StoryEditor

Podnikanie im koluje v žilách: Rodinnej firme sa podarilo preraziť doma aj v zahraničí

17.09.2018, 00:00
Dôvera a vytrvalosť sú neraz predpokladom k vybudovaniu úspešného biznisu. Inšpirujte sa príbehom rodinnej firmy DAVER spol. s r.o. , ktorá je v rodnom Trenčianskom kraji známym pojmom.

Štart nebol ružový

Majitelia a zakladatelia Čásarovci sa zaoberajú predajom kreatívneho sortimentu pre maliarov, umelecké školy a rovnako zásobujú veľké kníhkupectvá a kamenné obchody. Napriek tomu, cestu k úspechu nemali vydláždenú. Rok po založení podniku prišlo k zložitej situácii a nad firmou začal visieť pomyselný otáznik.  

Po dlhých úvahách sa vedenia chopil Matúš Čásar a práve v jeho rukách začala spoločnosť DAVER spol. s r.o. postupne prekvitať. „Nezačínalo sa mi ľahko. Chuť vrhnúť sa do podnikania výrazne ovplyvnila smutná udalosť v rodine, bolo to pre mňa naozaj ťažké obdobie. No ako som sa postupne zoznámil s chodom firmy, z roka na rok sme začali dosahovať lepšie výsledky“, vysvetľuje Matúš Čásar.

Nedívajú sa len na cenovky

Napriek tomu, že Čásarovci pri podnikaní stavili na kvalitu pred lacným a menej hodnotným materiálom, prerazili na slovenskom a českom trhu, kde majú aktuálne šesť výhradných zastúpení. Rovnako sa im so svojimi produktami podarilo dostať aj do ďalších členských štátov Európskej únie a medzi ich stálych odberateľov patria aj spoločnosti ako Panta Rhei, JOVI alebo Ševt.

Mladého podnikateľa úspech podnietil k uvažovaniu nad vlastnými priestormi na účely podnikania. „Nebavilo ma platiť nájom a prenajaté priestory mi prestali vyhovovať. Preto som začal s hľadaním  vhodnej nehnuteľnosti a s týmto zámerom som sa obrátil na ČSOB“, hovorí Matúš Čásar.

Podpora domáceho podnikania

Vďaka ČSOB podnikateľskému úveru s podporou EÚ (program COSME) sa Matúš Čásar nadobro rozlúčil s prenájmom a svoju činnosť začal vykonávať v nových, upravených priestoroch. Tento krok sa ukázal ako správny aj zo strategického hľadiska, pretože firme tržby z roka na rok stále stúpajú. Hlavnou motiváciou banky v rámci programu COSME je vychádzať v ústrety podnikateľom, ktorí majú nápad aj odhodlanie, no na rozvoj im chýbajú dostatočné finančné prostriedky.

​Ak aktuálne riešite, kde získať peniaze pre váš biznis, nečakajte na vhodnú príležitosť, rásť môžete už oddnes! Získanie podnikateľského úveru s podporou EÚ od ČSOB je teraz jednoduchšie a rýchlejšie. Viac informácií o podnikateľských úveroch so zárukou EÚ sa dozviete na www.csob.sk alebo
v ktorejkoľvek pobočke ČSOB.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 05:16