StoryEditor

SÚŤAŽ O KNIHU

24.01.2007, 23:00

Viete, kto to povedal?

,,Krach môže mať tri príčiny: ženy, stávkovanie alebo poradenstvo odborníkov."
Viete, kto povedal tieto slová? Napovieme, že to bol francúzsky štátnik a od roku 1969 do roku 1974 prezident Francúzska. Žil v rokoch 1911 -- 1974.
Ak poznáte odpoveď na našu otázku, pošlite nám korešpondenčný lístok alebo pohľadnicu s odpoveďou, označenou heslom SÚŤAŽ O KNIHU na adresu: Redakcia Hospodárske noviny, Seberíniho 1, P. O. Box 35, 820 07 Bratislava, alebo mailom na: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Dátum na pečiatke korešpondenčného lístka musí byť najneskôr 1. februára 2007, teda o týždeň.

O čo dnes hráme:
FOTO -- KNIHA

"...zo šťastia sa nerodia dobré príbehy. Šťastie sa nedá opísať. Je ako hmla, ako dym, priesvitné a prchavé... Išli sme do Chicagskeho inštitútu umenia a hľadali obraz so šťastnými ľuďmi. Dlho sme stáli pred Seuratovým obrazom Letná nedeľa na ostrove Grande Jatte. Seurat nenamaľoval šťastných ľudí, no z obrazu vyžaroval pokoj... Zdanlivo jednoduchý ľúbostný príbeh Agnes od Petra Stamma je kľúčovým dielom po nemecky písanej literatúry 90. rokov minulého storočia. Je to zaujímavá výpoveď o medziľudských vzťahoch, o blízkosti, ktorá rozdeľuje.


Výherca:
Správna odpoveď na našu poslednú súťažnú otázku bola: "Ľudská tvár je najzaujímavejšou časťou zemského povrchu," povedal Georg ChristophLichtenberg

Knihu vyhráva Andrea Kucerova

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/vzdelavanie, menuAlias = vzdelavanie, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
27. apríl 2024 02:00