StoryEditor

Spor medzi Matovičom a Sulíkom eskaluje. Šéf OĽANO ho viní zo sabotáže obrovských investícií

25.09.2023, 09:50
25.09.2023, 12:34
Autor:
ČTKČTKlmlm

Spory oboch politikov, kvôli ktorým Igor Matovič v minulosti najprv skončil vo funkcii premiéra a potom aj ako minister financií, zosilneli v terajšej kampani pred predčasnými parlamentnými voľbami.

Šéf SaS Richard Sulík je hochštapler a diletant, povedal dnes pred novinármi predseda OĽANO Igor Matovič, ktorý niekdajšieho ministra hospodárstva Sulíka tiež obvinil zo sabotovania zahraničných investícií na Slovensku.

Obrovská investícia z Číny

Sulík v nedeľu, po iných výpadoch od Matoviča, označil šéfa hnutia OĽANO za pacienta psychiatrie, ktorý patrí do ústavu.

Spory oboch politikov, kvôli ktorým Matovič v minulosti najprv skončil vo funkcii premiéra a potom aj ako minister financií, zosilneli v terajšej kampani pred predčasnými parlamentnými voľbami.

image

Podľa Matoviča mal Haščák inštruovať Sulíka a zverejnil ich správy. Pomstychtivý klamár, reaguje šéf SaS

Matovič označil Sulíka za samozvaného odborníka a psychopata. "Povyšoval svoje názory nad verejný záujem a konal vždy tak, ako to vyhovovalo jemu a nie Slovensku," povedal Matovič.

Tvrdil, že ministerstvo hospodárstva pod Sulíkovým vedením napríklad nepredložilo ponuku na získanie obrovskej investície čínskej firmy Contemporary Amperex Technology (CATL) do výstavby závodu na výrobu batérií pre elektromobily, ktorú nakoniec získalo Maďarsko.

Podľa Matoviča Sulík odmietol ponuku U. S. Steel

Na kritiku Sulíka využil Matovič tiež informácie z uzavretých rokovaní politikov. Tvrdil napríklad, že Sas odmietla predbežnú dohodu s americkými oceliarňami U. S. Steel, aby Slovensko kúpilo väčšinový podiel v slovenskej divízii tohto koncernu.

Sas najnovšie výroky Matoviča zatiaľ nekomentovala.

Sas ani OĽANO nemajú podľa prieskumov istotu, že sa po voľbách udržia v parlamente. Matovič sa pred novinármi netajil tým, že jeho cieľom je, aby Sas už nemala zastúpenie v Národnej rade.

Predchádzajúce spory medzi oboma politikmi vyústili do rozpadu pôvodnej štvorčlennej koalície, k vypísaniu predčasných volieb a v polovici tohto mája k nástupu úradníckej vlády.

Matovič počas svojho pôsobenia v politike získal povesť sólového hráča, ktorý neváha využiť akékoľvek prostriedky pri kritike tých, ktorí nesúhlasia s jeho nápadmi a názormi.

Počas víkendu Matovič obvinil Sulíka, že pri rozhodovaní bývalej vlády konal na pokyn finančníka a spoluzakladateľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka.

"Pomstychtivý, podlý klamár"

Sulík potom v reakcii Matovičovi odkázal, že je pomstychtivý a podlý klamár a manipulátor, ako aj psychicky chorý človek, ktorý potrebuje odbornú pomoc.

V existujúcej kampani Matovič už nešetril svojou kritikou ani neparlamentné hnutie Progresívne Slovensko, ktoré je druhou najpopulárnejšou stranou.

V roku 2020 OĽANO parlamentné voľby vyhralo so ziskom 25 percent hlasov, keď sa v kampani vymedzovalo voči Smeru.

01 - Modified: 2024-04-25 14:54:21 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o 39 percent. Fico sľuby nesplnil, tvrdí Matovič 02 - Modified: 2024-04-20 22:00:00 - Feat.: - Title: Výroky politikov: Taraba sa zahral na Fica. Šimečka vyzýva premiéra ohľadne eurofondov 03 - Modified: 2024-04-11 14:04:03 - Feat.: - Title: Matovič chce odvolávať ministerku Dolinkovú: Za pol roka urobila všetko v prospech Haščáka a Penty 04 - Modified: 2024-03-27 12:27:44 - Feat.: - Title: Nielen vláda, do Galanty prišiel aj Matovič. Pohŕdal Maďarmi rovnako ako Slota, burcuje proti Pellegrinimu 05 - Modified: 2024-03-24 16:32:42 - Feat.: - Title: Korčok má bašty ľavice, Pellegrini žiaril u Fica aj Huliaka. Matovič bez 500-euroviek zažil na východe fiasko
menuLevel = 1, menuRoute = parlamentne-volby-2023, menuAlias = parlamentne-volby-2023, menuRouteLevel0 = parlamentne-volby-2023, homepage = false
02. máj 2024 12:25