Pilotný ročník konferencie Future Fusion priniesol nový pohľad na realitný sektor a jeho príbuzné oblasti.Future Fusion
StoryEditor

Konferencia Future Fusion podčiarkla dôležitosť medzisektorovej spolupráce na realitnom trhu

07.06.2024, 00:00

Prvý ročník konferencie Future Fusion si dal za cieľ rozprúdiť diskusie medzi realitným sektorom a príbuznými odvetviami, pričom predstavil budúcnosť plnú inovácií a kreatívnych riešení. Pod jednou strechou sa zišli poprední odborníci z realít, architektúry, stavebníctva, technológií a ďalších oblastí, aby spoločne čelili výzvam aktuálneho trhu. Šesť dynamických blokov prinieslo množstvo inšpiratívnych prednášok a myšlienok, ktoré formujú nové trendy a odvážne spolupráce v realitnom biznise.

Inovátorské podujatie, aké tu ešte nebolo

Prvý ročník konferencie priniesol významné diskusie, myšlienky a nápady, ktoré odzneli v šiestich paneloch prednášok. Cieľom bolo predstaviť nový pohľad na realitný sektor, a integrovať najnovšie inovácie a trendy zo súvisiacich oblastí. Vďaka renomovaným rečníkom, ktorí priniesli cenné poznatky, sa podujatie nieslo vo výnimočne inšpiratívnej atmosfére.

Hlavný partner konferencie, stavebno-developerská spoločnosť Ismont, odprezentoval v rámci prednáškovej časti jeden zo svojich najatraktívnejších projektov - apartmánový komplex Château Révay. Podľa slov konateľa Ivana Slíža šlo o jasnú voľbu.

Bezprostredne po oslovení organizátorkami sme neváhali a spolu s tímom sme stragicky riešili projekt, s ktorým by sme na konferencii vystúpili. Chceli sme byť iní a preto sme siahli po netradičnom projekte, no zároveň našej srdcovke. Voľba padla na Château Révay, pretože sme chceli ukázať, ako sa nám podarilo zachrániť Národnú kultúrnu pamiatku či inšpirovať ostatných účastníkov konferencie z pohľadu biznisu - predaju apartmánov, a nemohli sme urobiť lepšie,“ prehlásil po podujatí konateľ spoločnosti Ismont Ivan Slíž.

image

Spoločnosť Ismont odprezentovala svoj vlajkový projekt, prémiový apartmánový komplex Château Révay.

Future Fusion

„Videli sme veľa skvelých prednášok a teší nás, že publikum výrazne ocenilo vystúpenie projektovej manažérky Château Révay, Paulíny Kostelanskej,“ dopĺňa prokuristka spoločnosti Ivana Kurilová. Paulína vystúpila s témou “Z ruiny hodnota,” ktorá symbolizovala odvedenú prácu pri renovácii kaštieľa zo 16. storočia, výstavbu apartmánových domov, dendrologický výskum v anglickom parku, revitalizáciu vodného systému či prípravy pre wellnesshotel s bohatým programom pre hostí v komplexe Château Révay.

Spoločnosť Ismont zároveň ponúka možnosť investovať kapitál a vytvoriť tak v druhý domov v Turčianskej Štiavničke, alebo jednoducho zhodnotiť prenájmom apartmánu. K dispozícií sú rôzne výmery od 1-izbových až po 3-izbové mezonety.

Konferencia privítala aj čestných hostí a kľúčové mená ako zo súkromnej, tak aj verejnej sféry. Na pódiu zahviezdili aj nové tváre, ako napríklad Katarína Castrovilli, Tomáš Porubský, Ing. Branislav Čúri či JUDr. Roberta Mecková.

image

Na konferencii vystúpil aj exminister hospodárstva a aktuálny kandidát do Európskeho parlamentu, Richard Sulík.

Future Fusion

Nové smery v architektúre a moderných pracovných prostrediach

Prednáškovú časť otvoril Ing. arch. Ján Revaj, ktorý zdôraznil dôležitosť estetického a funkčného dizajnu v architektonických projektoch. Podľa jeho vlastných slov architektúra predstavuje umenie, ktoré formuje naše životy. Privátne vily, ktoré tvorí, nie sú len o estetike, ale aj o vytváraní priestorov, kde sa ľudia cítia doma.

Kultivovaniu priestorov sa vo svojom vstupe venoval aj Ing. Arch. Jakub Seči zo spoločnosti CAPEXUS SK, ktorý priblížil vzťah medzi pracovným prostredím a produktivitou. Podľa jeho slov by moderná kancelária mala reflektovať potreby zamestnancov. Efektívne a príjemné prostredie zvyšuje produktivitu a spokojnosť tímu.

Jeho kolega Juraj Vika skonštatoval, že popandemickým trendom je návrat zamestnancov späť do kancelárií, home office je, naopak, na ústupe. Úlohou zamestnávateľov je pripraviť zamestnancom lepšie pracovné podmienky, a práve pracovný priestor v tomto procese zohráva dôležitú rolu.

image

Zľava: organizátorky konferencie PhDr. Lenka Čech a Ing. Monika Reháková, štátna tajomníčka Ministerstva dopravy JUDr. Denisa Žiláková MBA, LL.M a podnikateľka Ing. Mária Reháková.

Future Fusion

Budúcnosť cien nehnuteľností: Aké sú očakávania?

Konferencia ponúkla zaujímavé perspektívy na široké spektrum tém nielen z oblasti realít. Okrem iného sa jeden z diskusných panelov venoval aj téme, ako naplniť cenový potenciál nehnuteľnosti.

K tejto téme mal zaujímavú prednášku Tomáš Porubský, majiteľ spoločnosti PORUBSKY Real Estate. Veľkú pozornosť vzbudil jeho revolučný tzv. Tri sell systém, zameraný na predaj nehnuteľností ľuďom s podobnými preferenciami ako ich pôvodní vlastníci. Vďaka tomu sa výrazne zrýchľuje proces predaja a zvyšuje efektivita práce realitných maklérov.

Podujatie tohto rozmeru prilákalo aj známe tváre. V jednom z blokov konferencie Future Fusion vystúpil Ing. Richard Sulík, ktorý hneď na začiatku vyzdvihol skvelú organizáciu konferencie v podaní dvojice PhDr. Lenka Čech a Ing. Monika Reháková.

Ako odborník na ekonomiku sa Richard Sulík venoval makroekonomickým faktorom a ich vplyvu na realitný trh. V rámci svojej prednášky objasnil vplyv inflácie na ceny nehnuteľností, ktorou je momentálne tak významne poznačený. Podľa neho sa po prechodnom spomalení opäť začne trh hýbať a ceny realít zvyšovať, čo potvrdzujú aj štatistiky Národnej banky Slovenska. Sulík zdôraznil, že stabilita meny a kontrola inflácie sú kľúčové pre predvídateľnosť a prosperitu realitného trhu.

image

JUDr. Róberta Mecková, konateľka a realitná maklérka, TOBI REAL
 

Future Fusion

Od investičných stratégií k moderným technológiám

Okrem toho sa konferencia venovala aj právnym záležitostiam, dôležitej súčasti realitného sektora. Túto oblasť priblížil JUDr. Mirek Karas z advokátskej kancelárie IKRÉNYI & REHÁK, ktorý hovoril o stavebnom zákone a problematike čiernych stavieb.

Čestným hosťom konferencie bola štátna tajomníčka JUDr. Denisa Žiláková, MBA, LLM, ktorá sa vo svojom vstupe venovala strategickým investíciám do stavebných projektov. “Investície do infraštruktúry sú investíciou do našej budúcnosti. Je nevyhnutné plánovať a realizovať projekty, ktoré budú prínosom pre ďalšie generácie. Očakávam, že aj s prispením tohto podujatia spoločne urobíme ďalší krok k vytváraniu udržateľnej a prosperujúcej budúcnosti pre Slovensko," poznamenala Žiláková. Štátna tajomníčka zároveň vyzdvihla vydarenú organizáciu aj nápad zorganizovať projekt s komplexným pokrytím súvisiacich oblastí.

Ďalší blok prednášok sa zameral na digitálne trendy a stratégiu marketingu v oblasti realít. Túto tému do hĺbky rozobral Martin Volek, MBA, PhD, CEO a Google Trainer z VOLIS International, ktorý priblížil aktuálne trendy na Google a LinkedIn pre rok 2024. Digitálna prítomnosť a osobný brand sú totiž dnes už neoddeliteľnou súčasťou úspechu na realitnom trhu. Vedieť, ako efektívne využívať tieto platformy, je jedným z kľúčov k úspechu.

image

Ing. Branislav Čúri, majiteľ a realitný maklér, BRANISLAV CURI Reality

Future Fusion

Budúcnosť realitného odvetvia bude formovať vzájomná spolupráca

Prvý ročník konferencie Future Fusion preukázal, že inovatívne prístupy a medzisektorová spolupráca sú kľúčom k budúcej prosperite realitného trhu. Future Fusion poskytla platformu pre efektívny networking medzi top odborníkmi z rôznych odvetví.

Zároveň splnila svoj hlavný účel - stala sa nielen miestom pre výmenu nápadov, ale aj katalyzátorom nových spoluprác a projektov, ktoré môžu zásadne zmeniť budúcnosť realitného trhu. Po úspešnom prvom ročníku sa účastníci už teraz môžu tešiť na ten nasledujúci, ktorý opäť posunie úroveň synergií ešte vyššie a prinesie nový pohľad na realitný biznis. Nasledujúci ročník Future Fusion sa bude konať 10. apríla 2025.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
22. jún 2024 03:10