StoryEditor

Socialisti žiadajú kvóty na ženy

12.06.2014, 00:00
Autor:
rere
monitor

Už v minulosti si socialisti so ženskou kvótou pekne zavarili, ale pre týchto sociálnych inžinierov je nutné presadiť „rovnosť“, aj keby bola najväčšou nerovnosťou.

Je začiatok roka 2009 a zjazd ČSSD má za povinnosť zvoliť na podpredsednícky post ženu. Výsledkom je, že sa žiadnu ženu zvoliť nepodarilo. Po dlhých peripetiách je nakoniec s dlhším odstupom času zvolená Marie Benešová.

Ženy v stranách

Táto skúsenosť socialistom evidentne nestačí. Treba poznamenať, že v tom naša ČSSD nie je osamotená, rovnaký trend možno pozorovať aj v EÚ, kde eurokomisárka Viviane Redingová presadila cieľ dosiahnuť do roku 2020 zastúpenie najmenej 40 percent žien vo vedení podnikov, a to aj súkromných.

Socialistov nezaujíma, ako sa napríklad bude cítiť schopná žena, ktorá má všetky predpoklady na kvalitnú prácu a je lepšia ako mnohí muži, ak by nad ňou visela ceduľka s nápisom kvóty na ženy v politike. Pre takú ženu musí byť kvóta degradujúca a musí vyvolávať predstavu, že je na svojom poste len kvôli kvóte – a nie kvôli svojim schopnostiam.

Rovnako môže byť výsledkom tejto kvóty, že pre nedostatok žien bude zvolená osoba, ktorá by nemohla riadiť ani zápas v guľôčkach a ktorej inteligencia sa pohybuje v medziach automatickej práčky – a to všetko len preto, aby bola naplnená stanovená kvóta, pričom veľmi kvalitný kandidát bude diskriminovaný.

Aby toho nebolo málo, tak vláda, bez toho, aby bolo jasné autorstvo toho-ktorého ministra, chce pozitívne diskriminovať Rómov, aby ich viac pôsobilo na vedúcich postoch vo verejnej správe.

Kvóty na Rómov

A sme znova pri sociálnom inžinierstve. Rómovia nie sú v štátnej správe, tak budeme pozitívne diskriminovať, rozumej ostatných negatívne diskriminovať, obchádzať požiadavky na vzdelanie a schopnosti len preto, aby sme neboli za rasistov.

Podľa nedávneho zistenia pripadajú na sto stredoškolákov dvaja Rómovia. Pri vysokoškolákoch je na tisíc poslucháčov len jeden jediný Róm, teda len 1 promile. Otázka teda je, či sa podarí päťdesiatku štipendistov vôbec nájsť.

V Českej republike je registrovaných 375 rómskych organizácií, ktoré sú z veľkej časti financované štátom – a ide o nemalé sumy, pohybujúce sa v rádoch miliónov. Načo je potrebných 375 organizácií? Pri sčítaní ľudu sa k rómskej národnosti prihlásilo len 13150 osôb, teda zhruba 35 ľudí na jednu rómsku organizáciu. Skutočný počet sa pohybuje na hranici štvrť milióna, ale Rómovia sa údajne boja priznať svoju národnosť. Z akého dôvodu? Veď často na úradoch pri žiadostiach o podporu či príspevky svojím rómstvom argumentujú.

Socialisti radi napravujú „nerovnosti“, aj keby mali diskriminovať. Rovnosť pre každého je nezmysel.

O postoch majú vždy rozhodovať schopnosti toho-ktorého jedinca. Buď si schopný, alebo nie.

Guľatá kocka

Diskriminácia zostane vždy diskrimináciou, nech ju nazveme diskrimináciou pozitívne. Z toho dôvodu sú všetky požiadavky alebo stratégie na počet žien, Rómov, plešatých so strojčekom, ľavákov či homosexuálov na ich percentuálne zastúpenie kdekoľvek nezmyselné. Ale hovorte to tým, ktorí majú svoju predstavu rovnosti a snažia sa napchať kocku do kruhového otvoru.

Neviditelnypes. cz

01 - Modified: 2006-06-21 22:00:00 - Feat.: 0 - Title: Informatizácia a zvýšenie výkonnosti organizácie
01 - Modified: 2024-03-27 23:00:00 - Feat.: - Title: Čaká sa na objav. Čo bude prelomová zbraň, ktorá rozhodne vojnu na Ukrajine? 02 - Modified: 2024-03-25 10:01:42 - Feat.: - Title: TROŠKA TROSKA: Slovensko bude mať pokoj, ak bude mať funkčné zdravotníctvo 03 - Modified: 2024-03-20 15:33:08 - Feat.: - Title: Deviatakov testovali z matematiky aj slovenčiny. Dokážte v tomto kvíze, že poznáte odpovede na otázky základnej školy 04 - Modified: 2024-03-13 21:13:27 - Feat.: - Title: Populačný kolaps nie je sci-fi. Pokles plodnosti je možno najdôležitejší trend našej doby 05 - Modified: 2024-03-05 23:00:00 - Feat.: - Title: Ako pokrokári zničili drogami mesto Portland. Je ako dystopický prízrak
menuLevel = 2, menuRoute = komentare/komentare, menuAlias = komentare, menuRouteLevel0 = komentare, homepage = false
28. apríl 2024 19:13