StoryEditor

Prečo ceny povinného ručenia nerastú?

26.03.2019, 23:00
Hoci sa v novinách môžete dočítať veľa rôznych informácií, fakty hovoria jasne. Podľa štatistík ceny povinného zmluvného poistenia takmer nerastú.

A to možno ešte argumentovať aj tým, že najmä sa zdražovalo vodičom, ktorí spôsobili nehodu, a to o desiatky percent. A preto nárast cien povinného ručenia pre dobrého vodiča bol ešte menší než nárast životnej úrovne.

Čo robiť, keď vám zdražie povinné zmluvné poistenie

Proste a jednoducho si overte, za koľko by ste sa mohli poistiť inde. Ak jazdíte bez nehôd, ste pre každú poisťovňu super klient, pretože ju s veľkou pravdepodobnosťou nebudete nič stáť. A cena povinného ručenia by tomu mala zodpovedať.

Ale ako na to

Zadajte zopár údajov o vašom vozidle do formulára na internete a ihneď zistíte, kto má pre vás tú najlepšiu cenu. Môžete to urobiť kedykoľvek a funguje to aj na mobile, takže si to môžete vyskúšať aj cestou do práce.

A čo potom

To je čisto na vás. Ak nájdete lacnejšiu alebo lepšiu poistku, môžete si ju dohodnúť online. Ihneď dostanete emailom zmluvu, zelenú kartu a všetku dokumentáciu. Nič nemusíte podpisovať ani posielať späť. Zmluvu akceptujete zaplatením. Originál zelenej karty dostanete obratom poštou.

A kde sú nejaké háčiky

Skoro nie sú. Na preštudovanie všetkých podmienok máte najmenej päť dní. Keď sa vám zmluva páči, zaplatíte a ste poistení. Keď sa vám nepáči, nezaplatíte. Tým to celé končí. A aj keď zaplatíte, máte zo zákona dva mesiace na zrušenie bez udania dôvodu. Z tohto pohľadu je to úplne bez rizika.

Jediným háčikom je, že pri uzatvorení novej zmluvy musíte vypovedať tú starú. To je nutné urobiť písomne ​​a musíte to urobiť sami.

Takže

Ak nie ste spokojný s cenou povinného ručenia, porovnajte povinné zmluvné poistenie online. Zaberie vám to päť minút.

(pr)

 

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 09:42