo album - však ešte nezverejnili. To, že chlapčenské skupiny sú tento rok v kurze, potvrdzuje aj návrat East 17. Partia chalanov z Londýna si svojich pár minút slávy užila v 90. rokoch. Vtedy patrili k najväčším rivalom skupín 5vie a Take That. Dokonalým príkladom úspešného návratu je skupina Take That, ktorá sa v hitparádach drží aj bez bývalého člena Robbieho Williamsa. East 17 svoj definitívny návrat do šoubiznisu ohlásili až tento rok, napriek tomu, že už v roku 2006 sa stretli, aby spolu odohrali koncert. Už na jar však vydajú singel s názvom Fuck That, ktorým protestujú proti machináciám v hudobnom priemysle, kopírovaniu piesní, a dokonca aj proti médiám. Či takáto anarchia osloví fanúšikov sladkej chlapčenskej skupiny, sa čoskoro dozvieme.
Jackson klan útočí
Dohady o comebacku skupiny Jackson 5 stále neutíchajú. Ak sa na margo tejto "záhady" nevyjadruje niektorý z bratov, k slovu sa dostane ich sestra Janet. Či sa už návrat Jacksons podarí, alebo nie, návratov rodiny Jacksonovcov sa tento rok dočkáme naozaj dosť. Už vo februári vydáva ďalší štúdiový album s názvom Discipline najmladšia z klanu - Janet. O svojom návrate však odmieta hovoriť, pretože vraj nikam neodišla. Hoci, okrem pár bulvárnych fotografií sa v posledných rokoch v médiách v spojitosti s hudbou nespomínala a jej posledné dva albumy boli prepadákmi. Na comeback svojich bratov sa však teší. "Budem totiž prvá, kto si kúpi lístok na ich koncert," povedala Janet médiám. "Moji bratia to chcú a viem, že pre Michaela je to ťažké rozhodnutie, ale je veľmi blízko k tomu, aby to spravil," dodala. Návratové vody však múti remake legendárneho albumu Michaela Jacksona Thriller, na ktorom sa podľa jeho vlastných slov malo zúčastniť viacero zvučných mien. "Vraciam sa späť," oznámil Jackson "a pre fanúšikov mám skutočné prekvapenie." Slovo naozaj dodržal - jedným z prvých prekvapujúcich momentov je, že na piesni This Girl is Mine, ktorú na najpredávanejšom albume v histórii (viac ako 100 miliónov kópií) spieva Paul McCartney, bude spievať člen skupiny Black Eyed Peas Will.I.Am. Na zozname špeciálnych hostí figurujú ešte mená ako Kanye West, Akon, a dokonca aj Fergie.
Grunge aj poprock?
Americká skupina Stone Temple Pilots dlhý čas patrila k stáliciam na grungeovom poli. Nezhody medzi členmi skupiny a spevákom Scottom Weilandom vyústili do rozpadu skupiny v roku 2003. Po rozchode členovia začali fungovať vo vlastných projektoch. Najviac sa darilo Weilandovi, ktorý zažiaril v projekte Velvet Revolver. Minulý rok sa začali dohady, ktoré tento rok Weiland potvrdil. Stone Temple Pilots v zostave bratia Deleovci, Scott Weiland a Eric Kretz chystajú veľký reunion. Na výslnie sa budú chcieť predrať aj iní. Návrat k materskej skupine už dlhší čas plánuje aj platinová kráska Gwen Stefaniová. S No Doubt sa chce vrhnúť na nahrávanie ďalšieho štúdiového albumu. Oprášiť zašlú slávu je odhodlané aj britské duo Yazoo (Vince Clarke a Alison Moyet), ktoré sa v júni vyberie na turné.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
08. máj 2024 12:39