StoryEditor

Otestovali sme Animal Flex - je taký dobrý ako tvrdia recenzie?

26.11.2019, 23:00
Animal Flex je doplnok výživy pre zdravie kĺbov, ktorý je primárne navrhnutý pre aktívnych športovcov. Ide o balíčky tabliet, ktoré boli vyvinuté, aby poskytovali lubrikáciu a odpruženie kĺbom kulturistov, bežcov na dlhé vzdialenosti a osoby, ktoré majú obzvlášť zaťažené spojivové tkanivá. Webové stránky hovoria, že Animal Flex nie je len protizápalový liek na úľavu od bolesti, ale skôr poskytuje výživovú podporu potrebnú na vybudovanie silnejších a zdravších spojivových tkanív.

Čo je Animal Flex?

Vďaka svojim komplexným a účinným zložkám ponúka Animal Flex nasledujúce benefity:

  • renovácia škôd na spojivových tkanivách
  • lubrikácia kĺbov na uvoľnenie napätia počas zdvíhania závaží
  • podporný komplex, ktorý pomáha pri napredovaní procesu rehabilitácie starých zranení a zmierňuje súčasnú citlivosť
  • súhrn vitamínov a minerálov dodáva adekvátnu výživu chrupavkám a šľachám, čím podporuje optimálne zdravie kĺbov

Našli sme článok, ktorý sa Animal Flex-u venuje úplne dopodrobna a ponúka aj tipy, kde ho kúpite za najlepšiu cenu. Nájdete ho tu Animal Flex recenzia.

Zloženie

Animal Flex je zložený z mnohých kľúčových prvkov a každý prvok korešponduje s mechanizmom účinku, ktorý doplnok ponúka.

Vitamín C

Jedna z najdôležitejších látok pre imunitný systém tela, zdravie kostry a celkový zdravotný stav. S vitamínom C nie sú spojené žiadne závažné vedľajšie účinky.

Vitamín E

Ďalší hlavný stavebný blok tela. Vitamín E je kľúčom k zdraviu pokožky, kostí a vlasov a tiež zohráva úlohu pri stabilizácii nálady.

Zinok

Kov, ktorý sa považuje za jeden z podstatných stopových prvkov pre telo. Hrá dôležitú úlohu v našej imunitnej funkcii, zrážaní krvi a funkcii štítnej žľazy. So zvýšenými hladinami zinku sú spojené riziká:

  • anémia
  • strata čuchu
  • horúčka
  • bolesť brucha
  • únava

Selén

Minerál, ktorý je zodpovedný za celý rad základných telesných procesov, ktoré preukázali uplatnenie pri liečbe aterosklerózy, osteoartritídy a makulárnej degenerácie. Neexistujú žiadne krátkodobé následky po užití selénu, lekári však neodporúčajú dlhodobé alebo pravidelné užívanie. Selén môže dosiahnuť toxické hladiny v krvi a môže mať následky ako:

  • cukrovka
  • strata vlasov
  • biele pruhy na nechtoch
  • zápal nechtov
  • cesnakový dych
  • tremor
  • problémy s pečeňou
  • problémy s obličkami

Mangán

Minerál, ktorý sa nachádza v orechoch a zelenej zelenine je jednou zo základných živín tela. Je dôležitou súčasťou regulácie cholesterolu, spracovania uhľohydrátov a tvorby kostí. Telo potrebuje mangán, aby správne fungovalo.

Glukozamín

Jedna z najúčinnejších doplnkových látok pre zdravie kĺbov, ktoré sú v súčasnosti na trhu. Glukozamín je dôležitou súčasťou schopnosti tela rásť a reparovať chrupavku, hlavnú zložku kĺbových tkanív. S glukozamínom nie sú spojené žiadne závažné vedľajšie účinky.

MSM

Ďalší populárny doplnok kĺbovej výživy. MSM je užitočný ako protizápalový liek a je súčasťou liečby osteoartritídy, burzitídy a zápalu šliach. S MSM nie sú spojené žiadne závažné vedľajšie účinky.

Patentovaná zmes cetylmyristolátu

Kombinácia cetylalkoholu a kyseliny myristoleovej, ktorá pomáha predchádzať zápalom.

Kyselina hyaluronová

Vďaka svojej veľkej schopnosti zadržiavať vodu je účinným lubrikantom. Kyselina hyalurónová má tiež vynikajúce vlastnosti pri absorpcii nárazov.

Boswelia (živica) (kyselina boswellová)

Indická verzia kadidla, ktorá pomáha kontrolovať zápal a rozpad spojovacích tkanív.

Quercetin

Silný flavonoidový antioxidant, ktorý pomáha predchádzať zápalom, zlepšuje vytrvalosť a zlepšuje zdravie srdca.

Bromelain

Enzýmový komplex nachádzajúci sa v ananásoch, ktorý pomáha minimalizovať zápal a opuch.

Zázvor

Koreň sa tradične používa na ochutenie potravín alebo ako vonná prísada do mydiel, kozmetiky a iných výrobkov. Zázvor sa v niektorých kultúrach používa ako zdravotný produkt, západná veda však neskúmala jeho liečivé aplikácie tak intenzívne, ako by sa dalo dúfať, predtým než sa odporúča ako denný doplnok výživy. Niektoré vedľajšie účinky, ktoré môžu súvisieť so zázvorom, zahŕňajú:

  • pálenie záhy
  • hnačka
  • žalúdočné ťažkosti
  • plynatosť

Kurkuma

Bylina používaná v ajurvédskej medicíne ako protizápalové činidlo, ktoré je tiež korením, ktoré dodáva kari jeho chuť. K dispozícii je len málo klinických údajov o liečivých účinkoch kurkumy, používa sa však na liečbu artritídy, pálenia záhy, Crohnovej choroby a ulceróznej kolitídy. Medzi vedľajšie účinky, ktoré môžu súvisieť s kurkumou patria:

  • podráždený žalúdok
  • nevoľnosť
  • hnačka
  • závrat

Ľanový olej

Zdroj polynenasýtených mastných kyselín, ktoré môžu pomôcť lubrikovať kĺby a zmierniť zápal. V súčasnosti existujú obavy, že dlhodobé používanie ľanového oleja môže u mužov zvýšiť riziko rakoviny prostaty a denný príjem nad 30 mg môže spôsobiť poruchy trávenia.

Kvalita zložiek

Zoznam zložiek Animal Flexu je z hľadiska kvality trochu zmiešaný. Zahŕňa množstvo vysoko odporúčaných doplnkov pre zdravie kĺbov, ako napríklad glukozamín a MSM, obsahuje však aj množstvo minerálov a bylín, ktoré sa na každodenné použitie skutočne neodporúčajú. Balíky Animal Flex samy osebe neobsahujú toxické hladiny zinku, selénu a ľanového oleja, avšak vystavujú všetkých používateľov riziku prekročenia hornej hranice z jedla a iných vitamínov a doplnkov.

Aké sú výhody tabletiek Animal Flex?

  • môže zmierniť bolesti kĺbov a dokonca pomáha pri starých zraneniach.
  • tento doplnok sa osvedčil najmä pre kulturistov a tých, ktorí sa podrobujú prísnemu tréningu, pretože podporuje optimálne zdravie kĺbov.
  • môže športovcom umožniť preskúmať ich maximálnu kapacitu a zároveň zabrániť možným budúcim komplikáciám
  • skvelá reputácia - recenzie zákazníkov sú veľmi pozitívne

Aké sú nevýhody tabletiek Animal Flex?

  • každé plastové balenie Animal Flex obsahuje 8 tabliet, z ktorých niektoré sú dosť veľké. Užitie všetkých tabliet naraz môže znamenať pre niekoho problém a u niekoho to zas môže vyvolať podráždenie žalúdka.
  • ak chcete dosiahnuť pozitívny výsledok, musíte tablety užívať pravidelne

Funguje Animal Flex?

Vo všeobecnosti sa Animal Flex javí ako relatívne účinný doplnok v oblasti zdravia kĺbov. Používa niektoré tradične účinné zložky, ako je glukozamín, MSM a vitamín C, o ktorých je známe, že pomáhajú udržiavať zdravú chrupavku a znižujú zápal. Využíva pomerne málo nepreukázaných zložiek, ktoré sú relatívne netestované. Dôsledky dlhodobého denného užívania niektorých rastlinných doplnkov, ako je kurkuma a zázvor, nie sú v súčasnosti známe, čo ich robí rizikovými.

Je veľmi dôležité poznať potreby a obmedzenia nášho tela, pretože by sa dalo povedať: „myseľ môže byť ochotná, ale telo je slabé“. Pre tých, ktorí sa snažia dosiahnuť maximálny potenciál svojho tela, môže byť prospešné užívať doplnky ako Animal Flex, aby kondicionovali svoj systém a vytvorili silný základ. Pri užívaní je však potrebná zvýšená opatrnosť, najmä ak sa u vás vyskytnú vedľajšie účinky.

Kosti sú spojené kĺbmi a tie nám umožňujú pohybovať sa. Poškodenie kĺbov môže spôsobiť bolesť, ktorá vám zabráni robiť veci, ktoré milujete. Mnoho stavov je spôsobených vekom, alebo neliečeným športovým zranením. Kvalitný doplnok výživy môže pomôcť napraviť existujúce poškodenie tkaniva a tiež podporiť silu kĺbov, ktoré budú menej citlivé na budúcu degeneráciu. Bez vedeckého pozadia je ťažké presne povedať, aký účinný je akýkoľvek doplnok. V každom prípade tieto malé balenia tabliet dokážu viac, ako len vyvolať placebo efekt. Takže, ak tvrdo trénujete, alebo trpíte poškodením kĺbov Animal Flex sa oplatí vyskúšať.

Zdroj:

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
12. apríl 2024 14:51