StoryEditor

Všeobecné obchodné podmienky pre digitálny obsah, periodickú tlač a predplatné​

01.07.2024, 11:08

Všeobecné obchodné podmienky pre digitálny obsah, periodickú tlač a predplatné

1             Základné ustanovenia a informácie

1.1          Predmet Podmienok: Tieto Podmienky upravujú (i) právne vzťahy medzi Vydavateľom a Používateľom pri poskytovaní Služby, (ii) právne vzťahy medzi Vydavateľom a Predplatiteľom pri dodávaní Digitálneho obsahu, (iii)  právne vzťahy medzi Vydavateľom a Predplatiteľom pri dodávaní Periodickej tlače, (iv) a ostatné práva a povinnosti Strán.

1.2          Účinnosť Podmienok: Tieto Podmienky sú účinné od 1. júla 2024.

1.3          Definície: Nižšie uvedené definície pojmov používaných v Podmienkach sú v abecednom poradí:

Akt o digitálnych službách alebo DSA: Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2022/2065 z 19. októbra 2022 o jednotnom trhu s digitálnymi službami a o zmene smernice č. 2000/31/ES (akt o digitálnych službách).

Autorský zákon: Zákon č. 185/2015 Z.z. Autorský zákon, alebo predpis, ktorý ho nahradí.

Civilný sporový poriadok: Zákon č. 160/2015 Z.z. Civilný sporový poriadok v znení neskorších predpisov alebo iný príslušný právny predpis, ktorý ho nahradí.

Digitálny obsah: Autorský a redakčný obsah Stránky, ktorého časť je prístupná iba Predplatiteľom po zaplatení príslušného Predplatného. Digitálny obsah je digitálnym obsahom podľa § 119 odsek 2 Občianskeho zákonníka.

Doba viazanosti: Časové obdobie, po ktoré je Predplatiteľ povinný zotrvať v zmluvnom vzťahu s Vydavateľom založenom Zmluvou o predplatnom, ktorá obsahuje Záväzok viazanosti, a ktorú určuje Vydavateľ v ponuke Zvýhodneného predplatného. Doba viazanosti nie je totožná s Predplateným obdobím.

                Dotknutá osoba: Používateľ alebo akákoľvek iná fyzická osoba pre účely ochrany a spracúvania Osobných údajov.

                Firemný účet: Účet, ktorý môže používať viacero Používateľov z väčšieho počtu Zariadení, pričom tieto počty sú určené v podmienkach príslušného Predplatného. Firemný účet je vždy spojený s Predplatným, ktoré umožňuje pristupovať k Digitálnemu obsahu viacerým Používateľom z viacerých Zariadení (t.j. k Digitálnemu obsahu môže prostredníctvom Firemného účtu pristupovať taký počet Používateľov z takého počtu Zariadení, ktoré určujú podmienky príslušného Predplatného). Prístupy Používateľov k Firemnému účtu je možné po Predplatené obdobie meniť alebo dopĺňať ale iba spôsobom, ktorý neprevyšuje maximálne počty Používateľov a Zariadení pre dané Predplatné.

Nariadenie o právomoci v súdnych veciach: Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) č. 1215/2012 z  12. decembra 2012 o právomoci a o uznávaní a výkone rozsudkov v občianskych a obchodných veciach alebo iný príslušný právny predpis, ktorý ho nahradí.

Nariadenie o rozhodnom práve: Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (ES) č. 593/2008 zo 17. júna 2008 o rozhodnom práve pre zmluvné záväzky (Rím I) alebo iný príslušný právny predpis, ktorý ho nahradí.

Občiansky zákonník: Zákon č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník alebo zákon, ktorý ho nahradí.

Obchodný zákonník: Zákon č. 513/1991 Zb. Obchodný zákonník alebo zákon, ktorý ho nahradí.

                Objednávka: Objednávka Predplatného vykonaná Používateľom alebo inou osobou, pričom objednávateľ sa po potvrdení Objednávky a zaplatení Predplatného stáva Predplatiteľom.

Osobné údaje: Osobné údaje Dotknutej osoby uvedené v bode 7.4 Podmienok, a ktoré sú spracúvané Vydavateľom za účelom Registrácie a uzatvorenia Zmluvy, poskytovania Služby a spravovania Účtu a súvisiacich služieb, poskytovania plnení na základe Zmluvy, a plnenia zmluvných povinností a uplatnenia práv podľa Zmluvy a Podmienok.

Periodická tlač: Periodické publikácie v tlačenej podobe, ktoré vydáva a/alebo distribuuje Vydavateľ, pričom dodávka Periodickej tlače na základe Zmluvy o predplatnom predstavuje službu

Podmienky: Tieto Všeobecné obchodné podmienky pre digitálny obsah, periodickú tlač a predplatné

Používateľ: Registrovaná osoba, ktorá je používateľom Služby. V prípade, ak Používateľ zaplatí niektoré z Predplatných pre Digitálny obsah, je Používateľ zároveň aj Predplatiteľom na základe Zmluvy o predplatnom.

Predpisy o ochrane osobných údajov: Všeobecné nariadenie o ochrane údajov a Zákon o ochrane osobných údajov.

Predpisy o ochrane spotrebiteľa: Príslušné ustanovenia Občianskeho zákonníka a Zákon o ochrane spotrebiteľa.

Predplatené obdobie: Časové obdobie, za ktoré Predplatiteľ zaplatil Predplatné, a počas ktorého bude mať prístup k Digitálnemu obsahu a/alebo dodávaniu Periodickej tlače. Predplatené obdobie zodpovedá dobe trvania Zmluvy o predplatnom. Dĺžky jednotlivých Predplatených období, ktoré Vydavateľ ponúka, sú uvedené na webovom sídle https://hnonline.sk/predplatne a na jednotlivých podstránkach webového sídla https://hnonline.sk/predplatne/tlacene-tituly.

Predplatiteľ: Osoba, ktorá s Vydavateľom uzavrela Zmluvu, ktorej predmetom je poskytovanie Digitálneho obsahu alebo dodávanie Periodickej tlače za Predplatné. Používateľ, ktorý zaplatil Predplatné pre prístup k Digitálnemu obsahu, a uzavrel s Vydavateľom Zmluvu o predplatnom, je vždy zároveň Predplatiteľom.

Predplatné: Predajná cena, za ktorú Vydavateľ bude Predplatiteľovi (i) sprístupňovať Digitálny obsah v rozsahu a po dobu podľa druhu Predplatného, a/alebo (ii) dodávať Periodickú tlač v rozsahu a po dobu podľa druhu Predplatného. Predplatné pre Digitálny obsah a Periodickú tlač môžu byť spojené a kombinované. Druhy Predplatného a s nimi spojený rozsah a doba sprístupňovania Digitálneho obsahu a/alebo dodávania Periodickej tlače, môžu byť uvedené v týchto Podmienkach alebo osobitne na Stránke alebo inom webovom sídle určenom Vydavateľom, ktoré je prístupné Predplatiteľovi pri Objednávke a výbere Predplatného.

Registrácia: Zaregistrovanie Používateľa v Službe za účelom vytvorenia Účtu a možnosti používať Digitálny obsah v rozsahu a po dobu podľa druhu zaplateného Predplatného v súlade s týmito Podmienkami. Na prístup k obmedzenému a neúplnému Digitálnemu obsahu v rozsahu určenom Vydavateľom nie je potrebná Registrácia, pričom aj osoba, ktorá používa Digitálny obsah bez Registrácie, je viazaná týmito Podmienkami v rozsahu používania sprístupneného Digitálneho obsahu.

Služba: Služba HNkonto poskytovaná Vydavateľom Používateľovi spočívajúca (i) v možnosti používať Účet, (ii) v možnosti používať Digitálny obsah v obmedzenej podobe bez Predplatného, a (iii) v prípade uzatvorenia Zmluvy o predplatnom používať Digitálny obsah v rozsahu a po dobu podľa druhu zaplateného Predplatného. Služba je digitálnou službou podľa § 119 odsek 3 Občianskeho zákonníka. používanie Služby bez zaplatenia Predplatného v jej základnej podobe umožňuje prístup k obmedzenému a neúplnému Digitálnemu obsahu v rozsahu určenom Vydavateľom.

Strana alebo Strany: Zmluvné strany (Vydavateľ a Používateľ alebo Vydavateľ a Predplatiteľ) zmluvného vzťahu založeného Zmluvou.

Stránka: Webové sídlo www.hnonline.sk a všetky jeho podstránky.

Systém: Súbor informačných a komunikačných technológií, ktoré sú prevádzkované Vydavateľom, a ktoré umožňujú prístup k Službe a Digitálnemu obsahu.

Štandardný účet: Účet, ktorý môže používať len jeden Používateľ, a ktorý je spravidla spojený s Predplatným pre jeden prístup k Digitálnemu obsahu (t.j. k Digitálnemu obsahu môže prostredníctvom Štandardného účtu pristupovať len jedna osoba, ktorá vykonala Registráciu). Štandardný účet je neprenosný.

Účet: Účet Používateľa v Službe, získaný Registráciou, prostredníctvom ktorého môže Používateľ pristupovať k Službe a používať Digitálny obsah v rozsahu a po dobu podľa druhu zaplateného Predplatného. Účet má podobu Štandardného účtu alebo Firemného účtu (druhy Účtov).

Všeobecné nariadenie o ochrane údajov alebo GDPR: Nariadenie Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) alebo predpis, ktorý ho nahradí.+

Vydavateľ: Spoločnosť MAFRA Slovakia, a.s., so sídlom Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava, Slovensko, IČO: 51 904 446, zapísaná v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel Sa, vložka č. 6998/B.

Vyššia moc: Akákoľvek prírodná sila alebo udalosť, ktorá nie je ovládaná alebo ovládateľná ľuďmi, štrajk, vojna, povstania, občianske nepokoje, opatrenia orgánov verejnej moci vrátane všeobecne záväzných predpisov a rozhodnutí, a akékoľvek iné závažné udalosti, ktoré nastali nezávisle od vôle Strán vrátane okolností vylučujúcich zodpovednosť podľa Obchodného zákonníka.

Zákon  o alternatívnom riešení sporov: Zákon č. 391/2015 Z.z. o alternatívnom riešení spotrebiteľských sporov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov alebo iný príslušný právny predpis, ktorý ho nahradí.

Zákon o elektronických komunikáciách: Zákon č. 452/2021 Z.z. o elektronických komunikáciách v znení neskorších predpisov alebo iný príslušný právny predpis, ktorý ho nahradí.

Zákon o medzinárodnom práve súkromnom: Zákon č. 97/1963 Zb. o medzinárodnom práve súkromnom a procesnom v znení neskorších predpisov alebo iný príslušný právny predpis, ktorý ho nahradí.

Zákon o ochrane osobných údajov: Zákon č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov alebo zákon, ktorý ho nahradí, v znení účinnom ku dňu poskytnutia osobných údajov.

                Zákon o ochrane spotrebiteľa: Zákon č. 108/2024 Z.z. o ochrane spotrebiteľa a o zmene a doplnení niektorých zákonov alebo zákon, ktorý ho nahradí.

                Zariadenie: Akýkoľvek technický prostriedok Používateľa a/alebo Predplatiteľa a/alebo akejkoľvek tretej osoby, ktorý umožňuje pripojenie k Stránke, Službe a Účtu, a umožňuje zobrazovanie Digitálneho obsahu a prístup k nemu.

Záväzok viazanosti: Záväzok Predplatiteľa, že zotrvá v zmluvnom vzťahu s Vydavateľom na základe Zmluvy o predplatnom po Dobu viazanosti alebo doplatí Vydavateľovi rozdiel medzi Predplatným v štandardnej výške za obdobie za Zvýhodnené predplatné a Zvýhodneným predplatným.

Zmluva: Zmluva o používaní služby a/alebo Zmluva o predplatnom.

Zmluva o používaní služby: Zmluva, ktorá je uzavretá medzi Vydavateľom a Používateľom na základe Registrácie Používateľa do Služby, ktorej predmetom je úprava podmienok používania Služby, Účtu a Stránky Používateľom a úprava ostatných práv a povinností Strán, pričom súčasťou Zmluvy sú aj tieto Podmienky v rozsahu, v ktorom upravujú používanie Služby, pričom Zmluva je považovaná za uzavretú v momente Registrácie Používateľa do Služby. Zmluva o používaní služby je zmluvou s digitálnym plnením podľa § 852a Občianskeho zákonníka.

Zmluva o predplatnom: Zmluva, ktorá je uzavretá medzi Vydavateľom a Predplatiteľom na základe Objednávky a zaplatenia Predplatného, ktorej predmetom je úprava podmienok prístupu k Digitálnemu obsahu a jeho používania a/alebo dodávanie Periodickej tlače a úprava ostatných práv a povinností Strán, pričom Zmluva je považovaná za uzavretú v momente akceptovania Objednávky a zaplatenia príslušného Predplatného. V prípade, ak sa Predplatné týka Digitálneho obsahu, je Zmluva o predplatnom zmluvou s digitálnym plnením podľa § 852a Občianskeho zákonníka.

Zvýhodnené obdobie: Obdobie, po ktoré Predplatiteľ platí Vydavateľovi Zvýhodnené predplatné podľa Zmluvy o predplatnom.

Zvýhodnené predplatné: Predplatné so zvýhodnenou výškou alebo inou výhodou, ktorú Vydavateľ poskytne Predplatiteľovi, na vopred určené Zvýhodnené obdobie, a ktoré je spravidla poskytované so Záväzkom viazanosti.

1.4          Výklad Podmienok: Pokiaľ z Podmienok nevyplýva niečo iné alebo sa Strany výslovne písomne nedohodnú inak, (i) akýkoľvek odkaz na ustanovenie, právny predpis alebo Podmienky znamená odkaz na ich aktuálne znenie vrátane všetkých predchádzajúcich zmien, noviel a dodatkov alebo úplne novú verziu predpisu, ktorý upravuje tie isté vzťahy ako pôvodný predpis, (ii) akýkoľvek odkaz na právny predpis znamená odkaz na slovenský právny predpis, (iii) akýkoľvek odkaz na článok, bod alebo prílohu je odkazom na článok, bod alebo prílohu Podmienok. Nadpisy článkov v Podmienkach majú len orientačný význam a nepredstavujú výkladové pravidlo. Podmienky a pojmy, ktoré obsahujú, musia byť Stranami vykladané v súlade s definíciami uvedenými v Podmienkach, príslušnými ustanoveniami Podmienok, právnymi predpismi a účelom Podmienok, pričom definície podľa bodu 1.3 sa vzťahujú na všetky pojmy začínajúce veľkým písmenom bez ohľadu na to, kde sa v Podmienkach alebo dokumentoch Strán nachádzajú. Predpisy o ochrane spotrebiteľa a tie časti Podmienok, ktoré upravujú práva spotrebiteľov, sa týkajú len tých Používateľov a Predplatiteľov, ktorí sú spotrebiteľmi podľa príslušných Predpisov o ochrane spotrebiteľa.

1.5          Verejnosť Podmienok a súhlas s Podmienkami: Tieto Podmienky sú zverejnené na Stránke a potvrdenie súhlasu s nimi je neoddeliteľnou súčasťou Registrácie a uzatvorenia Zmluvy. Používateľ v momente Registrácie touto Registráciou vyjadruje svoj súhlas s týmito Podmienkami, a vyhlasuje, že si ich prečítal a oboznámil sa s nimi. Zmluva sa spravuje Podmienkami v ich platnom a účinnom znení. Predplatiteľ v momente potvrdenia Objednávky a zaplatenia Predplatného vyjadruje svoj súhlas s týmito Podmienkami, a vyhlasuje, že si ich prečítal a oboznámil sa s nimi.

1.6          Zmeny Podmienok: Vydavateľ je oprávnený jednostranne meniť tieto Podmienky v medziach stanovených kogentnými ustanoveniami slovenského práva. Podmienky môžu byť Vydavateľom priebežne doplňované, menené a aktualizované, pričom Používateľa zaväzujú v ich aktuálnom znení. Predchádzajúce Podmienky prestávajú byť súčasťou Zmluvy a sú nahradené novými Podmienkami aj v prípade, ak Používateľ vyjadrí svoj súhlas s novými Podmienkami s výnimkou prípadov, keď podľa právnych predpisov alebo z povahy veci nie je potrebný súhlas Používateľa.

1.7          Dôvody zmien Podmienok: Prevádzkovateľ je oprávnený meniť Podmienky jednostranne v primeranom rozsahu, najmä ale nie len v prípade (i) zmeny právnych predpisov, (ii) zmeny technických, obchodných a iných podmienok dodávateľov Vydavateľa, (iii) zmeny výkladu právnych predpisov, (iv) zmeny technických parametrov siete Internet alebo poskytovateľov iných elektronických komunikačných služieb alebo mobilných zariadení, (v) zmeny licenčných podmienok v prípade obsahu chráneného podľa predpisov upravujúcich práva duševného a priemyselného vlastníctva, (vi) zmeny rozsahu Služby, Predplatného a/alebo Stránky, (vii) zmeny rozsahu prístupu Vydavateľa k Osobným údajom, (viii) zmeny dodatočných distribučných kanálov alebo potenciálnych pridružených programov, (ix) zmeny v Predplatnom, rozsahu bezodplatného poskytovania Služby, cenách, poplatkoch alebo službách poskytovaných Vydavateľom Používateľom vrátane spoplatnenia Služby, a pod. (x) Vydavateľ je vždy oprávnený jednostranne meniť Podmienky z akéhokoľvek dôvodu, ak sa táto zmena bude týkať len nových Používateľov a Predplatiteľov.

1.8          Oznamovanie zmien Podmienok: V prípade už uzatvorených Zmlúv Vydavateľ oznámi zmenu Podmienok Používateľom a Predplatiteľom prostredníctvom (i) elektronickej pošty na e-mailovú adresu použitú pri Registrácii, alebo inú e-mailovú adresu, ktorú Predplatiteľ oznámi Vydavateľovi, alebo (ii) prostredníctvom používateľského rozhrania Účtu, alebo (iii) prostredníctvom tlačovej správy uverejnenej na Stránke alebo (iv) zverejnením nového znenia Podmienok na Stránke s tým, že zmena sa stane účinnou v lehote 30 dní od zverejnenia nového znenia Podmienok alebo v kratšej lehote, ak je to nevyhnutné na implementovanie zmien vyvolaných zmenou právnych predpisov, výkladu právnych predpisov alebo rozhodnutí orgánov verejnej moci. (v) V prípade zmeny pravidiel podľa Aktu o digitálnych službách postačuje, ak Vydavateľ bude o každej významnej zmene Podmienok informovať podľa článku 14 odseku 2 Aktu o digitálnych službách, a v prípade menej významných zmien postačuje informovanie prostredníctvom zverejnenia nového znenia Podmienok.  (vi) Informácie o spracúvaní Osobných údajov v článku 5 Podmienok sú vždy platné v ich najnovšej verzii, pričom Vydavateľ ich nemusí Používateľovi a Predplatiteľovi oznamovať po každej ich zmene.

Používateľ a Predplatiteľ je v prípade zmeny Podmienok oprávnený ukončiť Zmluvu a zrušiť Registráciu spôsobom určeným Vydavateľom.

1.9          Salvatorská klauzula: V prípade, ak sa akékoľvek ustanovenie Podmienok alebo Zmluvy z akéhokoľvek dôvodu stane neplatným alebo neúčinným, táto neplatnosť alebo neúčinnosť sa nedotkne platnosti a účinnosti ostatných ustanovení uvedených zmluvných dokumentov.

2             Zmluva o používaní služby, Registrácia a Účet

A.           Uzatvorenie, trvanie a ukončenie Zmluvy o používaní služby:

2.1          Uzatvorenie Zmluvy o používaní služby: Zmluva o používaní služby medzi Vydavateľom a Používateľom je uzatvorená v momente Registrácie. Používateľ nemá nárok na uzavretie Zmluvy o používaní služby, okrem prípadu, ak je Registrácia nevyhnutnou podmienkou pre uzavretie Zmluvy o predplatnom, pričom vtedy vznikne Predplatiteľovi nárok aj na Registráciu v rámci procesu uzatvárania Zmluvy o predplatnom.  Používateľ sa v okamihu Registrácie zaväzuje, že bude Stránku, Účet a Službu používať v súlade so Zmluvou, Podmienkami, právnymi predpismi, dobrými mravmi a pokynmi Vydavateľa, nebude porušovať práva a právom chránené záujmy tretích osôb, a bude dodržiavať tieto Podmienky..

2.2          Odmietnutie uzatvorenia Zmluvy o používaní služby: Vydavateľ nie je povinný s Používateľom uzavrieť Zmluvu o používaní služby, a to z akéhokoľvek dôvodu, ale spravidla najmä v prípade, ak je Používateľom osoba, ktorá už predtým porušila zmluvy s Vydavateľom, alebo v prípade, ak Vydavateľ už odstúpil od Zmluvy o používaní služby alebo Zmluvy o predplatnom s Používateľom alebo Predplatiteľom alebo Používateľovi zrušil Registráciu a/alebo Účet alebo mu zablokoval zariadenie a/alebo IP adresu, z ktorých Používateľ pristupoval k Stránke, Službe a/alebo Účtu.

2.3          Používanie Služby a Účtu: Službu a Účet môžu používať jedine Používatelia, ktorí uzatvoria s Vydavateľom Zmluvu o používaní služby a úspešne sa zaregistrujú v Službe. Obsah Stránky je v obmedzenom neúplnom rozsahu určovanom Vydavateľom prístupný aj bez Registrácie.

2.4          Podmienky ako súčasť Zmluvy o používaní služby: Podmienky sú súčasťou Zmluvy o používaní služby. Potvrdenie súhlasu s Podmienkami je neoddeliteľnou súčasťou uzatvárania Zmluvy. V prípade rozporu medzi Zmluvou a Podmienkami majú prednosť ustanovenia Zmluvy.

2.5          Súhlas s uzatvorením Zmluvy o používaní služby elektronicky: Používateľ súhlasí s použitím elektronických komunikačných prostriedkov na uzavretie Zmluvy o používaní služby a s jej uzavretím na diaľku, pričom náklady, ktoré Používateľovi v súvislosti s použitím elektronických komunikačných prostriedkov a uzavretím Zmluvy o používaní služby na diaľku vzniknú, v plnom rozsahu znáša Používateľ.

2.6          Doba trvania Zmluvy o používaní služby: Zmluva o používaní služby je uzatvorená na dobu neurčitú.

2.7          Ukončenie Zmluvy o používaní služby Používateľom: Používateľ je oprávnený kedykoľvek Zmluvu o používaní služby ukončiť tým, že zruší svoju Registráciu spôsobom uvedeným v Podmienkach V prípade, ak Používateľ nesúhlasí so zmenami v Službe a/alebo Predplatnom, najmä s úplným spoplatnením Služby, je oprávnený do 30 dní od oznámenia o podstatných zmenách v Službe a/alebo Predplatnom odstúpiť od Zmluvy o používaní služby, a to odoslaním oznámenia o odstúpení od Zmluvy o používaní služby elektronickou poštou na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. V prípade, ak je medzi Vydavateľom a Používateľom uzatvorená Zmluva o predplatnom, pre ktorej trvanie je nevyhnutné aj trvanie Zmluvy o používaní služby (dodávanie Digitálneho obsahu nie je možné bez prístupu k Stránke a Účtu na základe Zmluvy o používaní služby), pričom v takom prípade je Používateľ oprávnený ukončiť Zmluvu o používaní služby len spoločne so Zmluvou o predplatnom a z rovnakých dôvodov a za rovnakých podmienok ako je možné ukončiť Zmluvu o predplatnom.

2.8          Ukončenie Zmluvy o používaní služby Vydavateľom: Vydavateľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o používaní služby a/alebo zrušiť Registráciu a/alebo Účet v prípade, ak Používateľ poruší svoje povinnosti podľa týchto Podmienok a/alebo právnych predpisov, a prípadne zablokovať zariadenie alebo IP adresu, z ktorých Používateľ pristupoval k Službe, Stránke a/alebo Účtu alebo sa z nich zaregistroval. Odstúpením od Zmluvy o používaní služby alebo zrušením Registrácie a/alebo zablokovaním zariadenia alebo IP adresy Používateľ stráca právo používať Službu a Účet. Bežný prístup k obsahu Stránky pre neregistrovaných používateľov zostáva zachovaný aj po ukončení Zmluvy. Ukončením Zmluvy o používaní služby v tomto prípade zaniká aj Zmluva o predplatnom na Digitálny obsah, ak bola uzatvorená, pričom Používateľovi/Predplatiteľovi nevzniká nárok na vrátenie pomernej časti Predplatného, ak nie je spotrebiteľom.

2.9          Spoločné ustanovenia o ukončení Zmluvy o používaní služby: Ukončením Zmluvy nie sú dotknuté iné zmluvy medzi Používateľom a Vydavateľom alebo tretími osobami, okrem Zmluvy o predplatnom pre Digitálny obsah, ktorú Používateľ ako Predplatiteľ uzavrel s Vydavateľom, a ktorá sa zrušuje spolu so Zmluvou o používaní služby vzhľadom na to, že Digitálny obsah nie je možné v predplatenom rozsahu používať bez Registrácie.

B.            Registrácia a poskytovanie Služby:

2.10       Nárok na Registráciu: Používateľ nemá nárok na registráciu a Vydavateľ nie je povinný umožniť Používateľovi zaregistrovať sa, a to z akéhokoľvek dôvodu, ale spravidla najmä v prípade, ak je Používateľom osoba, ktorá už predtým porušila zmluvy s Vydavateľom, alebo v prípade, ak Vydavateľ už odstúpil od Zmluvy o používaní služby alebo Zmluvy o predplatnom s Používateľom alebo mu zrušil registráciu alebo mu zablokoval zariadenie alebo IP adresu.

2.11       Proces Registrácie: Podmienkou registrácie je vyplnenie povinných registračných údajov v registračnom formulári Služby, spravidla adresu elektronickej pošty a prihlasovacie heslo. Používateľ má následne možnosť v nastaveniach Účtu doplniť aj iné údaje, ako  meno a priezvisko, (dátum narodenia a vek a fakturačné údaje. Používateľ je povinný uviesť správne, úplné a pravdivé údaje. Používateľ je povinný vždy vyplniť tie polia v registračnom formulári, ktoré sú označené ako povinné, a to aj v prípade, ak ide o údaje, ktoré nie sú uvedené v tomto bode.

Vydavateľ umožňuje Registráciu aj prostredníctvom služieb tretích strán, napr. Google a Apple, pričom v takomto prípade je možné sa v Službe zaregistrovať a vytvoriť si Účet aj prostredníctvom účtov Používateľa v Google. Rozsah zdieľania Osobných údajov medzi Vydavateľom a Vydavateľmi služieb Google určujú zmluvy medzi Vydavateľom a Vydavateľmi týchto služieb.

Vydavateľ je oprávnený si v prípade pochybností od Používateľa vyžiadať dodatočné údaje potrebné k overeniu identity a veku Používateľa.

2.12       Vekové obmedzenie: Používateľ musí mať najmenej 16 rokov, aby sa mohol zaregistrovať.

2.13       Odplatnosť: Registrácia je bezodplatná. Týmto nie je dotknutá možnosť Vydavateľa spoplatniť Registráciu.

2.14       Začiatok poskytovania Služby: Poskytovanie Služby sa začína v momente Registrácie a jej potvrdenia zo strany Vydavateľa.

C.            Účet:

2.15       Druhy účtov: Vydavateľ umožňuje registrovať a vytvárať Štandardný účet a Firemný účet, pričom rozsah a počty Používateľov a Zariadení, ktoré môžu pristupovať k jednotlivým Účtom upravujú tieto Podmienky a jednotlivé druhy Predplatného. Firemný účet je spravidla vždy viazaný s Predplatným. Vydavateľ môže odmietnuť zriadiť Firemný účet z akéhokoľvek dôvodu alebo bez jeho uvedenia.

2.16       Zmeny údajov: Používateľ môže meniť svoje údaje v rozhraní Účtu v rozsahu určenom Vydavateľom (najmä meno, priezvisko, heslo, a pod.).  Používateľ je povinný uvádzať v Účte a v Službe len pravdivé, úplné a aktuálne údaje, a v prípade ich zmeny je povinný ich v Účte aktualizovať.

2.17       Odplatnosť: Používanie Účtu je bezodplatné. Týmto nie je dotknutá možnosť Vydavateľa spoplatniť používanie Účtu. Používanie Účtu bez Predplatného umožňuje prístup k Službe a Digitálnemu obsahu v rozsahu stanovenom Vydavateľom a/alebo Podmienkami.

2.18       Zrušenie Účtu: Používateľ má možnosť zrušiť svoj Účet, pričom v takom prípade budú zmazané aj všetky jeho údaje s výnimkami podľa Podmienok a právnych predpisov, a s výnimkou údajov, u ktorých Vydavateľ disponuje osobitným súhlasom Zákazníka na ich používanie podľa Zákona o elektronických komunikáciách, Predpisov o ochrane osobných údajov alebo iných právnych predpisov. V prípade, ak by Používateľ chcel znovu používať Službu, musí si vytvoriť nový Účet a znovu sa zaregistrovať. Vydavateľ môže zrušiť Účet v prípadoch, v ktorých môže zrušiť Registráciu alebo ukončiť Zmluvu o poskytovaní služby podľa Podmienok.

2.19       Zablokovanie prístupu k Účtu: Vydavateľ je oprávnený dočasne zablokovať prístup Používateľa k Službe v prípade podozrenia z porušovania povinností alebo zneužitia prístupových údajov k Službe neoprávnenou osobou. Vydavateľ túto skutočnosť oznámi Používateľovi a vyzve ho na zmenu prístupového hesla.

3             Zmluva o predplatnom, Predplatné a dodávanie Periodickej tlače

A.           Uzatvorenie, trvanie a ukončenie Zmluvy o predplatnom

3.1          Objednávka: Objednávku Predplatného a návrh na uzavretie Zmluvy o predplatnom je možné zaslať Vydavateľovi prostredníctvom formulára na Stránke, v rámci Služby, poštou zaslanou na adresu sídla Vydavateľa, telefonicky, faxom, elektronickou poštou alebo prostredníctvom SMS. V objednávke je potrebné uviesť e-mail a iné údaje požadované Vydavateľom za účelom plnenia zmluvných povinností a zákonných povinností podľa právnych predpisov o účtovníctve, daňových predpisov a iných právnych predpisov, ako aj informácie o požadovanom Predplatenom období podľa ponuky Vydavateľa a druhu Predplatného podľa ponuky Vydavateľa.

3.2          Zmluva v prospech tretieho: Osoba Predplatiteľa môže byť odlišná od osoby, ktorá odošle Objednávku a uhradí Predplatné v prospech inej osoby, pričom v takomto prípade je za Predplatiteľa považovaná osoba, v prospech ktorej je uhradené Predplatné, a Objednávka musí obsahovať príslušné údaje osoby, v prospech ktorej je uzatváraná Zmluva o predplatnom a platené Predplatné. Na platiteľa Predplatného sa v tomto prípade vzťahujú ustanovenia Podmienok o automatickom predlžovaní Predplateného obdobia a platení Predplatného, pričom platiteľ Predplatného je povinný uhrádzať Predplatné aj za ďalšie Predplatené obdobia, ak sa s Predplatiteľom a Vydavateľom nedohodne inak.

3.3          Uzatvorenie Zmluvy o predplatnom: Zmluva o predplatnom medzi Vydavateľom a Predplatiteľom je uzatvorená v momente akceptácie Objednávky a uhradenia príslušného Predplatného. Podmienkou uzatvorenia Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah je Registrácia a uzatvorenie Zmluvy o používaní služby, pričom uzatvorenie Zmluvy o používaní služby a Zmluvy o predplatnom môže byť spravené aj v jednom kroku v rámci potvrdenia Objednávky a zaplatenia Predplatného, s ktorými bude spojená aj Registrácia. Predplatiteľ sa v okamihu uzatvorenia Zmluvy o predplatnom zaväzuje, že bude Stránku, Účet a Službu používať v súlade so Zmluvou, Podmienkami, právnymi predpismi, dobrými mravmi a pokynmi Vydavateľa, nebude porušovať práva a právom chránené záujmy tretích osôb, a bude dodržiavať tieto Podmienky. Dodávka Periodickej tlače na základe Zmluvy o predplatnom predstavuje službu.

3.4          Odmietnutie uzatvorenia Zmluvy o predplatnom: Záujemca o uzatvorenie Zmluvy o predplatnom nemá nárok na uzavretie Zmluvy o predplatnom a Vydavateľ nie je povinný so záujemcom uzavrieť Zmluvu o predplatnom v prípade, ak je záujemcom osoba, ktorá už predtým porušila zmluvy s Vydavateľom, alebo v prípade, ak Vydavateľ už odstúpil od Zmluvy o používaní služby alebo Zmluvy o predplatnom s Používateľom alebo Predplatiteľom alebo Používateľovi alebo Predplatiteľovi zrušil Registráciu a/alebo Účet alebo mu zablokoval zariadenie a/alebo IP adresu, z ktorých Používateľ alebo Predplatiteľ pristupoval k Stránke, Službe a/alebo Účtu.

3.5          Prístup k Digitálnemu obsahu: Prístup k Digitálnemu obsahu v rozsahu  Predplatného majú jedine Predplatitelia, ktorí uzatvoria s Vydavateľom Zmluvu o predplatnom a zároveň Zmluvu o používaní služby, a úspešne sa zaregistrujú v Službe. Obsah Stránky je v obmedzenom neúplnom rozsahu určovanom Vydavateľom prístupný aj bez Registrácie a Predplatného.

3.6          Podmienky ako súčasť Zmluvy o predplatnom: Podmienky sú súčasťou Zmluvy o predplatnom. Potvrdenie súhlasu s Podmienkami je neoddeliteľnou súčasťou uzatvárania Zmluvy. V prípade rozporu medzi Zmluvou a Podmienkami majú prednosť ustanovenia Zmluvy.

3.7          Súhlas s uzatvorením Zmluvy o predplatnom elektronicky: Predplatiteľ súhlasí s použitím elektronických komunikačných prostriedkov na uzavretie Zmluvy o predplatnom a s jej uzavretím na diaľku, pričom náklady, ktoré Predplatiteľovi v súvislosti s použitím elektronických komunikačných prostriedkov a uzavretím Zmluvy o predplatnom na diaľku vzniknú, v plnom rozsahu znáša Predplatiteľ.

3.8          Doba trvania Zmluvy o predplatnom: Zmluva o predplatnom je uzatvorená na Predplatené obdobie. Dĺžky jednotlivých druhov Predplatených období a im zodpovedajúcu výšku Predplatného určuje Vydavateľ, a sú spravidla uvedené v Podmienkach a/alebo na Stránke a/alebo v rámci Služby.

3.9          Automatické predlžovanie Predplateného obdobia v prípade Digitálneho obsahu: Vydavateľ neposkytuje Službu a Digitálny obsah iba na jednorazové Predplatené obdobie. Predplatné obdobie je automaticky obnovované na obdobie podľa príslušného Predplatného, a ak nie je určené inak, na rovnaké obdobie, ako bolo pôvodné Predplatené obdobie. Ak chce Predplatiteľ používať Službu iba na jedno Predplatené obdobie, musí Zmluvu o predplatnom zrušiť pred koncom tohto prvého Predplateného obdobia spôsobom a v súlade s Podmienkami.

Predplatiteľ má možnosť zrušiť automatické predlžovanie Zmluvy o predplatnom o ďalšie Predplatené obdobia v nastaveniach Účtu, alebo zaslaním e-mailu Vydavateľovi na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. so žiadosťou o zrušenie automatického predlžovania Predplateného obdobia.

Vydavateľ je po uplynutí Predplateného obdobia oprávnený poskytovať prístup k Digitálnemu obsahu v pôvodnom rozsahu aj naďalej, spravidla po dobu jedného týždňa, v ktorom spracúva platbu za automaticky predĺžené nasledujúce Predplatené obdobie, pričom táto doba sa považuje už za nové Predplatené obdobie a započítava sa do nového predĺženého Predplateného obdobia. Na poskytovanie prístupu k Digitálnemu obsahu pred zaplatením Predplatného nie je nárok a Vydavateľ nemusí Predplatiteľovi poskytovať prístup podľa predchádzajúcej vety.

3.10       Automatické predlžovanie Predplateného obdobia v prípade Periodickej tlače: Vydavateľ neposkytuje Predplatné pre Periodickú tlač iba na jednorazové Predplatené obdobie. Predplatné obdobie je automaticky obnovované obdobie podľa príslušného Predplatného, a ak nie je určené inak, na rovnaké obdobie, ako bolo pôvodné Predplatené obdobie. Ak Predplatiteľ chce dodávanie Periodickej tlače iba na jedno Predplatené obdobie, musí Zmluvu o predplatnom zrušiť pred koncom tohto prvého Predplateného obdobia spôsobom a v súlade s Podmienkami. Zrušenie Zmluvy o predplatnom je možné vykonať zaslaním e-mailu Vydavateľovi na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo faxu alebo písomnej žiadosti na adresu Vydavateľa alebo telefonicky so žiadosťou o zrušenie automatického predlžovania Predplateného obdobia.

V prípade Periodickej tlače, ktorá vychádza v dennej periodicite, Vydavateľ pred skončením Predplateného obdobia vystaví a odošle Predplatiteľovi zálohovú faktúru na Predplatné na ďalšie Predplatené obdobie, pričom Predplatné na ďalšie Predplatené obdobie sa spravuje aktuálnou nezvýhodnenou ponukou Vydavateľa a môže sa teda líšiť od pôvodného Predplatného.  V prípade, ak Predplatiteľ neuhradí zálohovú faktúru na Predplatné za nové Predplatené obdobie, Zmluva o predplatnom zanikne uplynutím 1 mesiaca po skončení predchádzajúceho Predplateného obdobia, za ktoré Predplatiteľ zaplatil Predplatné.. Predplatiteľ, ktorý neuhradil Predplatné v lehote podľa predchádzajúcej vety, je povinný zaplatiť Vydavateľovi trhovú nezvýhodnenú cenu Periodickej tlače, ktorá vychádza v dennej periodicite, a ktorá bola Predplatiteľovi dodaná počas danej mesačnej lehoty na zaplatenie Predplatného podľa predchádzajúcej vety, a to do 30 dní od uplynutia danej mesačnej lehoty na zaplatenie Predplatného podľa predchádzajúcej vety.

V prípade Periodickej tlače, ktorá vychádza v inej ako dennej periodicite, Vydavateľ pred skončením Predplateného obdobia vystaví a odošle Predplatiteľovi zálohovú faktúru na Predplatné na ďalšie Predplatené obdobie, pričom Predplatné na ďalšie Predplatené obdobie sa spravuje aktuálnou nezvýhodnenou ponukou Vydavateľa a môže sa teda líšiť od pôvodného Predplatného. V prípade, ak Predplatiteľ neuhradí zálohovú faktúru na Predplatné za nové Predplatené obdobie, Zmluva o predplatnom sa nepredlžuje a ukončí sa skončením posledného Predplateného obdobia, za ktoré Predplatiteľ zaplatil Predplatné.

3.11       Spoločné ustanovenia pre automatické predlžovanie Predplateného obdobia: Automatické predlžovanie Predplateného obdobia je stanovené na dobu neurčitú, pričom Vydavateľ môže kedykoľvek jednostranne zrušiť automatické predlžovanie Predplateného obdobia. Predplatené obdobie sa vždy automaticky predlžuje o takú istú dobu, ktorá zodpovedá pôvodnému Predplatenému obdobiu. V prípade, ak ide o Zvýhodnené predplatné, Predplatené obdobie sa taktiež automaticky predlžuje po skončení pôvodného Predplateného obdobia, pričom Predplatiteľ je pri každom ďalšom predĺženom období povinný Vydavateľovi zaplatiť Predplatné v nezvýhodnenej výške podľa aktuálnej nezvýhodnenej ponuky Vydavateľa, t.j. Zvýhodnené predplatné sa viaže len k prvému pôvodnému Predplatenému obdobiu.

Používateľ v prípade zrušenia automatického predlžovania Predplateného obdobia stratí prístup k plateným častiam Služby a Digitálneho obsahu, ako aj k Periodickej tlači, ktorú mal predplatenú, okamžite po skončení Predplateného obdobia, za ktoré Predplatiteľ uhradil Predplatné vrátane príslušných poplatkov podľa Podmienok.

V prípade, ak Predplatiteľ v priebehu Predplateného obdobia zmení Predplatné na iný druh Predplatného, Predplatené obdobie sa automaticky predlžuje o Predplatené obdobie zodpovedajúce novému druhu Predplatného.

Zmluva o predplatnom zanikne aj v prípade, ak Predplatiteľ z akéhokoľvek dôvodu neuhradí Predplatné za ďalšie Predplatené obdobie v lehote stanovenej Podmienkami alebo v lehote splatnosti príslušnej faktúry.

3.12       Vekové obmedzenie: Predplatiteľ musí mať najmenej 16 rokov, aby mohol uzatvoriť Zmluvu o predplatnom.

3.13       Odplatnosť: Zmluva o predplatnom je odplatná a Predplatiteľ je povinný platiť Vydavateľovi za prístup k Digitálnemu obsahu a/alebo dodávanie Periodickej tlače Predplatné vo výške uvedenej spravidla v Podmienkach alebo v príslušnej sekcii na Stránke.

3.14       Začiatok poskytovania Digitálneho obsahu a dodávania Periodickej tlače: Predplatiteľ uzatvorením Zmluvy o predplatnom (i) udeľuje Vydavateľovi výslovný súhlas so začatím dodávania Digitálneho obsahu ešte pred uplynutím lehoty na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom, (ii) vyhlasuje, že bol riadne poučený o tom, že vyjadrením tohto súhlasu stráca právo na odstúpenie od zmluvy začatím dodávania digitálneho obsahu, ak je spotrebiteľom, a (iii) potvrdzuje, že Vydavateľ mu poskytol potvrdenie podľa § 17 odsek 12 písmeno b)) Zákona o ochrane spotrebiteľa, ak je spotrebiteľom. V prípade, ak je predmetom Zmluvy o predplatnom dodávanie Periodickej tlače, Predplatiteľ uzatvorením Zmluvy o predplatnom (iv) súhlasí so začatím poskytovania služby dodávky Periodickej tlače pred uplynutím lehoty na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom.

3.15       Poučenie o strate práva na odstúpenie: Vydavateľ týmto poučuje Predplatiteľa, ktorý je spotrebiteľom, že udelením súhlasu so začatím dodávania Digitálneho obsahu ešte pred uplynutím lehoty na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom podľa bodu 3.14 Podmienok Predplatiteľ stráca právo na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom.

3.16       Potvrdenie o súhlase so začatím dodávania Digitálneho obsahu: Vydavateľ doručí Predplatiteľovi potvrdenie o súhlase podľa bodu 3.14 Podmienok a poučení podľa bodu 3.15 Podmienok pred odoslaním Objednávky a zaplatením Predplatného, najneskôr pri začatí poskytovania prístupu k Digitálnemu obsahu prostredníctvom elektronickej pošty.

3.17       Ukončenie Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah zo strany Predplatiteľa: V prípade, ak sa Zmluva o predplatnom týka Digitálneho obsahu, nie je Predplatiteľ oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom pred ukončením Predplateného obdobia. Predplatiteľ je oprávnený ukončiť Zmluvu o predplatnom zrušením automatického predlžovania Predplateného obdobia v nastaveniach Účtu, alebo zaslaním e-mailu Vydavateľovi so žiadosťou o zrušenie automatického predlžovania Predplateného obdobia. Zmluva o predplatnom sa skončí uplynutím toho Predplateného obdobia, v ktorom Predplatiteľ zrušil automatické predlžovanie Predplateného obdobia. Predplatiteľ nemá nárok na vrátenie pomernej časti Predplatného za obdobie od zrušenia automatického predlžovania Predplateného obdobia do skončenia Predplateného obdobia, v ktorom Predplatiteľ zrušil automatické predlžovanie Predplateného obdobia. Predplatiteľ má prístup k Digitálnemu obsahu aj po zrušení automatického predlžovania Predplateného obdobia až do skončenia Predplateného obdobia, v ktorom Predplatiteľ zrušil automatické predlžovanie Predplateného obdobia.

3.18       Ukončenie Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač zo strany Predplatiteľa: V prípade, ak sa Zmluva o predplatnom týka dodávania Periodickej tlače, je Predplatiteľ oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom, ktorá bola uzatvorená na diaľku alebo mimo prevádzkových priestorov Vydavateľa, na predajnej akcii alebo na nevyžiadanej návšteve aj bez uvedenia dôvodu, a to (i) do 14 dní od dodania prvého vydania Periodickej tlače v rámci Predplateného obdobia, ktorého sa týka Zmluva o predplatnom uzavretia Zmluvy o predplatnom, ktorá sa týka dodávania Periodickej tlače, alebo (ii) do 30 dní od dodania prvého vydania Periodickej tlače v rámci Predplateného obdobia, ktorého sa týka Zmluva o predplatnom uzavretia Zmluvy o predplatnom, ktorá sa týka dodávania Periodickej tlače, ak bola Zmluva o predplatnom uzatvorená na nevyžiadanej návšteve alebo v súvislosti s ňou alebo na predajnej akcii alebo v súvislosti s ňou, alebo (iii) pred začatím plynutia lehôt podľa bodov (i) a (ii) tohto bodu. Lehota na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom sa považuje za zachovanú, ak Predplatiteľ najneskôr posledný deň lehoty odošle oznámenie o odstúpení od zmluvy Vydavateľovi. Možnosť odstúpenia od Zmluvy o predplatnom podľa tohto odseku tohto bodu majú výlučne len tí Predplatitelia, ktorí sú spotrebiteľmi. Vzorový formulár na odstúpenie je prílohou Podmienok.

Predplatiteľ je oprávnený ukončiť Zmluvu o predplatnom zrušením automatického predlžovania Predplateného obdobia zaslaním e-mailu Vydavateľovi so žiadosťou o zrušenie automatického predlžovania Predplateného obdobia. Zmluva o predplatnom sa skončí uplynutím toho Predplateného obdobia, v ktorom Predplatiteľ zrušil automatické predlžovanie Predplateného obdobia. Predplatiteľ nemá nárok na vrátenie pomernej časti Predplatného za obdobie od zrušenia automatického predlžovania Predplateného obdobia do skončenia Predplateného obdobia, v ktorom Predplatiteľ zrušil automatické predlžovanie Predplateného obdobia.

3.19       Ukončenie Zmluvy o predplatnom za Zvýhodnené predplatné s Dobou viazanosti: Predplatiteľ, ktorý uzavrel s Vydavateľom Zmluvu o predplatnom za Zvýhodnené predplatné s Dobou viazanosti, môže ukončiť Zmluvu o predplatnom pred uplynutím Doby viazanosti iba v prípade, ak doplatí Vydavateľovi rozdiel medzi štandardnou výškou Predplatného za Predplatené obdobie, za ktoré bolo účtované Zvýhodnené predplatné, a Zvýhodneným predplatným, a to do 30 dní od ukončenia Zmluvy o predplatnom. Týmto nie je dotknuté právo Predplatiteľa, ktorý je spotrebiteľom, podľa bodu 3.18 Podmienok.

3.20       Ukončenie Zmluvy o predplatnom v prípade zmeny Podmienok a Predplatného: V prípade, ak Predplatiteľ nesúhlasí so zmenami v Službe a/alebo Predplatnom, najmä s úplným spoplatnením Služby alebo zvýšením Predplatného, je oprávnený do 30 dní od odoslania oznámenia o podstatných zmenách v Službe a/alebo Predplatnom odstúpiť od Zmluvy o predplatnom, a to buď zrušením Registrácie a/alebo odoslaním oznámenia o odstúpení od Zmluvy o predplatnom elektronickou poštou na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

3.21       Povinnosti Predplatiteľa pri odstúpení od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač: Predplatiteľ je podľa § 21 odsek 5 Zákona o ochrane spotrebiteľa povinný zaplatiť Vydavateľovi cenu za skutočne poskytnuté plnenie odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač podľa § 19 odsek 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa, keďže dodávanie Periodickej tlače predstavuje poskytnutie služby Vydavateľom Predplatiteľovi. Cena za skutočne poskytnuté plnenie sa vypočíta pomerne na základe celkovej ceny (Predplatného) dohodnutej v Zmluve o predplatnom na Periodickú tlač. Toto ustanovenie sa použije len v prípade, ak je Predplatiteľ spotrebiteľom a ak ide o odstúpenie od Zmluvy o predplatnom podľa bodu 3.18 Podmienok.

3.22       Povinnosti Vydavateľa pri odstúpení od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač: Vydavateľ je povinný do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od zmluvy vrátiť Predplatiteľovi všetky platby, ktoré od neho prijal na základe alebo v súvislosti so Zmluvou o predplatnom vrátane nákladov na dopravu, dodanie, poštovné a iných nákladov a poplatkov okrem platby ceny za skutočne dodané plnenie podľa bodu 3.21 Podmienok, ktorú je oprávnený započítať. Vydavateľ nie je povinný uhradiť Predplatiteľovi dodatočné náklady, ak Predplatiteľ výslovne zvolil iný spôsob dodávania Periodickej tlače, ako bol najlacnejší bežný spôsob jej dodávania ponúkaný Vydavateľom. Dodatočnými nákladmi sa rozumie rozdiel medzi nákladmi na dodanie, ktoré si zvolil Predplatiteľ, a nákladmi na najlacnejší bežný spôsob dodania ponúkaný Vydavateľom. Vydavateľ nie je povinný pri odstúpení od Zmluvy o predplatnom, vrátiť Predplatiteľovi platby pred tým, ako mu je dodaná Periodická tlač doručená, alebo kým Predplatiteľ nepreukáže zaslanie dodanej Periodickej tlače späť Vydavateľovi. Vydavateľ je povinný vrátiť Predplatiteľovi platby rovnakým spôsobom, aký použil Predplatiteľ pri ich úhrade; iným spôsobom len v prípade, ak sa na tom Strany dohodnú a Predplatiteľovi nebudú v súvislosti s úhradou účtované žiadne poplatky. Toto ustanovenie sa použije len v prípade, ak je Predplatiteľ spotrebiteľom a ak ide o odstúpenie od Zmluvy o predplatnom podľa bodu 3.18 Podmienok.

3.23       Ukončenie Zmluvy o predplatnom zo strany Poskytovateľa: Poskytovateľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom v prípade, ak Predplatiteľ poruší svoje povinnosti podľa týchto Podmienok a/alebo právnych predpisov, a prípadne zablokovať zariadenie alebo IP adresu, z ktorých Predplatiteľ pristupoval k Službe, Stránke, Digitálnemu obsahu a/alebo Účtu alebo sa z nich zaregistroval. Odstúpením od Zmluvy o predplatnom alebo zrušením Registrácie a/alebo zablokovaním zariadenia alebo IP adresy Predplatiteľ stráca právo na prístup k Digitálnemu obsahu. Bežný prístup k obsahu Stránky pre neregistrovaných používateľov zostáva zachovaný aj po ukončení Zmluvy. Ukončením Zmluvy o predplatnom podľa tohto bodu Predplatiteľovi nevzniká nárok na vrátenie pomernej časti Predplatného, ak nie je spotrebiteľom.

3.24       Zmeny údajov: Predplatiteľ je povinný uvádzať v Objednávke len pravdivé, úplné a aktuálne údaje, a v prípade ich zmeny je povinný bezodkladne oznámiť Vydavateľovi ich aktuálne znenie.

B.            Predplatné:

3.25       Druhy Predplatného: Vydavateľ určuje druhy Predplatného a môže ich kedykoľvek zmeniť. Vydavateľ poskytuje nasledujúce druhy Predplatného:

             Digitálny obsah: Druhy Predplatného sú uvedené na webových sídlach https://hnonline.sk/predplatne, na jeho podstránkach, a na príslušných podstránkach webového sídla https://hnonline.sk/predplatne/tlacene-tituly pre tie tituly, ktoré ponúkajú Digitálny obsah (napr. Hospodárske noviny, Zdravotnícke noviny, Mediweb a Stratégie).

             Periodická tlač: Druhy Predplatného pre jednotlivé tituly Periodickej tlače sú uvedené na príslušných podstránkach webového sídla https://hnonline.sk/predplatne/tlacene-tituly.

3.26       Zmena Predplatného Vydavateľom: V prípade automatického obnovovania Predplateného obdobia môže Vydavateľ určiť, že Predplatené obdobie sa automaticky predĺži za nové Predplatné, podľa aktuálnej ponuky Vydavateľa, alebo ponechať pôvodné Predplatné pre daného Predplatiteľa aj naďalej v platnosti aj po jeho všeobecnom zrušení.

3.27       Automatické predlžovanie Predplatného: V prípade automatického predĺženia Predplateného obdobia je Vydavateľ oprávnený automaticky zúčtovať Predplatné a iné súvisiace poplatky podľa Podmienok za predĺžené Predplatené obdobie spôsobom, ktorým Predplatiteľ uhradil predchádzajúce Predplatné, najmä automaticky inkasovať Predplatné a iné súvisiace poplatky podľa Podmienok aj bez ďalšej dodatočnej autorizácie, ak je Predplatné uhrádzané prostredníctvom platobnej karty alebo iného elektronického platobného systému. Predplatiteľ súhlasí s automatickým platením Predplatného a iných súvisiacich poplatkov podľa Podmienok v prípade automatického predĺženia Predplateného obdobia bez potreby akejkoľvek dodatočnej alebo osobitnej autorizácie platby zo strany Predplatiteľa.

3.28       Viazanosť Predplatného: Vydavateľ môže ponúkať okrem štandardného Predplatného aj Zvýhodnené predplatné. V prípade, ak Strany uzatvoria Zmluvu o predplatnom za Zvýhodnené predplatné, je Predplatiteľ povinný zotrvať v zmluvnom vzťahu s Vydavateľom založenom Zmluvou o predplatnom za Zvýhodnené predplatné po celú Dobu viazanosti a zároveň nie je oprávnený zmeniť Predplatné na Dobu viazanosti. V prípade, ak Predplatiteľ ukončí Zmluvu o predplatnom akýmkoľvek spôsobom pred uplynutím Doby viazanosti (napr. ale nie len odstúpením od Zmluvy o predplatnom alebo zrušením automatického predlžovania Predplatenej doby), alebo zmení Predplatné na lacnejšie na Predplatené obdobia trvajúce pred uplynutím Doby viazanosti, je povinný doplatiť Vydavateľovi rozdiel medzi Predplatným v štandardnej výške za Predplatené obdobie, za ktoré bolo účtované Zvýhodnené predplatné, a Zvýhodneným predplatným, a to do 30 dní od ukončenia Zmluvy o predplatnom. Zmluva o predplatnom po skončení Doby viazanosti sa spravuje Podmienkami pre nezvýhodnené Predplatné. Vydavateľ môže ponúkať Zvýhodnené predplatné aj bez Záväzku viazanosti.

3.29       Zvýhodnené predplatné spočívajúce v osobitnom plnení: V prípade, ak Zvýhodnené predplatné spočíva v osobitnom plnení (napr. darček alebo prémia), je potrebné, aby si Predplatiteľ vybral v Objednávke toto osobitné plnenie. V prípade, ak si Predplatiteľ toto osobitné plnenie nevyberie, bude Objednávka považovaná za objednávku štandardného nezvýhodneného Predplatného. Vydavateľ zašle osobitné plnenie osobe, ktorá uhrádza Zvýhodnené predplatné, aj keď je odlišná od osoby Predplatiteľa.

3.30       Obmedzenia Zvýhodneného predplatného: Vydavateľ je oprávnený odmietnuť poskytnúť Zvýhodnené predplatné (i) takej osobe, ktorá bola v posledných 6 mesiacoch Predplatiteľom alebo (ii) osobe, v prospech ktorej bola v posledných 6 mesiacoch uzatvorená Zmluva o predplatnom, alebo (iii) osobe, ktorá je osobou blízkou s osobou uvedenou v bodoch (i) a/alebo (ii) tohto odseku, alebo (iv) takej právnickej osobe, ktorá je majetkovo alebo personálne prepojená s osobou uvedenou v bodoch (i) a/alebo (ii) tohto odseku, alebo (v) takej osobe, ktorá je právnym nástupcom osoby uvedenej v bodoch (i) a/alebo (ii) tohto odseku, alebo (vi) takej osobe, ktorá bola v posledných 3 rokoch v omeškaní s úhradou alebo splnením akéhokoľvek záväzku voči Vydavateľovi.

3.31       Spôsob platby: Spôsob platby Predplatného za Digitálny obsah je uvedený na webových sídlach https://hnonline.sk/predplatne a na príslušných podstránkach webového sídla https://hnonline.sk/predplatne/tlacene-tituly. V prípade Predplatného za Periodickú tlač je možné Predplatné uhradiť aj bezhotovostným prevodom na účet Vydavateľa na základe faktúry vystavenej Vydavateľom v lehote splatnosti uvedenej v danej faktúre.

3.32       Doba splatnosti: Predplatné je splatné v prípade platby platobnou kartou okamžite po potvrdení Objednávky a presmerovaní Predplatiteľa na platobnú bránu. V prípade úhrady Predplatného bezhotovostným prevodom na účet Vydavateľa na základe faktúry vystavenej Vydavateľom je Predplatné splatné v lehote splatnosti uvedenej v danej faktúre, spravidla 15 dní od vystavenia takejto faktúry.

3.33       Dane: Predplatné je uvádzané s daňou z pridanej hodnoty. Predplatiteľ je povinný uhradiť Predplatné vrátane dane z pridanej hodnoty.

3.34       Náklady dodania: Predplatiteľ je povinný zaplatiť Vydavateľovi náklady dodania Periodickej tlače vo výške určenej pred potvrdením Objednávky a na základe spôsobu dodávania Periodickej tlače. Predplatné spravidla obsahuje už aj náklady dodania, ak Vydavateľ neurčí inak.

3.35       Osobitné poplatky: Vydavateľ je oprávnený účtovať Predplatiteľovi nasledujúce osobitné poplatky, pričom poplatky zahŕňajú aj daň z pridanej hodnoty a sú splatné spolu s Predplatným:

             Poplatok za spracovanie účtovného dokladu: Poplatok vo výške 1,50 EUR za vystavenie, spracovanie, odoslanie a archivovanie účtovného dokladu v papierovej podobe, ak nie je účtovný doklad vystavený a odoslaný výlučne v elektronickej forme. Poplatok je za službu, ktorá je považovaná za poskytnutú v momente vystavenia účtovného dokladu.

C.            Dodávanie Periodickej tlače:

3.36       Začiatok dodávania Periodickej tlače: Vydavateľ začne dodávať Periodickú tlač Predplatiteľovi spravidla (i) 4 pracovné dni od zaplatenia Predplatného v prípade denníkov, a (ii) od najbližšieho distribučne nespracovaného čísla po zaplatení Predplatného v prípade ostatnej Periodickej tlače. Dňom dodania prvého vydania Periodickej tlače sa začína príslušné Predplatené obdobie. Vydavateľ je oprávnený začať dodávať Periodickú tlač aj skôr ako je uvedené v predchádzajúcej vete, prípadne od čísla vydania Periodickej tlače uvedeného v Objednávke, pričom môže ísť aj o staršie vydania.

3.37       Termín dodania Periodickej tlače: Periodická tlač, ktorá vychádza v dennej periodicite, bude dodávaná v deň vydania Periodickej tlače. Periodická tlač, ktorá vychádza v inej ako dennej periodicite, bude dodávaná spravidla do niekoľkých pracovných dní odo dňa vydania Periodickej tlače a jej odovzdania na distribučné spracovanie.

3.38       Spôsob dodávania Periodickej tlače: Periodická tlač je dodávaná prostredníctvom poštového podniku, kuriérskej služby alebo osoby poverenej Vydavateľom na doručovanie do dispozičnej sféry Predplatiteľa, najmä poštovej schránky alebo na inom mieste, kde poštový podnik alebo iný doručovateľ na danej adrese doručuje zásielky (recepcia, vrátnica, prehodenie cez plot a pod.). Predplatiteľ je povinný zabezpečiť dostupnosť miesta doručovania, a označenie schránky alebo iného bežného miesta doručovania svojim menom a priezviskom, obchodným menom alebo názvom.

3.39       Prechod nebezpečenstva škody: Nebezpečenstvo škody na dodávanej Periodickej tlači prechádza na Predplatiteľa v momente jej doručenia do dispozičnej sféry Predplatiteľa, najmä v momente vhodenia do poštovej schránky alebo odovzdania na inom mieste, kde Slovenská pošta, a.s., alebo iný poštový podnik alebo doručovateľ na danej adrese doručuje zásielky. Vydavateľ nezodpovedá za poškodenie Periodickej tlače, ak sú poštová schránka alebo iné doručovacie miesto príliš malé, a doručovateľ zásielku pred doručením poskladal, alebo ju doručil tak, že nie je celá vložená do poštovej schránky alebo iného doručovacieho miesta.

3.40       Prechod vlastníckeho práva k hmotnému substrátu, na ktorom je Periodická tlač vytlačená: Vlastnícke právo k hmotnému substrátu, na ktorom je Periodická tlač vytlačená, prechádza na Predplatiteľa v momente dodania príslušného výtlačku Periodickej tlače.

3.41       Miesto doručovania Periodickej tlače: Vydavateľ nedoručuje Periodickú tlač mimo územia Slovenskej republiky.

4             Podmienky používania Služby

4.1          Rozsah Služby: Vydavateľ poskytuje Službu v (i) platenej verzii s prístupom k Digitálnemu obsahu v rozsahu podľa príslušného druhu Účtu a druhu Predplatného, alebo v (ii) bezodplatnej verzii s obmedzeným prístupom k Digitálnemu obsahu, pričom rozsah obmedzenia určuje Vydavateľ podľa svojej vlastnej úvahy a môže ho bez predchádzajúceho oznámenia úplne vylúčiť.

4.2          Možnosti Služby: Používateľ má v rámci Služby možnosť pristupovať k Digitálnemu obsahu v rozsahu

             možnosť pristupovať k Digitálnemu obsahu v rozsahu podľa druhu ním uhradeného Predplatného (v takom prípade je Používateľ zároveň aj Predplatiteľom) alebo k obmedzenému rozsahu Digitálneho obsahu bezodplatne, pričom rozsah obmedzenia určuje Vydavateľ podľa svojej vlastnej úvahy a môže ho bez predchádzajúceho oznámenia úplne vylúčiť,

             možnosť pristupovať k nastaveniam svojho Účtu a meniť ich v rozsahu, v akom ich umožňuje Vydavateľ a bežne prístupné možnosti používateľského rozhrania Účtu,

             pridávať komentáre k obsahu uverejnenom na Stránke, ak to Vydavateľ umožňuje, spôsobom a za podmienok určených Vydavateľom.

4.3          Pridávanie obsahu do Služby: Používateľ nemá možnosť pridávať na Stránku obsah.

4.4          Povinnosti Používateľa: Používateľ nie je oprávnený používať Službu a sprístupnený Digitálny obsah spôsobom, ktorý (i) porušuje tieto Podmienky alebo právne predpisy, alebo práva a právom chránené záujmy tretích osôb, alebo dobré mravy, (ii) je propagáciou, inzerciou alebo reklamou Používateľa, tretích osôb alebo ich produktov alebo akoukoľvek inou propagáciou, inzerciou alebo reklamou, (iii) nepoužívať obsah Stránky, Účtu a Služby, ani akékoľvek ich prvky (grafické, textové, zdrojový kód a pod.) v rozpore s právami Vydavateľa podľa Autorského zákona a iných právnych predpisov, (iv) nepoužívať Digitálny obsah akýmkoľvek iným spôsobom, ako je ich čítanie Používateľom, alebo zdieľanie prostredníctvom sociálnych sietí v rozsahu umožnenom Vydavateľom. Používateľ je povinný (v) neumožniť prístup k Službe alebo Digitálnemu obsahu akejkoľvek inej osobe ako je Používateľ, (vi) používať bezpečné prihlasovacie údaje a (vii) neposkytovať svoje prihlasovacie údaje akejkoľvek inej osobe a zabezpečiť ich utajenie,  a neuverejňovať ich, a (viii) bezodkladne informovať Vydavateľa o strate alebo zneužití jeho prístupových údajov.

4.5          Osobitné povinnosti týkajúce sa Firemného účtu: V prípade Firemného účtu je Používateľ, ktorý je Predplatiteľom príslušnej Služby umožňujúcej používanie Firemného účtu s viacerými prístupmi povinný (i) poskytnúť prístup k Službe len svojim zamestnancom, štatutárnym zástupcom, členom svojich orgánov alebo spoločníkom, (ii) zabezpečiť plnenie povinností Používateľa podľa bodu 4.4 Podmienok aj osobami, ktorým umožnil prístup k Službe, pričom za porušenie povinností týmito osobami zodpovedá Predplatiteľ tak, ako keby ich porušil sám, a (iii) plniť povinnosti podľa bodu 4.4 Podmienok.

4.6          Komentovanie Digitálneho obsahu: Používateľ je oprávnený komentovať Digitálny obsah na Stránke v prípade, ak to Vydavateľ umožňuje. V takom prípade Používateľ nie je oprávnený uverejňovať komentáre, ktoré (i) porušujú tieto Podmienky alebo právne predpisy, alebo práva a právom chránené záujmy tretích osôb, alebo dobré mravy, (ii) obsahujú propagáciu, inzerciu alebo reklamu Používateľa, tretích osôb alebo ich produktov alebo akúkoľvek inú propagáciu, inzerciu alebo reklamu, (iii) obsahujú vulgarizmy alebo nenávistné prejavy alebo sú akokoľvek neslušné.

4.7          Zmena, prerušenie a ukončenie Služby, Stránky a Digitálneho obsahu: Vydavateľ je oprávnený kedykoľvek, a to aj bez predchádzajúceho upozornenia, prerušiť, pozastaviť alebo ukončiť prevádzkovanie alebo zabezpečovanie dostupnosti Stránky, Služby, Účtu a/alebo Digitálneho obsahu a alebo niektorej ich časti. Vydavateľ je oprávnený v Službe a na Stránke vykonávať akékoľvek zmeny vrátane zmeny domény, pod ktorou je Stránka prevádzkovaná. Vydavateľ je oprávnený vymazať zo Služby a Stránky akýkoľvek obsah z akéhokoľvek dôvodu. Vydavateľ taktiež nenesie zodpovednosť za technickú funkčnosť Služby a/alebo Stránky ani za akékoľvek dôsledky a škody, ktoré vzniknú v súvislosti s používaním Služby a/alebo Stránky, a ktoré sú alebo môžu byť spôsobené akoukoľvek technickou chybou, nedostatočnou konektivitou a pod.

4.8          Dostupnosť Služby, Stránky a Digitálneho obsahu: Vydavateľ zabezpečuje dostupnosť Stránky, Služby a Digitálneho obsahu  najviac v rozsahu 80 %, pričom tento rozsah sa počíta za celé jedno ukončené Predplatené obdobie a vzťahuje sa na Stránku ako celok. Vydavateľ ďalej zabezpečuje, aby výpadok  Stránky, Služby a Digitálneho obsahu netrval dlhšie ako 48 po sebe nasledujúcich hodín. Používateľ nemá nárok na akúkoľvek kompenzáciu v prípade ak nie je Predplatiteľom aj vtedy, keď Vydavateľ nezabezpečí dostupnosť podľa predchádzajúcej vety. V prípade, ak je Používateľ zároveň Predplatiteľom, nemá Používateľ nárok na kompenzáciu, ak sú Stránka, Služba a/alebo Digitálny obsah nedostupné v rozsahu 20 % a menej, pričom tento rozsah sa počíta za celé jedno ukončené Predplatené obdobie a vzťahuje sa na Stránku ako celok. Do nedostupnosti sa nezapočítava nedostupnosť spôsobená Vyššou mocou ako aj nedostupnosť spôsobená dôvodmi na strane Predplatiteľa alebo Zariadenia, najmä jeho nekompatibilitou so Systémom alebo Stránkou, nefunkčnosťou alebo poruchami Zariadenia, alebo výpadkami internetového pripojenia Predplatiteľa. Rozsah dostupnosti podľa tohto bodu neznamená rozsah dostupnosti Digitálneho obsahu, ktorý je dostupný v bezplatnej verzii bez Predplatného, ale iba technická dostupnosť takého rozsahu Digitálneho obsahu, ku ktorému má Používateľ prístup bez Zmluvy o predplatnom.

4.9          Údržba a aktualizácia Služby: Vydavateľ je oprávnený dočasne prerušiť, pozastaviť alebo obmedziť dostupnosť Služby v prípade údržby alebo aktualizácie Systému alebo Stránky. Vydavateľ oznámi Predplatiteľom a Používateľom takéto prerušenie, pozastavenie alebo obmedzenie dostupnosti Služby alebo Digitálneho obsahu spravidla vopred, ak je to možné, uverejnením oznamu na Stránke, alebo v rozhraní Účtu alebo odoslaním správy elektronickej pošty alebo SMS spolu s predpokladanou dobou prerušenia, pozastavenia alebo obmedzenia dostupnosti Služby alebo Digitálneho obsahu.

4.10       Vylúčenie zodpovednosti za škodu Vydavateľa: Vydavateľ nenesie akúkoľvek zodpovednosť za akékoľvek následky alebo škody, ktoré vzniknú alebo môžu vzniknúť v dôsledku použitia informácií šírenými prostredníctvom Služby, Stránky a/alebo Digitálneho obsahu s výnimkou zodpovednosti podľa kogentných právnych predpisov. Všetky informácie, ktoré sú v rámci Služby, Stránky a/alebo Digitálneho obsahu zobrazované alebo dostupné, majú nezáväznú povahu a nejde o odborné rady. Vydavateľ ďalej nenesie akúkoľvek zodpovednosť za stratu alebo poškodenie obsahu uloženého v rámci Služby, pričom Služba nepredstavuje dátové úložisko ani službu určenú na zálohovanie údajov.

4.11       Zodpovednosť za škodu Používateľa: Používateľ v plnom rozsahu zodpovedá za obsah, ktorý uverejňuje v rámci Služby, Účtu a na Stránke, a za priamu, nepriamu, následnú alebo sprostredkovanú škodu, ktorú by tým spôsobil Vydavateľovi a/alebo tretím osobám, a to vrátane uplatnených regresných nárokov a náhrad za sankcie uložené orgánmi verejnej moci. Používateľ berie na vedomie, že Vydavateľ sa v plnom rozsahu spolieha na to, že Používateľ uverejňuje v rámci Služby a na Stránke taký obsah, ktorý je v súlade s Podmienkami, právnymi predpismi a dobrými mravmi, a neporušuje práva a právom chránené záujmy tretích osôb.

4.12       Sľub odškodnenia: Používateľ sa zaväzuje odškodniť Vydavateľa za akúkoľvek priamu, nepriamu, následnú alebo sprostredkovanú škodu, ktorú spôsobí Vydavateľovi a/alebo tretím osobám tým, že do Služby a na Stránky uloží závadný alebo inak protiprávny obsah, a to vrátane uplatnených regresných nárokov a náhrad za sankcie uložené orgánmi verejnej moci.

4.13       Povinnosť súčinnosti: Používateľ je povinný poskytnúť Vydavateľovi všetku súčinnosť, o ktorú ho Vydavateľ požiada, ak si voči Vydavateľovi uplatní práva tretia osoba v súvislosti s obsahom, ktorý v rámci Služby uložil Používateľ, alebo ho o to požiadajú orgány verejnej moci.

4.14       Zákaz podnikateľských aktivít: Používateľ je oprávnený používať Službu a Stránku výlučne len pre vlastné súkromné potreby a osobne, a nie na podnikateľské účely. Používateľ nie je oprávnený zdieľať svoj prístup k Službe a Stránke s akýmikoľvek tretími osobami. V prípade, ak chce záujemca o Digitálny obsah používať tento Digitálny obsah na svoje podnikateľské subjekty, je povinný uzavrieť s Vydavateľom osobitnú licenčnú zmluvu, ktorej predmetom bude poskytovanie licencie k Digitálnemu obsahu a práva k príslušným databázam.

4.15       Licenčné obmedzenia: Vydavateľ neposkytuje Používateľovi ani Predplatiteľovi v súvislosti s používaním Služby, Účtu, Stránky, Digitálneho obsahu alebo Periodickej tlače, Registráciou a/alebo uzavretím Zmluvy o používaní služby a/alebo uzavretím Zmluvy o predplatnom akúkoľvek licenciu alebo právo na vykonávanie majetkových práv k Službe, Účtu, Stránke, Digitálnemu obsahu alebo Periodickej tlači alebo ich častiam alebo ich obsahu. Používateľ a Predplatiteľ berie na vedomie, že texty, fotografie, grafické diela a všetky ostatné prvky Služby, Účtu, Stránky, Digitálneho obsahu a Periodickej tlače, ktoré sú v ich rámci prístupné, sú jednotlivo a zároveň ako celok chránené právami duševného a priemyselného vlastníctva. Databázy dostupné v rámci Služby, Účtu, Stránky, Digitálneho obsahu a Periodickej tlače sú predmetom ochrany podľa štvrtej časti Autorského zákona vrátane osobitného práva k databáze.

4.16       Správnosť a úplnosť Osobných údajov: Používateľ je povinný uchovávať svoje Osobné údaje v Účte v správnej, úplnej a aktuálnej podobe a pri každej zmene je povinný ich uviesť do súladu so skutočnosťou. Predplatiteľ Periodickej tlače je povinný poskytovať svoje Osobné údaje Vydavateľovi v správnej, úplnej a aktuálnej podobe.

4.17       Zákazy a nepovolené spôsoby používania Služby a Stránky: Používateľ nie je oprávnený (i) v rámci Služby, Účtu a Stránky používať mechanizmy, nástroje, programové vybavenie alebo postupy, ktoré majú alebo by mohli mať negatívny vplyv na prevádzkovanie Služby, Účtu a/alebo Stránky alebo ďalších zariadení Poskytovateľa, bezpečnosť internetu alebo ďalších používateľov Služby, Účtu a/alebo Stránky, či internetu alebo prostredia, v ktorom sú Služba, Účet a Stránka prevádzkované, (ii) vyvíjať činnosť, ktorá smeruje k znemožneniu alebo obmedzeniu prevádzky Služby, Účtu a/alebo Stránky alebo serverov, na ktorých sú Služba, Účet a/alebo Stránka prevádzkované, alebo vykonávať akékoľvek útoky na tieto servery alebo k nim akokoľvek neoprávnene pristupovať alebo ich zaťažovať automatizovanými požiadavkami (najmä DDOS útokmi), a ani nemôže pomáhať pri týchto činnostiach akejkoľvek tretej osobe, (iii) používať Službu, Účet a/alebo Stránku spôsobom, ktorý obmedzuje alebo môže obmedzovať iných používateľov v používaní Služby, Účtu a/alebo Stránky, tretie osoby alebo Prevádzkovateľa, (iv) zasahovať do technickej podstaty alebo obsahu Služby, Účtu a/alebo Stránky, (v) ukladať v Službe, Účte a/alebo Stránke alebo v ich rámci šíriť obsah, ktorý je v rozpore s právnymi predpismi, dobrými mravmi, alebo ktorý zasahuje do práv a právom chránených záujmov tretích osôb, najmä ale nie len práv chránených predpismi upravujúcimi práva duševného a priemyselného vlastníctva, (vi) používať Službu, Účet a/alebo Stránku k činnostiam, ktoré porušujú právne predpisy, dobré mravy a/alebo práva a právom chránené záujmy tretích osôb, a (vii) šíriť prostredníctvom Služby, Účtu a/alebo Stránky škodlivé počítačové kódy (vírusy, malvér, ransomvér a pod.) vrátane odkazov na akékoľvek externé zdroje týchto kódov.

4.18       Oznamovanie chýb v Službe a na Stránke: Používateľ môže oznamovať chyby v Službe alebo na Stránke elektronickou poštou Vydavateľovi.

4.19       Priamy marketing: Vydavateľ je oprávnený zasielať Predplatiteľovi marketingové informácie elektronickou poštou v súlade so Zákonom o elektronických komunikáciách. Predplatiteľ súhlasí so zasielaním marketingových informácií podľa predchádzajúcej vety aj prostredníctvom SMS a MMS alebo prostredníctvom telefónu v súlade so Zákonom o elektronických komunikáciách. Predplatiteľ je oprávnený kedykoľvek zrušiť súhlas so zasielaním marketingových informácií v nastaveniach Účtu alebo prostredníctvom kliknutia na odkaz v príslušnej marketingovej správe.

5             Zodpovednosť za vady, nároky z vád a reklamácia

5.1          Vady plnenia: Plnenie na základe Zmluvy o predplatnom pre Digitálny obsah má vadu, ak (i) Vydavateľ nezabezpečí dostupnosť Stránky, Služby a Digitálneho obsahu v rozsahu podľa bodu 4.8 Podmienok. Plnenie na základe Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač má vady, ak (ii) Vydavateľ nedodá Predplatiteľovi čo i len jedno predplatené vydanie Periodickej tlače, alebo ak (iii), Vydavateľ nedodá Predplatiteľovi objednané vydanie Periodickej tlače s dennou periodicitou v deň jej vydania, alebo ak (iv)Vydavateľ nedodá Predplatiteľovi objednaný počet výtlačkov vydania Periodickej tlače, alebo ak (iv) je Periodická tlač zjavne nekvalitne vytlačená, pričom nejde o subjektívny nedostatok alebo nedostatok spôsobený samotným technologickým procesom tlače Periodickej tlače.

Vadou plnenia nie je obsah Periodickej tlače ani Digitálneho obsahu vrátane prípadných gramatických alebo štylistických nedostatkov alebo preklepov, ako ani nedostatky spôsobené technologickým procesom tlače Periodickej tlače alebo zobrazovaním Digitálneho obsahu na Zariadeniach. Vadou taktiež nie je nemožnosť alebo obmedzenie zobrazenia Stránky, Účtu, Služby a Digitálneho obsahu na Zariadení, pričom Vydavateľ nezaručuje, že Stránka, Účet, Služba a Digitálny obsah sú zobraziteľné na akomkoľvek Zariadení, prípadne že sa ich zobrazenie na rozličných typoch Zariadení navzájom nebude odlišovať.

5.2          Nároky Predplatiteľa z vád plnenia týkajúceho sa Digitálneho obsahu: V prípade vád týkajúcich sa Digitálneho obsahu má Predplatiteľ nárok na predĺženie Predplateného obdobia o dobu, po ktorú nemal prístup k Digitálnemu obsahu v rozsahu Zmluvy o predplatnom nad rámec bodu 4.8 Podmienok.

5.3          Nároky Predplatiteľa, ktorý je spotrebiteľom, z vád plnenia týkajúceho sa Digitálneho obsahu: V prípade, ak je Predplatiteľ zároveň spotrebiteľom, má nasledujúce nároky podľa § 852j odsek 1 Občianskeho zákonníka:

             Nárok na odstránenie vady: Vydavateľ odstráni vadu bezplatne a bez spôsobenia závažných ťažkostí Predplatiteľovi tak, že Predplatiteľovi predĺži Predplatené obdobie o dobu, po ktorú nemal prístup k Digitálnemu obsahu v rozsahu Zmluvy o predplatnom nad rámec bodu 4.8 Podmienok.

             Nárok na zľavu z Predplatného: Predplatiteľ má nárok na primeranú zľavu z Predplatného v prípade, ak (i) odstránenie vady nie je možné alebo (ii) by to Vydavateľovi spôsobilo neprimerané náklady, alebo (iii) Vydavateľ neodstránil vadu, alebo (iv) plnenie má stále rovnakú vadu napriek snahe Vydavateľa ju odstrániť, alebo (v) vada je takej závažnej povahy, že odôvodňuje právo Predplatiteľa na okamžitú zľavu z Predplatného alebo odstúpenie od Zmluvy o predplatnom, alebo (vi) Vydavateľ vyhlásil alebo je z okolností zrejmé, že vadu neodstráni v primeranej lehote alebo bez spôsobenia závažných ťažkostí pre Predplatiteľa. Zľava musí byť primeraná rozdielu hodnoty digitálneho plnenia a hodnoty, ktorú by digitálne plnenie malo, ak by bolo bez vád. Ak sa digitálne plnenie dodáva počas dohodnutej doby, Predplatiteľ má právo na zľavu len za čas, v ktorom digitálne plnenie nespĺňalo požiadavky podľa § 852d Občianskeho zákonníka. Vydavateľ vyplatí Predplatiteľovi zľavu z ceny do 14 dní od uplatnenia práva na zľavu rovnakým spôsobom, aký Predplatiteľ použil pri zaplatení Predplatného, ak Predplatiteľ výslovne nesúhlasí s iným spôsobom úhrady. Všetky náklady spojené s úhradou znáša Vydavateľ.

             Nárok na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom: Predplatiteľ nemôže odstúpiť od Zmluvy o predplatnom, ak je vada digitálneho plnenia zanedbateľná. Vydavateľ po odstúpení od zmluvy vráti Predplatiteľovi pomernú časť zaplateného Predplatného za čas, v ktorom digitálne plnenie nespĺňalo požiadavky podľa § 852d Občianskeho zákonníka. Predplatiteľ je povinný zdržať sa používania digitálneho plnenia po odstúpení od Zmluvy o predplatnom. Vydavateľ je oprávnený zamedziť Predplatiteľovi po odstúpení od Zmluvy o predplatnom prístup k Digitálnemu obsahu a zrušiť mu Účet.

5.4          Nároky Predplatiteľa z vád plnenia týkajúceho sa Periodickej tlače: V prípade vád týkajúcich sa dodávky Periodickej tlače má Predplatiteľ nárok na dodanie chýbajúcich výtlačkov Periodickej tlače. V prípade, ak nie je možné dodať chýbajúci výtlačok Periodickej tlače do vydania nasledujúceho vydania danej Periodickej tlače, má Predplatiteľ nárok na predĺženie Predplateného obdobia o taký počet vydaní Periodickej tlače, ktoré mu neboli dodané do vydania nasledujúceho vydania Periodickej tlače, a ich dodanie. V prípade, ak Vydavateľ nemôže odstrániť vady dodávky dodaním chýbajúcich výtlačkov Periodickej tlače alebo predĺžením Predplateného obdobia podľa predchádzajúcej vety, vráti Predplatiteľovi Predplatné za chybné alebo chýbajúce výtlačky Periodickej tlače.

5.5          Nároky Predplatiteľa, ktorý je spotrebiteľom, z vád plnenia týkajúceho sa Periodickej tlače: V prípade, ak je Predplatiteľ zároveň spotrebiteľom, má nasledujúce nároky podľa Občianskeho zákonníka, pričom Predplatiteľ môže uplatňovať práva zo zodpovednosti za vady len ak vytkol vadu do dvoch (2) mesiacov od zistenia vady, najneskôr do uplynutia záručnej doby:

             Nárok na odstránenie vady: V prípade vád týkajúcich sa dodávky Periodickej tlače má Predplatiteľ nárok na dodanie chýbajúcich výtlačkov Periodickej tlače. V prípade, ak nie je možné dodať chýbajúci výtlačok Periodickej tlače do vydania nasledujúceho vydania danej Periodickej tlače, má Predplatiteľ nárok na predĺženie Predplateného obdobia o taký počet vydaní Periodickej tlače, ktoré mu neboli dodané do vydania nasledujúceho vydania Periodickej tlače, a ich dodanie. V prípade, ak Vydavateľ nemôže odstrániť vady dodávky dodaním chýbajúcich výtlačkov Periodickej tlače alebo predĺžením Predplateného obdobia podľa predchádzajúcej vety, vráti Predplatiteľovi Predplatné za chybné alebo chýbajúce výtlačky Periodickej tlače.

             Nárok na zľavu z Predplatného a odstúpenie: Predplatiteľ má právo na primeranú zľavu z Predplatného alebo môže odstúpiť od Zmluvy aj bez poskytnutia dodatočnej primeranej lehoty, ak (i) Vydavateľ plnenie neopravil ani nevymenil, (ii) Vydavateľ plnenie neopravil ani nevymenil v súlade s § 623 odseky 4 a 6 Občianskeho zákonníka, (iii) Vydavateľ odmietol odstrániť vadu podľa § 623 odsek 2 Občianskeho zákonníka, (iv) plnenie má rovnakú vadu napriek oprave alebo výmene plnenia, (v) vada je takej závažnej povahy, že odôvodňuje okamžitú zľavu z Predplatného  alebo odstúpenie od Zmluvy, alebo (vi) Vydavateľ vyhlásil alebo je z okolností zrejmé, že vadu neodstráni v primeranej lehote alebo bez spôsobenia závažných ťažkostí pre Predplatiteľa.

Pri posudzovaní práva Predplatiteľa na zľavu alebo odstúpenie od Zmluvy sa zohľadnia všetky okolnosti, najmä druh a hodnota plnenia, povaha a závažnosť vady a možnosť od Predplatiteľa objektívne žiadať, aby dôveroval v schopnosť Vydavateľa odstrániť vadu.

Zľava musí byť primeraná rozdielu hodnoty predaného plnenia a hodnoty, ktorú by plnenie malo, ak by bolo bez vád. Vydavateľ vyplatí Predplatiteľovi zľavu z ceny do 14 dní od uplatnenia práva na zľavu rovnakým spôsobom, aký Predplatiteľ použil pri zaplatení Predplatného, ak Predplatiteľ výslovne nesúhlasí s iným spôsobom úhrady. Všetky náklady spojené s úhradou znáša Vydavateľ. Predplatiteľ má právo na zľavu len za čas, v ktorom digitálne plnenie nespĺňalo požiadavky podľa Občianskeho zákonníka.

Predplatiteľ nemôže odstúpiť od Zmluvy o predplatnom, ak sa Predplatiteľ spolupodieľal na vzniku vady alebo ak je vada zanedbateľná. Vydavateľ po odstúpení od zmluvy vráti Predplatiteľovi pomernú časť zaplateného Predplatného za čas, v ktorom plnenie nespĺňalo požiadavky podľa Občianskeho zákonníka.

5.6          Kontaktné informácie: Používateľ a Predplatiteľ sú oprávnení reklamovať vady v Službe elektronickou poštou zaslanou na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo poštou na adresu Vydavateľa.

5.7          Lehota na reklamovanie vád plnení: Predplatiteľ je povinný reklamovať vadu plnenia bezodkladne, najneskôr do 48 hodín odo dňa vydania Periodickej tlače v prípade vád týkajúcich sa dodania Periodickej tlače, alebo do 48 hodín odo dňa zistenia nedostupnosti Stránky alebo Digitálneho obsahu v prípade vád týkajúcich sa Digitálneho obsahu.

5.8          Obsah reklamácie: Reklamácia musí obsahovať popis reklamovanej chyby a dobu (dátum a čas), kedy sa reklamovaná chyba vyskytla.

5.9          Lehota na vybavenie reklamácie: Vydavateľ vybaví reklamáciu do 30 dní od jej doručenia.

6             Osobitné ustanovenia pre spotrebiteľov

6.1          Obmedzenie aplikácie tohto článku: Tento článok sa vzťahuje len na tie Zmluvy, ktoré sú v zmysle definície podľa bodov 6.1 a 6.2 Podmienok a Právnych predpisov o ochrane spotrebiteľa spotrebiteľskými zmluvami, a keď je Používateľom a Predplatiteľom spotrebiteľ, t.j. osoba, ktorú Predpisy o ochrane spotrebiteľa označujú ako spotrebiteľa. Na Zmluvy, ktoré nie sú spotrebiteľskými zmluvami, sa tento článok nevzťahuje. V prípade, ak sú niektoré ustanovenia Podmienok v iných článkoch v rozpore s týmto článkom, a zároveň ide o Zmluvu, ktorá je spotrebiteľskou zmluvou, má tento článok prednosť pred ustanoveniami iných článkov Podmienok. Osoby, ktoré nie sú spotrebiteľmi, sa nemôžu odvolávať na práva uvedené v tomto článku, ktoré právne predpisy priznávajú výlučne spotrebiteľom.

6.2          Definícia spotrebiteľa: Spotrebiteľom je fyzická osoba, ktorá v súvislosti so spotrebiteľskou zmluvou, z nej vyplývajúcim záväzkom alebo pri obchodnej praktike nekoná v rámci svojej podnikateľskej činnosti alebo povolania. Vzťah, ktorý upravujú Podmienky, je spotrebiteľským vzťahom, ak je Používateľom fyzická osoba, ktorá nepoužíva Službu v rámci svojej podnikateľskej činnosti ale na svoju vlastnú spotrebu. Vzťah, ktorý upravujú Podmienky, nie je spotrebiteľským vzťahom, ak je Používateľom fyzická osoba, ktorá Službu používa v rámci svojej podnikateľskej činnosti a nie na svoju vlastnú spotrebu, a akákoľvek právnická osoba. Používateľ nie je považovaný za spotrebiteľa taktiež aj vtedy, ak vo fakturačných alebo platobných údajoch pri vypĺňaní údajov v rámci Služby uvedie údaje právnickej osoby alebo fyzickej osoby s identifikačným číslom (IČO).

6.3          Odstúpenie od Zmluvy: Možnosť odstúpenia od príslušného typu Zmluvy sú upravené v príslušných častiach Podmienok:

             Zmluva o používaní služby: Používateľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o používaní služby podľa bodov 2.7 a 2.18 Podmienok, ak nemá zároveň uzatvorenú Zmluvu o predplatnom, pre ktorej trvanie je nevyhnutné aj trvanie Zmluvy o používaní služby (dodávanie Digitálneho obsahu nie je možné bez prístupu k Stránke a Účtu na základe Zmluvy o používaní služby), pričom v takom prípade je Používateľ oprávnený ukončiť Zmluvu o používaní služby len spoločne so Zmluvou o predplatnom a z rovnakých dôvodov a za rovnakých podmienok.

             Zmluva o predplatnom na Digitálny obsah: Predplatiteľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah podľa bodov 3.17, 3.19 a 3.20 Podmienok.

             Zmluva o predplatnom na Periodickú tlač: Predplatiteľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač podľa bodov 3.18, 3.19 a 3.20 Podmienok.

             Používateľ a Predplatiteľ je ďalej oprávnený odstúpiť od Zmluvy aj v prípadoch podľa Predpisov o ochrane spotrebiteľa. Používateľ a Predplatiteľ nie je oprávnený odstúpiť od Zmluvy v iných prípadoch, ako sú uvedené v Podmienkach a Predpisoch o ochrane spotrebiteľa.

6.4          Vrátenie plnení pri ukončení Zmluvy o používaní služby: Vzhľadom na skutočnosť, že používanie Služby bez Predplatného je bezodplatné, neobsahujú tieto Podmienky osobitné práva a povinnosti Strán týkajúce sa ukončenia Zmluvy o používaní služby vrátane formulára na odstúpenie od Zmluvy o používaní služby a podmienky vrátenia poskytnutých plnení.

6.5          Vrátenie plnení pri ukončení Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah: Vzhľadom na skutočnosť, že Zmluvu o predplatnom na Digitálny obsah nie je možno ukončiť bez uvedenia dôvodu, a zároveň Predplatiteľ má možnosť ukončiť Zmluvu o predplatnom na Digitálny obsah len ku koncu Predplateného obdobia, a v prípade vád plnenia zo Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah má nárok na predĺženie Predplateného obdobia, nevzniká Predplatiteľovi nárok na vrátenie Predplatného.

6.6          Vrátenie plnení pri ukončení Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač: Povinnosti Strán pri odstúpení od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač bez uvedenia dôvodu upravujú body 3.21 a 3.22 Podmienok. V ostatných prípadoch ukončenia Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač nevzniká Predplatiteľovi nárok na vrátenie Predplatného za Periodickú tlač dodanú do konca Predplateného obdobia, v ktorom bola Zmluva o predplatnom na Periodickú tlač ukončená.

6.7          Použitie Obchodného zákonníka: Právne vzťahy založené Zmluvou uzatvorenou s Používateľom, ktorý je spotrebiteľom, sa nespravujú Obchodným zákonníkom.

6.8          Všeobecné informačné povinnosti Vydavateľa: Vydavateľ poskytuje Používateľovi a Predplatiteľovi nasledujúce informácie, ktoré je Používateľovi povinný poskytnúť podľa Zákona o ochrane spotrebiteľa:

             Hlavné vlastnosti Služby: Hlavné vlastnosti Služby sú uvedené v článku 4 Podmienok.

             Hlavné vlastnosti Predplatného: Hlavné vlastnosti Predplatného sú uvedené v bodoch 3.25 až 3.41 Podmienok.

             Kontaktné údaje Vydavateľa: MAFRA Slovakia, a.s., Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava, Slovensko.

             E-mail Vydavateľa: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

             Telefónne číslo Vydavateľa: 00421 948 987 958, 00421 917 238 238

             Predajná cena produktu a spôsob jej vypočítania: Samotný prístup k Stránke a Digitálnemu obsahu v obmedzenom rozsahu bez Predplatného je bezodplatný. Výška Predplatného je uvedená v bode 3.25 Podmienok.

             Informácia o tom, že Predplatné pre konkrétneho Predplatiteľa alebo skupinu Predplatiteľov je určené na základe automatizovaného rozhodovania vrátane profilovania: Predplatné pre konkrétneho Predplatiteľa alebo skupinu Predplatiteľov nie je určované na základe automatizovaného rozhodovania ani profilovania. Podmienky plnenia: Podmienkami plnenia je riadne uzatvorenie Zmluvy o používaní služby a Zmluvy o predplatnom, uhradenie Predplatného v prípade dodávania Digitálneho obsahu a Periodickej tlače ako aj dodržiavanie Podmienok a ostatných právnych povinností.

             Údaje o funkčnosti Digitálneho obsahu a dostupných ochranných technických opatreniach: Digitálny obsah je funkčný v prípade, ak ho Predplatiteľ používa na kompatibilnom zariadení s kompatibilným hardvérovým a softvérovým vybavením. Digitálny obsah je alebo môže byť zabezpečený prostredníctvom DRM ochrany, ktorá nebráni bežnému používaniu Digitálneho obsahu v súlade s právnymi predpismi.

             Platobné podmienky: Platobné podmienky pre Predplatné sú uvedené v bodoch 3.31 a 3.32 Podmienok.

             Dodacie podmienky a lehota dodania: Vydavateľ začne dodávať Digitálny obsah okamžite po zaevidovaní platby Predplatného. Dodacie podmienky a lehoty dodania Periodickej tlače sú uvedené v bodoch 3.36 a 3.37 Podmienok.

             Zákonná zodpovednosť za vady a dostupnosť spotrebiteľskej záruky: V prípade Služby bez dodávania plnenia na základe Predplatného neexistuje zákonná záruka a zodpovednosť za vady Služby. Poskytovateľ neposkytuje pre Službu bez Predplatného a jej dostupnosť spotrebiteľskú záruku. V prípade plnení poskytovaných na základe Zmluvy o predplatnom sa zákonná zodpovednosť za vady spravuje príslušnými ustanoveniami Občianskeho zákonníka.

             Postup pri uplatnení práv zo zodpovednosti za vady: Postup pri uplatnení práv zo zodpovednosti za vady upravuje článok 5 Podmienok.

             Podmienky popredajného servisu: Vydavateľ neposkytuje popredajný servis.

             Dĺžka trvania Zmluvy: Zmluva o používaní služby je uzavretá na dobu neurčitú. Zmluva o predplatnom je uzavretá na Predplatené obdobie s automatickým predlžovaním, pričom podmienky automatického predlžovania sú uvedené v bodoch 3.9 až 3.11 Zmluvy.

             Poučenie o povinnosti Predplatiteľa znášať náklady na vrátenie plnenia po odstúpení od Zmluvy o predplatnom: Predplatiteľ znáša náklady na vrátenie plnenia po odstúpení od Zmluvy o predplatnom podľa § 19 odsek 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa vrátane nákladov na vrátenie plnenia, ktoré vzhľadom na jeho povahu nie je možné vrátiť prostredníctvom pošty, ak mu vznikne povinnosť vrátiť toto plnenie.

             Podmienky ukončenia Zmluvy: Používateľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o používaní služby podľa bodov 2.7 a 2.18 Podmienok, ak nemá zároveň uzatvorenú Zmluvu o predplatnom, pre ktorej trvanie je nevyhnutné aj trvanie Zmluvy o používaní služby (dodávanie Digitálneho obsahu nie je možné bez prístupu k Stránke a Účtu na základe Zmluvy o používaní služby), pričom v takom prípade je Používateľ oprávnený ukončiť Zmluvu o používaní služby len spoločne so Zmluvou o predplatnom a z rovnakých dôvodov a za rovnakých podmienok. Predplatiteľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah podľa bodov 3.17, 3.19 a 3.20 Podmienok. Predplatiteľ je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač podľa bodov 3.18, 3.19 a 3.20 Podmienok. Používateľ a Predplatiteľ je ďalej oprávnený odstúpiť od Zmluvy aj v prípadoch podľa Predpisov o ochrane spotrebiteľa. Používateľ nie je oprávnený odstúpiť od Zmluvy v iných prípadoch, ako sú uvedené v Podmienkach a Predpisoch o ochrane spotrebiteľa. Poučenie o tom, že Predplatiteľ nie je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom na Digitálny obsah podľa § 19 odsek 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa: Predplatiteľ nie je oprávnený odstúpiť bez uvedenia dôvodu od Zmluvy o predplatnom, ktorej predmetom je dodanie Digitálneho obsahu vzhľadom na to, že (i) Predplatiteľ udelil súhlas so začatím poskytovania Digitálneho obsahu pred uplynutím lehoty na odstúpenie bez uvedenia dôvodu, (ii) vyhlásil, že bol riadne poučený o tom, že vyjadrením súhlasu stráca právo na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom začatím dodávania Digitálneho obsahu a (iii) Vydavateľ mu poskytol potvrdenie podľa § 17 odsek 12 písmeno b) alebo odsek 13 písmeno b) Zákona o ochrane spotrebiteľa.

             Poučenie o okolnostiach, za ktorých Predplatiteľ stráca právo na odstúpenie o Zmluvy o predplatnom: Predplatiteľ nie je oprávnený odstúpiť od Zmluvy o predplatnom a/alebo vrátiť plnenie, ktoré použil, spotreboval, poškodil alebo iným spôsobom ho urobil neupotrebiteľným, a z iných dôvodov uvedených v Podmienkach.

             Údaje o funkčnosti Služby: Služba neobsahuje technické ochranné opatrenia. Obmedzenia funkčnosti sú uvedené v bodoch 4.7 až 4.9 Podmienok.

             Údaje o kompatibilite a interoperabilite: Služba nie je kompatibilná a interoperabilná s inými službami a produktmi. Obsah na Stránke je možné v rámci technických možností a obmedzení zdieľať aj prostredníctvom služieb a stránok iných subjektov.

             Poučenie spotrebiteľa o práve požiadať o nápravu: Používateľ/Predplatiteľ je oprávnený požiadať o nápravu podľa Zákona o alternatívnom riešení sporov, pričom podrobnejšie informácie sú uvedené v bodoch 6.9 a 6.10 Podmienok.

             Poučenie o povinnosti Predplatiteľa zaplatiť preddavok alebo poskytnúť finančnú zábezpeku: Predplatiteľ nie je povinný zaplatiť preddavok na Predplatné ani poskytovať finančnú zábezpeku. Povinnosť uhradiť Predplatné pred dodaním plnenia nie je považované za požiadavku na zaplatenie preddavku na Predplatné ani finančnej zábezpeky. Týmto nie sú dotknuté ustanovenia príslušných daňových a účtovných predpisov o vystavovaní preddavkových a vyúčtovacích daňových dokladov.

6.9          Žiadosť o nápravu Používateľ/Predplatiteľ má právo podať Vydavateľovi žiadosť o nápravu, ak medzi Používateľom/Predplatiteľom  a Vydavateľom vznikne spor z uplatnenia práv zo zodpovednosti za vady alebo ak sa Používateľ/Predplatiteľ domnieva, že Vydavateľ porušil jeho iné práva ako spotrebiteľa. Vydavateľ informuje Používateľa/Predplatiteľa na trvanlivom médiu (vrátane elektronickej pošty) o príslušných subjektoch alternatívneho riešenia sporov, ak Vydavateľ odpovedal zamietavo na žiadosť Používateľa/Predplatiteľa o nápravu. Používateľ/Predplatiteľ má právo podať návrh na začatie alternatívneho riešenia sporu subjektu alternatívneho riešenia sporov, ak Vydavateľ na žiadosť Používateľa/Predplatiteľa o nápravu odpovedal zamietavo alebo na ňu neodpovedal do 30 dní odo dňa jej odoslania. Týmto nie je dotknutá možnosť obrátiť sa na súd. 

6.10       Alternatívne riešenie sporov: Platforma alternatívneho riešenia sporov sa nachádza na webovom sídle Európskej komisie:  https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SK

6.11       Orgán dozoru: Orgánom dozoru je Slovenská obchodná inšpekcia, Ústredný inšpektorát, Bajkalská 21/A, 827 99 Bratislava, https://www.soi.sk/sk/Kontakt.soi.

7             Ochrana súkromia a osobných údajov

7.1          Aplikácia pravidiel ochrany súkromia osobných údajov: Tento článok sa vzťahuje len na Používateľov/Predplatiteľov, ktorí sú fyzickými osobami. Používateľ/Predplatiteľ ako Dotknutá osoba berie na vedomie, že uzavretím Zmluvy a/alebo vzniká Vydavateľovi ako prevádzkovateľovi oprávnenie spracúvať osobné údaje Dotknutej osoby podľa článku 6 odseku 1 písmen b) a f) Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a §13 odseku 1 písmen b) a f) Zákona o ochrane osobných údajov.

7.2          Zodpovedná osoba: Zodpovedná osoba Vydavateľa, ak je určená, je uvedená na webovom sídle Vydavateľa.

7.3          Účel spracúvania: Účelom spracúvania Osobných údajov Dotknutej osoby Vydavateľom je (i) poskytovanie Služby a služieb spojených so Službou, Účtom a Stránkou, (ii) uzatváranie a plnenie Zmluvy, (iii) výber a uplatňovanie pohľadávok zo Zmlúv a (iv) evidencia používateľov Služby a Stránky a odberateľov Periodickej tlače, (v) ochrana práv Vydavateľa a tretích osôb, (vi) vypracovanie a analýza štatistických údajov, pričom v tomto prípade sú údaje spravidla anonymizované a agregované, takže nie je možné určiť totožnosť Používateľa, (vii) meranie návštevnosti Stránky, (viii) zlepšovanie obsahu Služby a Stránky a jej vývoj, (ix) zabezpečenie bezpečnosti systémov Vydavateľa pred neoprávnenými zásahmi a prístupmi, (x) plnenie zákonných povinností Vydavateľa, najmä podľa daňových a účtovných predpisov a (xi) priamy marketing v podobe zasielania ponúk podobných tovarov a služieb Dotknutej osobe, pričom súhlas Dotknutej osoby podľa tejto vety je udelený uzatvorením Zmluvy podľa § 116 odseky 14 a 15 Zákona o elektronických komunikáciách, a je kedykoľvek odvolateľný, (xii) posielanie tzv. push notifikácií do zariadenia Dotknutej osoby, v ktorom sú Služba a Stránka používané, s ponukou tovarov a služieb alebo aktuálnymi informáciami o Službe, pričom Dotknutá osoba je oprávnená si upraviť dodávanie push notifikácii v Službe, (xiii) ukladanie zálohy za účelom ochrany práv Vydavateľa a tretích osôb po ukončení Zmluvy, bezpečnosti systémov Vydavateľa, a preukázania dodržiavania právnych predpisov zo strany Vydavateľa.

7.4          Právny základ spracúvania: Právnym základom spracúvania Osobných údajov je (i) plnenie zmluvných povinností Vydavateľa zo Zmluvy (článok 6 odsek 1 písmeno b) Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a §13 odsek 1 písmeno b) Zákona o ochrane osobných údajov) a (ii) oprávnený záujem Vydavateľa (článok 6 odsek 1 písmeno f) Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a §13 odsek 1 písmeno f) Zákona o ochrane osobných údajov), ktorý spočíva napr. v záujme na riadnom a úplnom splnení Zmluvy, ak je uzavretá a prípadnom uplatnení nárokov Vydavateľa alebo tretej osoby voči Dotknutej osobe, na spracovaní údajov na štatistické účely, meranie návštevnosti, analýze preferencií Dotknutej osoby, zlepšovaní obsahu a vývoja Služby a Stránky, zabezpečení systémov Vydavateľa a preukazovanie dodržiavania právnych predpisov zo strany Vydavateľa, a na priamom marketingu.

7.5          Zoznam spracúvaných Osobných údajov: Vydavateľ bude spracovávať osobné údaje Dotknutej osoby v nasledujúcom rozsahu (zoznam osobných údajov), pričom Osobné údaje sú získavané priamo od Dotknutej osoby v rámci registrácie alebo z komunikácie s Dotknutou osobou alebo v rámci logovania aktivity Dotknutej osoby v Aplikácii:

             Identifikačné údaje: meno, priezvisko, e-mail, heslo (v zašifrovanej podobe), adresa bydliska, doručovacia adresa, dátum narodenia

             Iné automaticky spracúvané údaje: spôsob a doba registrácie, IP adresa, unikátny identifikátor zariadenia, logy aktivít Dotknutej osoby v rámci účtu Dotknutej osoby v Službe a na Stránke, unikátne ID operačného systému Zariadenia, z ktorého sa Dotknutá osoba prihlasuje, dátumy a časy pristupovania k Službe a Stránke, zmeny v Službe a na Stránke

             Údaje pri skončení Zmluvy: vyššie uvedené údaje Dotknutej osoby a dôvod zrušenia Zmluvy, ktoré sú potrebné za účelom zabránenia opätovnému uzatvoreniu Zmluvy a/alebo registrácii

7.6          Doba spracúvania: Dobou spracúvania a uchovávania Osobných údajov je doba trvania Zmluvy + 4 roky (premlčacia doba) od splnenia/ukončenia Zmluvy. V prípade uplatňovania nárokov je to doba potrebná na uplatnenie nárokov Dotknutej osoby a/alebo Vydavateľa v súdnom konaní určená podľa príslušného právneho predpisu (premlčacia doba + potrebná rezerva najmenej dvanásť mesiacov) a následne doba trvania takéhoto konania vrátane exekúcie. Spracúvanie Osobných údajov bude trvať vždy najmenej po dobu trvania Zmluvy.

7.7          Zmluvná požiadavka: Poskytnutie Osobných údajov je zmluvnou požiadavkou, ako aj požiadavkou na uzavretie Zmluvy medzi Vydavateľom a Dotknutou osobou, ktorá je potrebná na účely uvedené v bode 7.3. Poskytnutie Osobných údajov je dobrovoľné v zmysle dobrovoľnosti uzavretia Zmluvy, a v prípade ich neposkytnutia nemôže Vydavateľ s Dotknutou osobou uzavrieť Zmluvu. Poskytnutie súhlasu na spracúvanie osobných údajov nie je podmienkou uzavretia Zmluvy. Bez poskytnutia Osobných údajov nie je možné používať Službu a zaregistrovať sa.

7.8          Automatizované rozhodovanie a profilovanie: Vydavateľ používa automatizované rozhodovanie a profilovanie. Vzhľadom na to, že automatizované rozhodovanie a profilovanie je potrebné pre plnenie Zmluvy zo strany Vydavateľa, nemá Dotknutá osoba právo, aby sa na ňu nevzťahovalo rozhodnutie, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní osobných údajov vrátane profilovania a ktoré má právne účinky, ktoré sa jej týkajú alebo ju obdobne významne ovplyvňujú. Dotknutá osoba má ale (i) právo na overenie rozhodnutia vykonaného automatizovaným spôsobom a na základe profilovania nie automatizovaným spôsobom, (ii) právo vyjadriť svoje stanovisko k rozhodnutiu vykonanému automatizovaným spôsobom a na základe profilovania a (iii) právo napadnúť rozhodnutie vykonané prostredníctvom automatizovaného rozhodovania a na základe profilovania. Dotknutá osoba môže uplatniť svoje práva podľa tohto bodu elektronickou poštou.

Vydavateľ pri automatizovanom rozhodovaní a profilovaní používa nasledujúci postup: Strojové účenie a umelá inteligencia, ktorá vyhodnocuje správanie používateľa). Význam automatizovaného rozhodovania a profilovania spočíva v zvýšení atraktivity Digitálneho obsahu a ponuky Predplatného. Dôsledky automatizovaného rozhodovania a profilovania sú personalizovaná ponuka Digitálneho obsahu a Predplatného.

7.9          Poskytovanie tretím osobám a prenos Osobných údajov: Dotknutá osoba berie na vedomie, že jej Osobné údaje môžu byť poskytnuté aj tretím osobám, ktorými sú:

             Spoločnosť Piano Software Inc., ktorá pre Vydavateľa zabezpečuje systém digitálneho predplatného a správu digitálneho predplatného,

             Spoločnosť Stripe Inc., ktorá pre Vydavateľa zabezpečuje platobné služby a platobnú bránu,

             Zamestnanci Vydavateľa.

             Osoby, ktoré Vydavateľovi poskytujú účtovné, daňové, finančné, právne a iné poradenské služby.

             Dodávatelia externých služieb (programátorské a iné podporné technické služby, serverové služby, call centrum, rozosielanie e-mailov, služby súvisiace s meraním návštevnosti a prispôsobovanie obsahu preferenciám Dotknutých osôb).

             Prevádzkovatelia záložných serverov a prevádzkovatelia technológií používaných Vydavateľom za účelom zabezpečenia funkčnosti služieb.

             Osoby spravujúce a vymáhajúce pohľadávky Vydavateľa a inkasné agentúry.

             Orgány verejnej moci v súlade s právnymi predpismi.

Osobné údaje budú prenášané do iného členského štátu Európskej únie alebo Európskeho hospodárskeho priestoru (napr. Česká republika a Nemecko) za účelom ich spracúvania treťou osobou (sprostredkovateľom).

Spoločnosť Stripe Inc. prenáša údaje aj do iných štátov mimo Európskej únie alebo Európskeho hospodárskeho priestoru (napr. Spojené štáty americké) vzhľadom na to, že je to globálna spoločnosť poskytujúca služby v oblasti medzinárodného zúčtovania bezhotovostných platieb. Spoločnosť Stripe, Inc. prijala opatrenia, ktoré zabezpečujú, že každý prenos Osobných údajov a ich spracúvanie mimo Európskej únie a Európskeho hospodárskeho priestoru je v súlade s právnymi predpismi regulujúcimi ochranu osobných údajov. Spoločnosť Stripe, Inc. má dostatočné záruky a opatrenia, ktoré na dostatočnej úrovni chránia Osobné údaje prenášané mimo Európskej únie, Európskeho hospodárskeho priestoru a Švajčiarska. Tieto opatrenia zahŕňajú štandardné zmluvné podmienky (SCC) schválené Európskou komisiou pre medzinárodné prenosy osobných údajov, a Stripe, Inc. sa ich zaviazala dodržiavať. Spoločnosť Stripe, Inc. je zároveň súčasťou systému ochrany osobných údajov Privacy Shield. Štandardy ochrany súkromia a osobných údajov spoločnosti Stripe, Inc., sú uvedené na stránke https://stripe.com/privacy. Dodatočné opatrenia a zábezpeky spoločnosti Stripe, Inc. sú uvedené na jej nasledujúcich stránkach:   

https://stripe.com/legal/privacy-center#how-is-stripe-dealing-with-international-data-transfers

                https://stripe.com/privacy-center/legal#data-transfers.

7.10       Práva Dotknutej osoby: Dotknutá osoba má práva dotknutej osoby podľa kapitoly III Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a druhej hlavy Zákona o ochrane osobných údajov, najmä má (i) právo na informácie podľa článkov 13 a 14 Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a §19 až 21 Zákona o ochrane osobných údajov a oznámenia podľa článkov 15 až 22 a článku 34 Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a §22 až 28 a §41 Zákona o ochrane osobných údajov, ktoré sa týkajú spracúvania, a to v stručnej, transparentnej, zrozumiteľnej a ľahko dostupnej forme, formulované jasne a jednoducho a poskytnuté písomne alebo inými prostriedkami a v prípade potreby elektronickými prostriedkami, (ii) právo na prístup k svojim Osobným údajom, (iii) právo na opravu Osobných údajov, (iv) právo na vymazanie Osobných údajov (právo na zabudnutie), (v) právo na obmedzenie spracúvania Osobných údajov, (vi) právo na oznámenie, že Osobné údaje boli opravené, vymazané alebo ich spracúvanie bolo obmedzené, (vii) právo na prenosnosť Osobných údajov, ak sa ich spracúvanie vykonáva na základe súhlasu alebo zmluvy a vykonáva sa automatizovanými prostriedkami, (viii) právo podávať námietky proti spracúvaniu Osobných údajov, (ix) právo na overenie rozhodnutia vykonaného automatizovaným spôsobom a na základe profilovania nie automatizovaným spôsobom, právo vyjadriť svoje stanovisko k rozhodnutiu vykonanému automatizovaným spôsobom a na základe profilovania, a právo napadnúť rozhodnutie vykonané prostredníctvom automatizovaného rozhodovania a na základe profilovania, (x) právo kedykoľvek odvolať súhlas so spracúvaním Osobných údajov a (xi) právo podať sťažnosť dozornému orgánu (Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, www.dataprotection.gov.sk) a návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov. Rozsah, obmedzenia a spôsoby výkonu uvedených práv sú uvedené v kapitole III Všeobecného nariadenia o ochrane údajov a druhej hlave Zákona o ochrane osobných údajov.

7.11       Právo namietať: Dotknutá osoba má právo namietať spracúvanie osobných údajov, ak sú spracúvané z dôvodu verejného záujmu, oprávneného záujmu alebo na účely priameho marketingu. Namietanie spracúvania osobných údajov je možné vykonať elektronickou poštou.

7.12       Právo odvolať súhlas: Dotknutá osoba je oprávnená odvolať súhlas na spracúvanie osobných údajov, ak sa spracúvanie osobných údajov deje len na základe jej súhlasu, elektronickou poštou.

7.13       Právo na vymazanie: V prípade, ak ide o Osobné údaje osoby mladšej ako 18 rokov, môže Dotknutá osoba požadovať vymazanie Osobných údajov poskytnutých pred dovŕšením 18. roku veku.

7.14       Vekové obmedzenia: Vydavateľ v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti spracúva Osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby zákonne, ak Dotknutá osoba dovŕšila 16 rokov veku. Ak má Dotknutá osoba menej ako 16 rokov, takéto spracúvanie Osobných údajov je zákonné iba za podmienky a v rozsahu, v akom takýto súhlas poskytol alebo schválil jej zákonný zástupca.

7.15       Kontaktné informácie: V prípade, ak má Dotknutá osoba možnosť uplatniť svoje práva podľa tohto článku voči Vydavateľovi elektronickou poštou, môže ich uplatniť na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

7.16       Orgán dozoru: Kontrolu spracúvania osobných údajov vykonáva Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky so sídlom na Hraničnej 4826/12, 820 07 Bratislava - Ružinov. Dotknutá osoba je oprávnená podať návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov tomuto úradu ako dozornému orgánu.

8             Osobitné pravidlá podľa Aktu o digitálnych službách

8.1          Online platforma: Stránka ani Služba nie sú v deň účinnosti Podmienok tzv. online platformou podľa Digitálnych službách. V prípade, ak sa po účinnosti týchto Podmienok Stránka alebo Služba stanú takouto online platformou, stane sa účinným aj tento článok, ktorý upravuje osobitné pravidlá podľa Aktu o digitálnych službách v prípade ak je Stránka alebo Služba online platformou podľa Aktu o digitálnych službách. Tento článok sa použije výlučne v prípade, ak je Stránka alebo Služba online platformou podľa Aktu o digitálnych službách.

8.2          Vylúčenie zodpovednosti: Vydavateľ nie je v rozsahu upravenom v Akte o digitálnych službách zodpovedný za činnosť a informácie Používateľov ani za obsah, ktorý uverejňujú prostredníctvom Služby.

8.3          Závadný obsah: Nasledujúci obsah na Stránke alebo v rámci Služby je považovaný za nezákonný alebo v rozpore s podmienkami používania súvisiacich služieb:

             Obsah je v rozpore s právnymi predpismi, najmä ale nie len s trestnoprávnymi predpismi a predpismi upravujúcimi priestupky.

             Obsah je v rozpore s dobrými mravmi.

             Obsah je v rozpore so zásadami poctivého obchodného styku.

             Obsah je v rozpore s rozhodnutiami súdov a/alebo orgánov verejnej moci.

             Obsah je v rozpore s etickými kódexami, ktoré sa Vydavateľ zaviazal dodržiavať.

             Obsah neoprávnene zasahuje do práv alebo právom chránených záujmov akýchkoľvek osôb vrátane Vydavateľa a s ňou prepojených osôb, ich zamestnancov, ich štatutárnych zástupcov a členov ich orgánov.

             Obsah zasahuje do práv alebo právom chránených záujmov akýchkoľvek tretích osôb.

             Obsah ohrozuje alebo poškodzuje dobrú povesť alebo meno Vydavateľa alebo s ním prepojených osôb.

             Obsah obsahuje reklamu alebo obchodné informácie tretích osôb.

             Obsah obsahuje reklamu alebo obchodné informácie o konkurencii Vydavateľa alebo s ním prepojených osôb.

             Obsah sa netýka priamo tematického zamerania Služby a Stránky.

             Používateľ viaže poskytnutie ďalších informácií na zaplatenie osobitnej odplaty a to vrátane ale nie len prostredníctvom platených SMS správ alebo volaní na telefónne čísla s osobitnou tarifou.

             Obsah je závadný z iných dôvodov podľa Podmienok alebo právnych predpisov alebo je v rozpore s Podmienkami alebo právnymi predpismi.

8.4          Zodpovednosť za obsah: Vydavateľ nenesie zodpovednosť za obsah v rámci Služby ani na Stránke v rozsahu stanovenom Aktom o digitálnych službách. Vydavateľ je oprávnený ale nie povinný vykonávať preventívnu kontrolu obsahu ukladaného Používateľmi v rámci Služby a na Stránke. Vydavateľ je oprávnený vymazať zo Služby a Stránky akýkoľvek obsah z akéhokoľvek dôvodu.

8.5          Oznámenie o závadnom obsahu a sťažnosť: V prípade, ak Používateľ alebo tretia osoba má podozrenie, že na Stránke alebo v rámci Služby je šírený nezákonný obsah alebo obsah, ktorý je v rozpore s podmienkami Služby, alebo inak závadný obsah, môže túto skutočnosť oznámiť Vydavateľovi. V prípade, ak oznamovateľ nebude súhlasiť s výsledkom vybavenia jeho oznámenia, má možnosť zaslať Vydavateľovi sťažnosť. Sťažnosti podávané na základe Aktu o digitálnych službách musia byť Vydavateľovi doručené do šiestich mesiacov odo dňa, kedy bol sťažovateľ informovaný o rozhodnutí o jeho sťažnosti podľa článku 16 odseku 5 alebo článku 17 Aktu o digitálnych službách.

8.6          Systém pre oznamovanie závadného obsahu: Vydavateľ zaviedol systém podľa článku 20 Aktu o digitálnych službách. Kontaktné miesta na zasielanie oznámení a sťažností podľa tohto bodu sú uvedené na stránke mafraslovakia.hnonline.sk/node/6.html. Systém pre oznamovanie závadného obsahu a vybavovanie sťažností môžu okrem Používateľov použiť aj tretie osoby.

8.7          Pozastavovanie vybavovania oznámení a sťažností: Vydavateľ neuplatňuje pozastavovanie vybavovania oznámení a sťažností podaných prostredníctvom mechanizmov podľa Aktu o digitálnych službách voči osobám, ktoré často podávajú zjavne neodôvodnené oznámenia a/alebo sťažnosti. V prípade, ak by sa ale vyskytli osoby, ktoré by podali viac ako dve zjavne neodôvodnené oznámenia alebo sťažnosti za jeden týždeň, Vydavateľ je oprávnený po dobu dvoch mesiacov pozastaviť a neprijímať oznámenia a sťažnosti od takýchto osôb.

8.8          Mimosúdne riešenie sporov: Dotknutá osoba má možnosť využiť taktiež systém mimosúdneho riešenia sporov podľa článku 21 Aktu o digitálnych službách.

8.9          Hlavné parametre určenia poradia obsahu v rámci Služby na Stránke: Hlavnými parametrami, na základe ktorých je určované poradie zobrazovania obsahu v rámci Služby na Stránke sú (i) popularita (obsah je zoradený podľa návštevnosti) (ii) časové hľadisko (obsah je zoradený podľa dátumu jeho pridania), a (iii) téma (obsah je zoradení podľa jednotlivých tém). Poradie parametrov boli zvolené tak, aby zodpovedali hospodárskemu významu pre Vydavateľa a zohľadňovali používateľskú skúsenosť. Mechanizmus určovania poradia  obsahu zohľadňuje charakter obsahu a jeho relevantnosť pre Používateľov podľa uvedených parametrov (popularita, dátum pridania, téma).

8.10       Rozdielne zaobchádzanie: Vydavateľ neuplatňuje voči ponúkaným službám a produktom, ktoré by Používateľom ponúkal sám alebo pre osobu, ktorá je ňou ovládaná alebo prepojená, rozdielne zaobchádzanie.

9             Spoločné a záverečné ustanovenia

9.1          Doručovanie: Písomnosť je považovaná za doručenú v momente jej prijatia alebo odmietnutia jej prijatia alebo uloženia na pošte alebo v poštovom podniku v prípade, ak nie je písomnosť doručená z dôvodu nemožnosti kontaktovania adresáta doručovateľom na jeho adrese. Ak nie je možné písomnosť doručiť z iných dôvodov alebo existujú dôvodné pochybnosti o momente jej doručenia, písomnosť je považovaná za doručenú na tretí deň po jej odoslaní. Písomnosť doručovaná elektronickou poštou je považovaná za doručenú v momente jej odoslania na správnu adresu elektronickej pošty, a to aj v prípade ak adresát nepotvrdí jej prijatie. Písomnosť doručovaná faxom je považovaná za doručenú v momente jej prijatia faxovým prístrojom adresáta, pričom uvedený moment je uvedený na potvrdení vytlačenom faxovým prístrojom odosielateľa. Písomnosť doručovaná prostredníctvom rozhrania Účtu je považovaná za doručenú v momente najbližšieho prihlásenia k Účtu po doručení písomnosti do rozhrania Účtu.

9.2          Rozhodné právo: Podmienky a Zmluva sa spravujú slovenským právom a Obchodným zákonníkom. V prípade, ak je Zmluva spotrebiteľskou zmluvou, vzťahujú sa na ňu obmedzenia voľby Obchodného zákonníka. Toto ustanovenie predstavuje písomnú dohodu o voľbe práva podľa Nariadenia o rozhodnom práve a Zákona o medzinárodnom práve súkromnom, ktorá je uzavretá v momente uzavretia Zmluvy.

9.3          Právomoc na riešenie sporov: Všetky spory vyplývajúce zo Zmluvy a/alebo Podmienok má právomoc riešiť slovenský súd podľa Nariadenia o právomoci v súdnych veciach. Toto ustanovenie predstavuje písomnú dohodu o voľbe právomoci súdu podľa Nariadenia o právomoci v súdnych veciach a Zákona o medzinárodnom práve súkromnom, ktorá je uzavretá v momente uzavretia Zmluvy. Miestne príslušný slovenský súd bude určený podľa príslušných ustanovení Civilného sporového poriadku.

Vzorový formulár na odstúpenie od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač podľa § 19 odsek 1 Zákona o ochrane spotrebiteľa

Komu: MAFRA Slovakia, a.s., so sídlom Kalinčiakova 33, 831 04 Bratislava, IČO: 51 904 446, IČ DPH: SK2120837224, zapísaná v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel Sa, vložka č. 6998/B, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Týmto oznamujem/oznamujeme*, že odstupujem/odstupujeme* od Zmluvy o predplatnom na Periodickú tlač na nasledujúce plnenie:

..............................................................

..............................................................

Dátum objednania/dátum prijatia:* ...................................................

Číslo objednávky: ...................................................

Meno a priezvisko Predplatiteľa/mená a priezviská Predplatiteľov:*

..............................................................

..............................................................

..............................................................

Adresa Predplatiteľa /adresy Predplatiteľov:*                  

..............................................................

..............................................................

..............................................................

Podpis Predplatiteľa/podpisy Predplatiteľov:* ...................................................

Dátum: ......................

*Nehodiace sa prečiarknite.

menuLevel = 1, menuRoute = obchodne-podmienky, menuAlias = obchodne-podmienky, menuRouteLevel0 = obchodne-podmienky, homepage = false
18. september 2024 11:16