StoryEditor

5 bezplatných Android aplikácií, vďaka ktorým budete produktívnejší

01.07.2020, 00:00
Obchod Google Play ponúka široký výber aplikácií, pričom mnohé z nich sú platené. Rozhodli sme sa vybrať niekoľko užitočných, ktoré vám okrem času ušetria aj kopu starostí, a navyše sú zadarmo.

Rozdeľujte výdavky so Splitwise

Ak bývate viacerí v jednej domácnosti, nákupu spoločných vecí sa jednoducho nevyhnete. Pri značení výdavkov vám môže pomôcť bezplatná aplikácia Splitwise. Je prehľadná a ponúka mnoho funkcií. Vytvárať môžete skupiny i automatické príkazy. Nechýbajú ani e-mailové či push notifikácie. Okrem financií nezabudnite ani na bezpečie vášho smartfónu. Odporúčame puzdro na mobil z kvalitnejšieho materiálu, ktoré váš mobil ochráni pred pádom.

Robte obyčajné veci neobyčajne

Stiahnite si nástroj, ktorý vás motivuje k plneniu úloh. V aplikácii Habitica si vytvoríte vlastnú postavu, vyberiete zlozvyky, ktorých sa chcete zbaviť, a úlohy, ktoré chcete dokončiť. Habitica vás za každý dosiahnutý cieľ odmení a postupne získavate nové levely. Naopak, pri zlyhaní prídete o zdravie. Vďaka hravej forme aplikácie sa naučíte byť produktívnejším. unsplash.com

Nestrácajte zbytočne čas so smartfónom

Vyskúšajte nástroj proti závislosti na smartfóne. Digital Wellbeing od spoločnosti Google zaznamená všetok čas, ktorý strávite na mobile. Môžete si tiež nastaviť režim sústredenia, ktorý pozastaví otravné upozornenia a umožní vám naplno sa venovať podstatnejším veciam. Digitálny odpad však nie je jedinou hrozbou pre váš telefón. Ak chcete minimalizovať riziko fyzického poškodenia, oplatí sa zvážiť puzdro na mobil spolu s ochrannou fóliou.

Komunikácia je kľúčová

Aplikácia Slack je známa najmä vo firmách, kde sa vyžaduje intenzívna komunikácia. Vďaka širokým možnostiam pri tvorbe kanálov môžete pracovať na viacerých projektoch súčasne. Nechýbajú ani personalizované hashtagy či zdieľanie dokumentov. Slack je síce zadarmo, v jeho platenej verzii je však navyše niekoľko podstatných funkcií vrátane histórie chatu. unsplash.com

Naučte sa jazyk s Duolingom

Chcete sa naučiť nový cudzí jazyk, ale neviete ako začať? Aplikácia Duolingo je tu pre vás. Na výber máte kurzy pre začiatočníkov i pokročilých. Vyberte si vhodnú náročnosť a začnite s výukou. Súčasťou aplikácie nie je slovenská lokalizácia. Môžete ju však vyskúšať v češtine alebo v angličtine kdekoľvek na svete. Jazykové kurzy budú vo vašom vrecku.

(PR)

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
26. apríl 2024 21:52