StoryEditor

Myslel som si, že rýchlejšie to už nejde

27.09.2019, 00:00
Skalný fanúšik série Galaxy Note sa pozrel na novinku Samsung Galaxy Note10+. V krátkom rozhovore prezradil, v čom tkvie sila tejto série.

Martin Spano je počítačový vedec a odborník na umelú inteligenciu. Je autorom knihy Umelá inteligencia v orechovej škrupinke.

Aký typ smartfónov ste doteraz používali?

Pred niekoľkými rokmi som hľadal pre seba nejaký smartfón, ktorý v sebe kombinuje to najlepšie pre voľnočasové aj pracovné aktivity. Priniesol som si domov hneď niekoľko telefónov, ktoré som poriadne otestoval a jednoznačne najlepšie z toho vyšla séria Note. Takže môj terajší telefón je Note9.

Mali ste možnosť si na pár dní vyskúšať nový Galaxy Note10+. Ako ste s ním boli spokojný?

Mne sa séria Note vždy páči a každý rok ju obnovujem. Note10+ ponúka nové veci, ktoré sú fakt veľmi dobré pre moju prácu. S Pen je jednou z nich. Veľa točím, píšem veľa kníh a hlavne keď nie som práve doma, tak je to ideálny prístroj. Pre moju prácu je absolútne nevyhnutné mať takéto zariadenie, pretože celú moju knihu som napríklad napísal na predchádzajúcom modeli. Aj teraz píšem nové publikácie na Galaxy Note, buď prstami na klávesnici, alebo keď sa prsty unavia, tak s perom S Pen. Je to perfektné zariadenie.

Displej je teraz doslova natiahnutý od okraja po okraj, čo súvisí aj s celkovým dizajnom. Ako hodnotíte jeho spracovanie?

Dizajn Galaxy Note10 sa mi veľmi páči. Infinity displej je podľa mňa najlepšie riešenie. Nepáčia sa mi totiž horné výrezy, preto som rád, že Samsung používa toto riešenie.

Primárnym prvkom nového Note10+ je pero S Pen. Čo hovoríte na jeho využitie a nové funkcionality?

S Pen je jeden z dôvodov, prečo používam sériu Note. Umožňuje mi pomocou konverzie textu rýchlejšie písať moje knihy. Pomocou Note10+ som natáčal moje videá na sociálne siete, a vďaka S Pen ich môžem z diaľky ovládať. V minulej sérii som dokázal len zapnúť a vypnúť fotoaparát alebo kameru, v sérii Note10+ vďaka Air actions dokážem ovládať aj pokročilé funkcie videa, čo je skvelé. Mimoriadne sa mi páči aj funkcia Live Focus Video, pretože vám pri natáčaní videí rozostrí pozadie podobne, ako keď robíte fotografie.

Note10 rozširuje možnosti platformy Samsung DeX pomocou jednoduchého a kompatibilného pripojenia USB. Využili ste túto možnosť?

Pri mojich pracovných cestách nenosím vždy notebook, zoberiem si len mobil, ale potrebujem častokrát nejaké väčšie zobrazovacie zariadenie. Teraz si môžem zobrať Note10+, prepojovací kábel na monitor, bluetooth klávesnicu a pracujem si, ako by som mal desktopové prostredie.  

Súčasťou Note10 je aj možnosť prepojenia s PC a nechať si na ňom zobrazovať a reagovať na oznámenia zo smartfónu bez nutnosti opustiť prácu na PC. Oceňujete túto možnosť?

Možnosť prepojenia Note10+ s počítačom veľmi oceňujem, pretože všetko mám na jednom mieste, na ploche monitora. Všetky notifikácie, všetko, čo sa deje na telefóne môžem ovládať z prostredia počítača, čo výrazne zvyšuje moju produktivitu.

Boli ste spokojný s výdržou batérie? A ako hodnotíte celkový chod?

Výdržou batérie som bol príjemne prekvapený. Okrem toho sa mi mimoriadne páči možnosť rýchlonabíjania, vďaka ktorej je telefón nabitý za maximálne trištvrte hodinu. Čo sa týka systému, myslel som si, že rýchlejšie to už nejde, ale potom som chytil Note10 do ruky, nechal som všetky aplikácie zapnuté a ono to fičalo tak perfektne, že som bol zaskočený. Galaxy Note10 všetkým svojim priateľom určite odporúčam. Vďaka S Pen je dobrý pre prácu, vďaka skvelému fotoaparátu je dobrý na voľnočasové aktivity. Má krásny veľký displej, ktorý sa bude podľa mňa páčiť každému.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
18. apríl 2024 13:30