StoryEditor

SWAN a BENESTRA sa spoja. Nový operátor prinesie aj riešenia na mieru

29.11.2018, 23:00
Dynamika telekomunikačného trhu sa v poslednom období príliš dramaticky nehýbe. Ak chcú operátori rásť, musia si navzájom preberať zákazníkov. Spoločnosti SWAN a BENESTRA sa namiesto toho rozhodli spojiť sily.

Fúzia takto veľkých hráčov s čisto slovenským manažmentom nemá na slovenskom telekomunikačnom trhu obdobu. Prinesie zákazníkovi množstvo výhod a širšiu škálu produktov. Domáca „success story“

Obe spoločnosti sú v zásade slovenské a ich spojením tak vznikne silný slovenský operátor so spoločným názvom SWAN. „Čomu sa veľmi teším, je, že týmto spojením získavame silu veľkej korporácie, no zatiaľ nás to stále netlačí do toho, aby sme boli zviazaní korporátnou byrokraciou.

Veríme, že dokážeme nespokojných zákazníkov, ktorých dnes obsluhuje konkurencia, uspokojiť,“ hovorí na margo spojenia finančný riaditeľ Benestry Michal Kemeník.

Nový, silnejší SWAN

SWAN aktuálne funguje ako poskytovateľ služieb firmám aj úradom, no najsilnejšie postavenie má u rezidenčných zákazníkov ako tretí najväčší poskytovateľ internetu na Slovensku.

Známa je tiež sesterská firma SWAN Mobile, ktorá prevádzkuje mobilného operátora 4ka. BENESTRA sa zameriava skôr na korporátnu klientelu. Spoločne však dokážu poskytovať bytovým aj podnikovým klientom skvelý zákaznícky zážitok. Navyše, nový spojený SWAN bude dvojkou medzi poskytovateľmi služieb firmám. Budú im ponúkať najmä cloudové a manažované služby, ktoré sú jednou z najväčších devíz.

„Sme dosť veľkí na to, aby sme poskytli komplexné portfólio a garantovali kvalitu služieb. Pritom sme stále dosť malí na to, aby sme mohli byť flexibilní a prinášať zákazníkovi riešenia šité na mieru,“ vysvetľuje Kemeník.

Plánov je dosť

SWAN plánuje na budúci rok aj viaceré investície. Stavia úplne nové kontaktné centrum, či už je to call centrum v Prešove alebo centrum komunikácie so zákazníkmi cez rôzne sociálne platformy, čety. Na druhej strane, SWAN investuje do technológií, ktoré súvisia s manažmentom vzťahu so zákazníkmi. No a má tiež čo ponúknuť aj v oblasti manažovania sieťovej bezpečnosti.

Dnes, keď sme svedkami nárastu spôsobov, ako internet používať, narastajú totiž aj bezpečnostné hrozby. „Máme technológie, skúsenosti a vyškolených ľudí, ktorí dokážu ponúkať riešenia a zabezpečenie segmentu korporátnch zákazníkov,“ hovorí Kemeník. Spoločnosť bude naďalej pokračovať v pokrývaní Slovenska LTE technológiou a vo výstavbe základňových staníc.

Silná štartovacia pozícia na poli frekvenčných pásiem 3,7 a 3,5 GHz jej zároveň dáva dobré predpoklady na neskoršie poskytovanie služieb 5G siete.

Nový SWAN

  • Od 1. 1. spojené firmy SWAN a BENESTRA
  • Technologický líder a trendsetter na telco trhu a TOP 4 telco spoločnosť na Slovensku podľa tržieb
  • „Success story made in Slovakia“ – z nuly na top značku na trhu s čisto slovenským kapitálom a slovenským manažmentom
  • Hlasové, dátové, internetové, multimediálne, bezpečnostné a reportingové služby
  • Druhý najväčší poskytovateľ služieb firemným zákazníkom, viac ako 70-tisíc spokojných domácností

Máj 2017
akcionári SWAN a BENESTRA sa dohodli na spojení oboch spoločností

Apríl 2018
protimonopolný úrad SR dáva na fúziu zelenú

December 2018
sťahovanie do priestorov nového sídla Landererova 12

2019
obe spoločnosti vystupujú už pod jednotným názvom SWAN

 (pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
25. apríl 2024 12:38