StoryEditor

Poker – keď je hazard zábava

21.01.2018, 23:00
Keď sa povie poker, väčšina z nás si predstaví ľudí závislých na hazardných hrách ako celú noc hrajú niekde v kasíne. Poker však rozhodne nie je o závislosti a čistom hazarde, práve naopak!

Poker poznáme asi všetci, mnohí z nás ho už vyskúšali hrať na vlastnej koži. Definícia slova poker začína slovami – poker je hazardná hra... To nepochybne je, a to je na tom tá zábava. Princíp hry je jednoduchý, každá pokrová kombinácia kariet je hierarchicky zoradená a na základe toho je možné určiť víťazného hráča. Späť však k pojmu hazardná hra, ktorý sa akosi prirodzene viaže k pokru. Keď je to hazardná hra, prečo ho toľko ľudí teda hrá? Nuž, bude to asi tým, že snáď každý z nás má rád hazard, niekto viac, niekto menej. Nebyť hazardu, všetko na svete by bolo predvídateľné a nudné, všetci by sme sa len tak motali po svete a bez zábavy by sme sa presúvali z miesta na miesto. Poznáme rôzne typy hazardov, od ponárania sa so žralokmi, skokov na snežných skútroch, cez skokanov s padákom, horolezcov, až po všetky rôzne extrémne športy. Všetky spomenuté typy hazardu majú spoločnú jednu vec – hazardujete v nich so svojim životom, čiže so všetkým, čo máte. To prináša rozhodne veľa adrenalínu, ale aj veľkú potenciálnu stratu.

A čo poker?

Keď sa po všetkých tých hazardných športoch, pri ktorých riskujete vlastný život, zrazu pozriete na poker, uvedomíte si, že to vlastne vôbec nie je tak hazardná hra. Prinajhoršom prídete o nejaké peniaze a o čas, ktorý by ste aj tak strávili niečím oveľa menej zábavným a napínavým. Poker je však stále hazardnou hrou a o nedostatok vzrušenia a adrenalínu v krvi sa obávať ani zďaleka nemusíte. Poker vie byť občas až tak pútavý, že niektorí ľudia sa na ňom stávajú závislí. Štát preto reguluje a obmedzuje hranie takýchto hazardných hier, aby sa obmedzil počet závislých ľudí. Podmienky pre herne tak nie sú vôbec priaznivé a vznikajú rôzne nelegálne miesta, kde sa každý hráč môže vyhrať do sýtosti. Hranie v takýchto neregistrovaných podnikoch je však veľký risk, chýba vám najmä garancia, ktorá je pri skutočnosti, že narábate so svojimi peniazmi, naozaj dôležitá. Pred tým, ako sa vyberiete niekam hrať, pozrite si zoznam udelených individuálnych licencií na prevádzkovanie hazardných hier. Garancia, že vaša hra bude bezpečná, je tak istá. Licenciu ministerstva fanancií majú napríklad aj herne DoubleStar. V nich si každý hráč nájde to svoje, v niektorých z nich si dokonca môže staviť aj na LIVE športové udalosti stávkovej kancelárie DoubleStar Bet.

Nielen risk

Poker má však okrem výhod v podobe zvýšenia adrenalínu aj iné výhody a nie je ich veru málo! Tak ako väčšina hier, poker rozvíja logické myslenie. Poker je prakticky séria hádaniek o tom, čo sa chystá robiť druhý hráč, ak teda chcete úspešne hrať a vyhrať, do boja musíte zapojiť logické myslenie. Tiež asi nie je žiadnym prekvapením, že na to, aby ste boli v pokri úspešní, musíte sa poriadne koncentrovať. Koncentráciu, ktorú hraním pokru nepochybne získate, tak využijete v každodennom živote a správna koncentrácia vám prinesie výhody nielen v kasíne, ale aj reálnom svete. Trpezlivosť je výhodná vlastnosť, mnohým z nás však, bohužiaľ, chýba. Všetky hry pokru sú však založené na trpezlivosti, ak chcete vyhrať, musíte ju trénovať. A keď ju raz získate, zostane vám už navždy a to rozhodne oceníte! A v neposlednom rade je to disciplinovanosť, bez ktorej sa v pokri tiež veľmi nezaobídete. Tvrdiť teda, že poker je čisto hazardná hra, ktorá vás iba oberie o peniaze a ešte na nej zostanete závislí, je tak rozhodne neopodstatnené.

Kde teda hrať poker?

Kde sa teda hráva na slovensku poker? Herní a kasín je určite viac, no jednou z najzámejších herní je určite herňa v Klubošiciach, kde sa hráva aj DoubleStar Open o vysoké garantované výhry.  Ak ste ambiciózny hráč a chcete svoju hru povýšiť na nový level, môžete ísť na podobný turnaj. Tak ako všetky hazardné hry, na internete si môžete zahrať aj online poker a dnes sa dá povedať, že online hra postupne prevláda nielen v zahraničí, aj u nás.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 02:18