StoryEditor

V rakúskom Veltinerlande odštartovala nová tradícia

29.06.2007, 00:00
Ráno 26. júna to na dobré počasie vôbec nevyzeralo. Nad hlavami prichádzajúcich účastníkov prvého golfového turnaja pod záštitou Hospodárskych novín sa hromadilo niekoľko tmavých oblakov, ochotných kedykoľvek spustiť poriadny dážď.

Do príchodu posledného hráča však pršať nezačalo, a tak sa po registrácii mohli rozdať tašky s občerstvením a prvý flight vyrazil k "štartovacej" jamke.

Nálada bola napriek mrakom na oblohe výborná a golfisti sa i cez najťažšiu prvú dráhu, ktorej odpalisko sa začínalo v údolí a jamka sa končila na kopci, posúvali rýchlym tempom. K hráčom na ihrisku sa pripojil aj vietor, ktorý poľahky menil premyslené trajektórie letu odstrelených loptičiek. Okrem tých sa mu však podarilo zamávať aj s oblakmi. Na zelenú trávu začali dopadať prvé slnečné lúče, prívrženci golfového športu mohli vyzliecť pulóvre a dámy sa občerstvili prvým džúsom.

Kým sa prvý flight dostal na green osemnástej jamky, na oblohe zostalo už len niekoľko bledých oblakov a nad hlavami hráčov dominovala modrá farba. Golfisti si po poslednej loptičke navzájom poďakovali za hru a pobrali sa do útrob štýlového hotela Veltlin. Tam čakal hráčov neskorý obed a výborné tamojšie víno. Po dobrom jedle nasledovalo vyhlásenie výsledkov prvého oficiálneho turnaja HN Golf Tour 2007, ktorý sa odohral v poysdorfskom Veltinerlande.

Okrem uzatvárania obchodov a nadväzovania kontaktov išlo v turnaji aj o výsledky. V kategórii 0-28 si prvenstvo odniesol Richard Hudec, nasledovaný Martinom Novotným, a pohár za tretie miesto získal Tomáš Vršanský. Kategóriu v hedikepoch 28,1 až 36 vyhral Miroslav Pulis, po druhé miesto si prišiel Ján Korecký, za ktorým sa svojím výkonom umiestnil Vladimír Sušil. V poslednej kategórii v rozmedzí od 37 do 54 sa na pomyselný stupeň víťazov dostali aj šarmantné dámy. Pohár za tretie miesto pripadol Michaele Pančíkovej, druhé miesto si svojím golfovým umením vydobyla Marta Kausichová a cenu za prvé miesto v skupine si odniesol Peter Kľučka. Cena za najdlhší odpal sa stala vlastníctvom Martina Novotného. Súťaž Nearest to pin vyhral opäť Peter Kľučka.

Pohoda, ktorá panovala na rakúskom Veltlinerland, však bude pokračovať. Hostiteľom v poradí druhého turnaja HN Golf Tour 2007 bude klub Donnerskirchen. Hráči si tentoraz zmerajú svoje golfové umenie neďaleko Neziderského jazera, na ihrisku bohatom na vodné prekážky, už 24. júla tohto roka.

FOTOGALÉRIA Z PRVÉHO TURNAJA SÉRIE HN GOLF TOUR 2007 (26. 6. 2007)

01 - Modified: 2003-06-05 10:56:58 - Feat.: 0 - Title: Tůma: K prijatiu eura zodpovedne 02 - Modified: 2003-06-05 11:00:57 - Feat.: 0 - Title: Investície z Európy sa presúvajú viac na východ 03 - Modified: 2003-06-05 11:02:13 - Feat.: 0 - Title: Pre dopravné firmy a cestovky sa rok nezačal najlepšie
menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/relax, menuAlias = relax, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
06. máj 2024 19:21