StoryEditor

Najčastejšie príznaky nedostatku magnézia. Poznáte ich?

06.04.2020, 00:00
Magnézium (horčík) je veľmi dôležitý minerál, ktorý pomáha ľudskému telu fungovať správne. Jeho nedostatok môže mať rôzne príznaky. Poznáte ich?

Naše telo je dômyselný organizmus, ktorý však na to, aby fungoval spoľahlivo potrebuje správnu výživu. Nie je tajomstvom, že v dnešnej dobe sú ekologicky pestované potraviny bohaté na živiny, vitamíny a minerály často nahrádzané rýchlo a ekonomicky produktívnymi riešeniami. Výsledkom je, že nám aj pri konzumovaní rozmanitej stravy môžu v tele chýbať dôležité prvky. Jedným z nich je aj magnézium. Poznáte príznaky, že ho máte málo?

Hlava

Ak nás trápia problémy s hlavou, často sa nedokážeme sústrediť a náš pracovný výkon rapídne klesá. Nedostatok magnézia v organizme sa môže prejaviť napríklad bolesťami hlavy, migrénou, zvýšenou nervozitou a napätím, ale aj poruchami koncentrácie, úzkosťami, alebo depresiou.

Srdce

Srdce je jedným z najdôležitejších orgánov, ktorému vďačíme za život. Srdciari vedia, že magnézium je užitočné pri problémoch kardiovaskulárneho charakteru. Bolesť na hrudníku, nepravidelný tlkot, alebo búšenie srdca môžu signalizovať, že nám chýba práve magnézium.

Svaly

Sú základom každej pohybovej aktivity a aj keď ich nie vždy vidíme, bez svalovej hmoty by sme sa nedokázali hýbať. Nízka hladina magnézia v tele môže spôsobovať strnulosť šije, mimických a žuvacích svalov, svalové kŕče, mravčenie v končatinách a tiež bolesť v záhlaví.

Vnútorné orgány

Keďže ich nevidieť, často na nich zabúdame a uvedomíme si ich, až keď sa ohlásia bolesťou. Medzi indície, ktoré nás upozorňujú na nedostatok magnézia patria napríklad žalúdočné kŕče, hnačky, zvracanie a napätie v tráviacich orgánoch.

Pri prijímaní doplnkového magnézia, je však veľmi dôležité to, ako efektívne ho dokážeme vstrebať. Aby sa totiž magnézium do nášho organizmu dostalo v čo najväčšom množstve, potrebuje na to správny „nosič“. Jedným z takýchto nosičov je aj kyselina orotová. Kyselina orotová je prirodzene sa vyskytujúca biologická látka, telu vlastná, obsiahnutá aj v mlieku a kolostre. Preto je prirodzeným nosičom pre magnézium a iné minerálne látky a kovy a zároveň zvyšuje ich vstrebávanie.Ak sa rozhodnete siahnuť po doplnkovom magnéziu, zvážte také, ktoré vďaka prirodzenému nosiču zvyšuje jeho efektívne vstrebávanie. Na trhu je viacero magnézií, ktoré si môžeme kúpiť v lekárňach. Jedným z nich je aj Magnerot®  od nemeckej spoločnosti Wörwag Pharma. Je to zároveň jediné magnézium s dihydrátom magnéziumorotátu, teda s kyselinou orotovou. Dostanete ho v každej dobrej lekárni.

Magnerot® je liek na vnútorné použitie s obsahom dihydrátu magnéziumorotátu. Pred užitím lieku si pozorne prečítajte príbalovú informáciu a poraďte sa s lekárom alebo lekárnikom.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
09. apríl 2024 14:29