StoryEditor

Demokrati nerátajú s tým, že by z boja odstúpili pre nízke preferencie

02.08.2023, 15:37
Autor:
TASRTASR

Líderka strany Andrea Letanovská uviedla, že predvolebné prieskumy berú vážne.

Strana Demokrati neráta so scenárom, že by z politického volebného boja odstúpila. Chce ešte zabojovať o hlasy voličov.

Uviedla to volebná líderka strany Andrea Letanovská na stredajšej tlačovej konferencii. Reagovala tak na otázku o nízkych preferenciách strany.

Prieskumy berú vážne

Letanovská uviedla, že predvolebné prieskumy berú vážne. Na ich základe podľa nej možno po voľbách rátať s dvoma scenármi, a to s vládou Smeru, Hlasu a fašistov alebo s tým, že kabinet bude zostavovať Progresívne Slovensko.

image

Letanovská: Heger nebol premiérom chaosu, trpel súperením Matoviča so Sulíkom

To podľa nej nemá skúsenosti s vládnutím v ťažkých časoch a bolo by vystavené spolupráci s partnermi, ktorí "už ukázali, čoho sú schopní".

"Keď bude vládnuť so Sulíkom a Matovičom, nič dobré nás nečaká," tvrdí. Jedinú možnosť na zostavenie stabilnej vlády vidí Letanovská v tom, že jej súčasťou budú aj Demokrati.

Čo sa týka nízkych volebných preferencií strany, podľa Letanovskej sú v rovnakej zóne ohrozenia aj koalícia OĽANO a priatelia či SaS. Tieto strany nevylúčila z prípadnej povolebnej spolupráce, vyhranila sa však voči správaniu Igora Matoviča (OĽANO a priatelia) či Richarda Sulíka (SaS).

"OĽANO nemá koaličný potenciál"

Myslí si, že hnutie OĽANO a priatelia nemá koaličný potenciál, keďže svoj vstup do koalície podmieňuje odmenou 500 eur za účasť vo voľbách.

Podľa Letanovskej sa tak Matovič sám vylúčil zo spolupráce, jeho hnutie označila za prepadnuté hlasy. Na margo SaS dodala, že ak sa po voľbách ocitnú spolu v parlamente, Demokrati s liberálmi budú rokovať.

Verí, že SaS nedopustí, aby bola aj ďalšia vláda závislá od vrtochov Sulíka.

Podľa Letanovskej majú Demokrati pripravenú sériu opatrení, ktorými chcú vo vláde pomôcť ľuďom. Za priority označila stabilizáciu zdravotníctva, sociálnu pomoc slabším, podporu zamestnanosti, spravodlivosť a právny štát, ale aj jasné zahraničnopolitické prozápadné smerovanie Slovenska.

01 - Modified: 2024-04-11 14:15:33 - Feat.: - Title: Dúfajme, že billboard Demokratov nevideli ukrajinskí ministri, tvrdí publicista 02 - Modified: 2024-04-10 13:17:17 - Feat.: - Title: Naď vysvetľoval kontroverznú kampaň Demokratov: Pôjdeme na hranu, výroky na našich bilbordoch sú nechutné 03 - Modified: 2024-03-20 11:37:44 - Feat.: - Title: Za zrušenie ÚŠP hrozí Slovensku pozastavenie eurofondov a sankcia, tvrdia Demokrati 04 - Modified: 2024-03-12 11:23:52 - Feat.: - Title: Vláda chce z RTVS urobiť nástroj svojej propagandy, tvrdia Demokrati 05 - Modified: 2024-03-09 10:55:54 - Feat.: - Title: Demokratov do eurovolieb povedie Naď, nasledujú Hamran a Žitňanská
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2023, menuAlias = parlamentne-volby-2023, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2023, homepage = false
23. apríl 2024 00:39