StoryEditor

Maďari majú plnoautomatizovaný sklad za 30 mld forintov

28.06.2019, 00:00
Plne automatizovaný výškový sklad HELL ENERGY Magyarország Kft. s kapacitou 31 tisíc paliet sa nachádza v maďarskom meste Borsod v hodnote 30 miliárd forintov. Skupina HELL v priebehu posledných 8 rokov investovala v tomto regióne 220 miliónov eur a vytvorila viac ako 600 nových pracovných miest.

HELL Energy sa za 4 krátke roky od svojho zrodu v roku 2006 vypracovala na lídra na maďarskom trhu s energetickými nápojmi. Aby HELL mohla svojim zákazníkom ešte flexibilnejšie dodávať vysoko kvalitné produkty, v roku 2011 si postavila svoju vlastnú plniareň. Následne v továrni pribudla ďalšia ultra moderná linka na plnenie hliníkových plechoviek a aj výrobná jednotka sa rozšírila o linku na plnenie PET fliaš. V lete 2017 sa zrealizovala výstavba prvého závodu na výrobu hliníkových plechoviek na nápoje v Maďarsku, ktorá dostala názov QUALITY PACK. Spoločnosť sa teraz pýši tým, že je jediným výrobcom energetických a nealkoholických nápojov na svete, ktorý sám realizuje celý svoj výrobný proces. Tretia linka na výrobu plechoviek bola otvorená minulý rok a zdvojnásobila výrobnú kapacitu spoločnosti až na 4,5 milióna energetických a nealkoholických nápojov vyrobených za deň v závode Szikszó.

Rapídny nárast výrobnej kapacity si vyžiadal postupné rozširovanie logistického centra HELL v rámci plánu rozvoja od roku 2016. Výstavba sa zrealizovala rekordnou rýchlosťou s podporou veľkej profesionality vďaka čomu bol 30 metrov vysoký plne automatizovaný výškový sklad s kapacitou 31 000 paliet dokončený už koncom minulého roka. Koncom roka 2018 bol taktiež namontovaný dopravníkový systém, ktorý spája plniareň HELL s továrňou na výrobu plechoviek a s regálovými konštrukciami skladu. Po otestovaní a nainštalovaní logistického softvéru vyvinutého špeciálne pre potreby spoločnosti bol tak automatizovaný výškový sklad s dopravníkmi hladko uvedený do prevádzky.

„Náš plán investovať viac ako 30 miliárd forintov sme oznámili v roku 2016 a zaviazali sme sa zrealizovať ho do konca roka 2019, na čo sme dostali dotáciu 7 miliárd forintov v EKD (zdroje poskytnuté na základe samostatného uznesenia vlády). V rámci prvej etapy investície sme v roku 2017 vybudovali prvý závod na plnenie hliníkových plechoviek v Maďarsku, a následne v roku 2018 sme postavili našu tretiu linku na plnenie plechoviek, ktorá patrí medzi najmodernejšie a najrýchlejšie linky svojho druhu na svete, s výstupnou kapacitou 120 000 plechoviek za hodinu. A teraz sme dokončili výstavbu jedného z najväčších automatizovaných výškových skladov v krajine, čím sme zavŕšili túto trojročnú investíciu, počas ktorej sme sa podujali priniesť 320 nových pracovných miest do jedného z najchudobnejších regiónov krajiny. Majitelia Skupiny HELL v priebehu posledných ôsmich rokov investovali viac ako 220 miliónov eur,“ povedal Barnabás Csereklye, výkonný riaditeľ HELL ENERGY Magyarország Kft.

(pr)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
20. apríl 2024 06:51