StoryEditor

JTRE London zbiera ocenenia za prvé projekty. Triptych Bankside a Appleby Blue sú dokončené

01.12.2023, 00:00

Necelé štyri roky od založenia londýnskej pobočky jedného z lídrov realitného trhu na Slovensku a v strednej Európe hlási JTRE London dokončenie prvých dvoch projektov, ktoré uspeli na náročnom trhu a vyslúžili si veľké uznanie. Multifunkčný Triptych Bankside a ukážkové bývanie pre seniorov Appleby Blue už spolu získali osem prestížnych ocenení.

Realitní odborníci a médiá označujú Triptych Bankside ako „najrýchlejšie predávaný prémiový nábrežný projekt v Londýne“. Nedávno totiž prekonali tržby z predaja bytov hranicu 200 miliónov libier a administratívna časť je už dlhšie plne prenajatá bonitnými komerčnými nájomníkmi. Appleby Blue zas podľa nich „stanovil nový štandard pre bývanie starších ľudí, ktoré výrazne zlepšuje kvalitu ich života vďaka tomu, že dáva priestor pre vznik prosperujúcej a podporujúcej komunity“.

Až päť trofejí si JTRE London prevzal na 32. ročníku The Evening Standard New Homes Awards, ktoré oceňujú inovácie a kvalitu v súčasnom bývaní a ide o najprestížnejšie ocenenie venované výlučne londýnskym developmentom. Triptych Bankside uspel v kategóriách Najlepšie luxusné bývanie, Najlepší byt a Development výnimočných architektonických kvalít. Appleby Blue získal cenu za Najlepší development pre seniorov a hlavnú cenu Grand Prix spomedzi všetkých hodnotených projektov.

V novembri sa udeľovali What House Awards označované ako „Oscary bytovej výstavby“, kde mal Triptych Bankside tri nominácie a odniesol si strieborné ocenenie v kategórii Najlepší byt.

image

Výkonný riaditeľ JTRE London Nigel Fleming s ocenením What House Awards

JTRE

Veľký úspech oslavoval tím JTRE London už pred rokom. Z 29. ročníka udeľovania The United Kingdom Property Awards, ktoré sú súčasťou najväčších a najprestížnejších ocenení The European Property Awards, si na základe rozhodnutia nezávislej odbornej poroty odniesol Triptych Bankside ocenenie za Najlepší bytový interiér a 5-hviezdičkové ocenenie v kategórii Najlepší zmiešaný development. Triptych Bankside bol tiež finalistom kategórie Development roka na British Homes Awards.

„Teší nás veľké uznanie za tvrdú prácu všetkých v JTRE London počas posledných turbulentných rokov. Všetci, od dizajnérov až po dodávateľov a náš interný tím, prejavili výnimočnú snahu priniesť fantastický produkt. Získané ocenenia potvrdzujú jedinečnosť architektúry, výnimočnú ponuku zahŕňajúcu špičkové kancelárske priestory, moderný retail, príťažlivé voľnočasové zariadenia a najlepšie byty vo svojej triede. Sme hrdí, že prinášame multifunkčný priestor svetovej úrovne, ktorý vytvorí trvalú stopu na pulzujúcom South Banku. Triptych Bankside je jedným z popredných realitných projektov v Londýne, čo sa odráža na záujme kupujúcich zo Spojeného kráľovstva aj zo zahraničia. Jedinečný výsledok prináša aj inovatívny domov Appleby Blue špeciálne navrhnutý pre starších ľudí, ktorí vďaka novému štandardu sociálneho bývania zostanú súčasťou miestnej komunity,“ hovorí Juraj Marko, výkonný riaditeľ JTRE London.

image

Triptych Bankside

JTRE

Triptych Bankside

Triptych Bankside tvoria, ako napovedá názov, tri objekty: dve rezidenčné veže so 169 prémiovými bytmi a kancelárska veža s obchodnými priestormi s celkovou prenajímateľnou plochou viac ako 8 000 štvorcových metrov. Rezidenčné budovy ponúkajú pre všetky byty priestranné terasy s nerušenými výhľadmi, 24-hodinovú recepciu, privátne salóniky, hernú miestnosť, priestory pre šport, súkromné kino, oddychové záhrady a 46 parkovacích miest. Na rastúcu potrebu flexibilnej práce reaguje co-working s plug-and-play pracovnými stanicami a so super rýchlym internetovým pripojením.

Administratívna budova spĺňa kritériá ekologickej certifikácie BREEAM na úrovni Excellent. Vrchné tri podlažia majú úžasné výhľady na mesto z terás a vďaka zaskleniu v celej výške aj dostatok denného svetla. Nájomcovia môžu využiť služby concierge, kaviareň, miestnosť pre bicykle, sprchy a šatne.

Projekt navrhnutý renomovanými londýnskymi architektmi Squire & Partners sa nachádza v jednej z najživších kultúrnych štvrtí, v pešej dostupnosti svetoznámych pamiatok ako galéria moderného umenia Tate Modern, divadlo Shakespeare’s Globe Theatre alebo obľúbený trh Borough Market. Cez peší most Millennium Bridge je to len na skok do finančného centra City of London alebo ku Katedrále svätého Pavla. V panoráme Londýna sa vyníma zvlnenými organickými fasádami.

Ocenený bol aj interiérový dizajn. „Je to pre nás vzrušujúci trojročný projekt, ktorý nastavil latku nielen pre vzorové byty, ale aj pre štýl recepcie, kina, súkromných ​​salónikov či telocvične. Vzorové byty pre Triptych boli inšpirované lokalitou, atmosférou a štýlom susedných ikonických budov Tate Modern a Shakespeare’s Globe. Nechali sme vytvoriť umelecké diela a nábytok vyrobený na mieru od House of Vara s dôrazom na trvalú udržateľnosť, rozmiestnené tak, aby si obyvatelia mohli vychutnať nádherné výhľady na londýnske dominanty, ako je napríklad Katedrála svätého Pavla,“ opisuje Lucy Powles, riaditeľka Cocovara Interiors, popri ktorých navrhli vzorové byty aj ďalší interiéroví architekti ako Bergman & Mar a Angel O’Donnell.

Administratívna časť projektu nazvaná One Triptych Place bola už krátko po dokončení plne obsadená. V lete sa nasťahoval aj posledný nájomca, globálna farmaceutická spoločnosť Haleon si prenajala na 10 rokov takmer tritisíc štvorcových metrov na piatich podlažiach. K ďalším nájomcom patria televízna komunikačná spoločnosť Digital UK, vydavateľstvo Quarto Group, architektonická firma Corgan, lezecké boulderingové centrum The Font a kaviareň The Swan at Triptych. One Triptych Place sa stala aj sídlom rastúcej pobočky developera projektu JTRE London. V Triptychu Bankside tiež otvára kultúrne a vzdelávacie centrum inovatívna umelecká škola Art Academy London.

„Od výnimočných prvotriednych kancelárskych priestorov spĺňajúcich prísne požiadavky dnešných užívateľov, až po vzrušujúce maloobchodné a oddychové priestory, prinášame svetovú ponuku s mixom funkcií, ktorá vytvorí trvalé dedičstvo v pulzujúcej štvrti Southbank. Triptych Bankside je jedným z najúspešnejších projektov v Londýne za posledné roky,“ hodnotí Nigel Fleming, výkonný riaditeľ JTRE London. „Skúsenosť s Triptychom Bankside nás skutočne postavila do pozície, že môžeme dodať na trh niečo rovnako dobré ak nie ešte lepšie už v blízkej budúcnosti,“ dodáva.

image

Triptych Bankside

JTRE

Appleby Blue

Prvý domov pre seniorov, ktorý bol po desaťročiach postavený v mestskej časti Southwark, pomôže zmierniť nedostatok sociálnych bytov špeciálne navrhnutých pre starších ľudí. Približne 90 obyvateľom poskytne nízkonákladový chránený domov so starostlivosťou, vďaka čomu zostanú súčasťou miestnej komunity. Appleby Blue vznikol v spolupráci s charitou United St Saviour’s Charity s päťstoročnou tradíciou. Projekt navrhnutý štúdiom Witherford, Watson and Mann, držiteľmi prestížnej architektonickej ceny Stirling Prize, pozostáva z 57 bytov, záhrad a bohatých komunitných priestorov.

Nastavuje nový štandard kvality sociálneho bývania a služieb pre seniorov. Bol špeciálne navrhnutý pre dnešnú generáciu starších ľudí, ktorí chcú viesť aktívny život v srdci centra mesta. Spája radikálny dizajn s technológiami asistovaného bývania budúcnosti, ktoré poskytuje samostatné bývanie aj pre ľudí so začínajúcimi sa zdravotnými problémami. Appleby Blue je priekopníkom nového prístupu, ktorý umožní ľuďom žiť a pracovať v domove pre seniorov a zostať súčasťou prosperujúcej medzigeneračnej komunity.

Jednotlivé prvky – od komunitnej kuchyne, cez nádherné záhrady na nádvorí až po viaceré spoločné priestory – boli starostlivo navrhnuté, aby vytvorili priestor, kde obyvatelia domova aj okolia môžu tráviť čas, stretávať sa s priateľmi a zúčastňovať sa na množstve rôznorodých aktivít.

image

Triptych Bankside

JTRE

JTRE London

Developer J&T Real Estate (JTRE) vstúpil na londýnsky realitný trh v roku 2018 kúpou projektu Triptych Bankside v prestížnej lokalite centrálnej štvrte South Bank. Výstavba multifunkčného komplexu s celkovou komerčnou hodnotou 450 miliónov libier sa začala na jar 2019. Na jeseň 2020 odštartovali stavebné práce aj na Appleby Blue.

V septembri 2019 bola založená pobočka JTRE London. Na jej čelo bol vymenovaný Juraj Marko, ktorý mal viac ako pätnásťročné skúsenosti na pozícii projektového manažéra rezidenčných, kancelárskych, hotelových aj priemyselných projektov v JTRE. Tím JTRE London sa postupne rozrástol o profesionálov so skúsenosťami zo spoločností ako Knight Frank, Berkeley Group alebo Barratt London. V súčasnosti vedie londýnsku pobočku spolu s Jurajom Markom aj Nigel Fleming, bývalý partner v Knight Frank, ktorý prišiel pôvodne na pozíciu obchodného a marketingového riaditeľa. JTRE London naďalej aktívne vyhľadáva v Londýne špičkové projekty s vysokou hodnotou.

image

Tím JTRE London preberá ocenenia United Kingdom Property Awards

JTRE

O JTRE:

Spoločnosť pôsobí na trhu nehnuteľností od roku 1996. Vďaka rozsahu a kvalite realizovaných projektov patrí medzi lídrov v oblasti realitného developmentu na Slovensku. Realizuje kancelárske, rezidenčné, hotelové, priemyselné, obchodné a polyfunkčné projekty a buduje ucelené mestské štvrte na území Bratislavy. K najvýznamnejším projektom patria najvyššie obytné veže na Slovensku Panorama Towers a Klingerka, mestské štvrte River Park a Zuckermandel pod Bratislavským hradom, rezidenčné projekty Fuxova, Karloveské rameno, Zelené terasy Devín, administratívne komplexy Westend, Pribinova 19 či Landererova 12, nákupné centrum Eperia v Prešove a nábrežná štvrť Eurovea City s prvým mrakodrapom na Slovensku. V Londýne dokončila svoje prvé projekty Triptych Bankside a Appleby Blue. V najslávnejšom francúzskom vinárskom regióne Bordeaux dokončila nové vinárstvo Le Dôme podľa návrhu renomovaného britského architektonického štúdia Foster + Partners.

Viac informácií o aktuálnych aktivitách spoločnosti JTRE nájdete na:

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
27. apríl 2024 19:52