StoryEditor

Hľadáte dioptrické okuliare? Toto sú trendy na rok 2020

22.12.2019, 23:00
Schudnem 10 kg. Prestanem fajčiť. Budem chodiť viac cvičiť. Určite sami poznáte takéto novoročné predsavzatia. Prevažná časť týchto predsavzatí nefunguje a ľudia ich počas krátkej prestanú dodržiavať a vracajú sa k svojim pôvodným zvykom. Niektorí z nás zas chcú do nového roka vkročiť s menšou, za to viditeľnou zmenou zovňajšku. Zaujímavú zmenu môžete veľmi jednoducho dosiahnuť napríklad vďaka správne zvoleným dioptrickým okuliarom.

V súčasnosti si dokážeme nájsť nové značkové dioptrické okuliare do niekoľkých minút vďaka rôznych online obchodom. Niektoré z nich, ako napríklad DUOS.sk dokonca poskytujú možnosť vyskúšať si okuliare priamo v kamennej predajni. Ak sa už chystáte na vylepšenie vášho súčasného štýlu, odporúčame sa inšpirovať trendami na rok 2020.

V roku 2020 to už nebude len o módnych trendoch

Ochrana životného prostredia a udržateľnosť sú dôležité témy, ktoré v súčasnosti rezonujú celým svetom. Dôležitosť týchto tém pociťujú aj módne značky, ktoré sa sami snažia do svojej výroby implementovať princípy udržateľnosti.

Niektoré módne značky začínajú používať iba recyklovaný materiál, snažia sa pri svojej produkcii využiť princípy zero-waste alebo obchodovať len so fair-trade dodávateľmi.

Ak vám tiež záleží na budúcnosti našej planéty, určite by ste sa mali informovať, či výrobca okuliarov dodržiava tieto princípy.

Aké farby sú správnou voľbou pre rok 2020?

Ako to už býva s novými módnymi trendami, niektoré sa zjavia len na pár rokov, možno desaťročí, zmiznú a potom sa opäť objavia na módnej scéne. Veľmi podobne to funguje aj farbami. Budúci rok budú skvelou voľbou pre dioptrické okuliare nasledovné farby alebo podtlač:

  • Transparentné alebo biele rámy,
  • Drevené rámy,
  • Svetloružové odtiene,
  • Korytnačí alebo leopardí efekt (rôzne farebné kombinácie),
  • Zaujímavé moderné podtlače,
  • Zlaté alebo strieborné kovové rámy,
  • Telové a pastelové farby (napríklad svetlohnedá, béžová, karamelová),
  • Červená farba.

Módne tvary okuliarov pre rok 2020

Hranaté oversized okuliare v štýle 70. a 80. rokov

Na budúci rok budú IN väčšie hranaté okuliare, ktoré majú hrubšie rámy. Zaoblenie rohov môže byť pritom jemnejšie i hranatejšie. Dobrým výberom môžu byť napríklad rámy od Gucci.

Zdroj: https://duos.sk/gucci-gg0604o-005/

Tenké kovové rámy rôznych tvarov

Bohužiaľ, nie každý sa môže vyblázniť pri výbere nových dioptrických okuliarov a musí sa držať určitých konzervatívnejších prvkov pri svojom hľadaní. Ak spadáte do tejto skupiny, určite vám môžeme odporučiť tenké kovové rámy. Pri výbere nebudete vôbec obmedzení, pretože všetky tvary rámov budú v móde. Skvelým výberom môžu byť napríklad tieto dioptrické okuliare Ray-Ban.

Zdroj: https://duos.sk/ray-ban-rx3447v-2500/

Výber vám môže zjednodušiť jednoduché pravidlo, že ľudia, ktorí majú výrazné hranaté črty tváre by si mali vyberať okuliare okrúhlejších tvarov, aby im zjemnili tvár. Na druhej strane, ľudia s okrúhlymi črtami by si zas mali vyberať okuliare s hranatými tvarmi.

Okrúhle rámy

Okrúhle rámy ala John Lennon alebo Harry Potter sú obľúbené už niekoľko sezón. Ak ste si ich obľúbili, môžete veselo pokračovať v ich nosení aj v novom roku. Sú jednoduchým a zaujímavým módnym doplnkom a sú symbolom slobody a kreativity. Ak chcete, aby si na vás vaše okuliare všetci hneď všimli, zvoľte väčšie rámy. Ak chcete elegantnejší kúsok, zvoľte menšie rámy týchto tvarov, napríklad rámy od značky Dior.

Zdroj: https://duos.sk/dior-dioressence5-3/

Cat-eye rámy (v tvare mačacích očí)

Tento typ rámov je veľmi obľúbený už niekoľko sezón a budúci rok tomu nebude inak. Sú predsa veľmi štýlové a keď si ich žena raz obľúbi, je len ťažké ich odložiť do zabudnutia. Túto sezónu budú IN napríklad užšie, väčšie, ale i vintage, retro cat-eye okuliare. Ak si zvolíte neutrálnejšiu farbu rámov, sú skvelým doplnkom k vášmu profesionálnemu outfitu.

Zdroj: https://duos.sk/0334807/

Tiny (malé) rámy hranatých a oválnych tvarov

Ak sledujete už dlhšiu dobu trendy v rámci dioptrických a slnečných okuliarov, určite ste zachytili, že za posledné roky sú v móde hlavne oversized alebo nadrozmerné rámy. Pomaličky sa však do popredia dostavajú tzv. tiny (alebo maličké okuliare), ktoré boli veľkým módnym hitom v 90. rokoch. Môžete si vybrať z rôznych mini tvarov rámov, môžu byť hranaté, okrúhle alebo môžu mať tvar cat-eye rámov.

Zdroj: https://duos.sk/balenciaga-bb0065o-003/

Clubmaster okuliare

Do tejto skupiny spadajú okuliare, ktoré majú výraznejšiu hornú časť dioptrického rámu ako spodnú. Tieto okuliare sú skvelou voľbou hlavne pre ľudí, ktorí potrebujú pri svojej práci vyzerať naozaj profesionálne.

Zdroj: https://duos.sk/thom-browne-tb-104-c/

Dioptrické okuliare sú módny prvok, ktorý dokáže za niekoľko sekúnd zmeniť váš vzhľad na nepoznanie. Pevne veríme, že vám tento článok pomôže pri nájdení vašich vysnívaných okuliarov pre rok 2020. 

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
24. apríl 2024 15:09