StoryEditor

Majster dezertov radí: Tento recept dodá vašej párty šťavu

10.07.2025, 00:00

Vyskúšajte osviežujúce mini koláčiky plné ovocia, ktoré zvládnete pripraviť aj u vás doma.

Letná oslava bez sladkého? Nemysliteľné! Víťaz obľúbenej televíznej súťaže v pečení Miňo Macuľa si preto pre vás pripravil svoj osvedčený recept na jemné mini koláčiky s citrusovým twistom. Sú šťavnaté a plné ovocnej chuti, čo z nich robí ideálne pohostenie na piknik s rodinou a priateľmi.

image
Kaufland

„Dezerty sú moja láska. Najradšej pečiem z čerstvého ovocia a kvalitných surovín. Keď už si niečo dopriať, tak poriadne a s chuťou,“ hovorí Miňo. Ako napríklad produkty K-Bio, ktoré neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, vrátane čerstvého ovocia a zeleniny. Ak sa vám už začali zbiehať slinky, pustite sa smelo do pečenia. Všetko potrebné kúpite pod značkou K-Bio exkluzívne v Kauflande.

Tip redakcie:

Ak chcete, aby dezert pôsobil naozaj slávnostne, okrem čerstvých malín a čučoriedok ho podávajte spolu s jedlými kvetmi a servírujte na podnose. Tieto koláčiky si zaslúžia špeciálne miesto na vašom stole i vo vašom žalúdku. Prajeme vám dobrú chuť.

image
Kaufland

Pripravte si citrónovo-ovocné mini koláčiky podľa Miňa Macuľu

Budete potrebovať:

140 g cukru K-Bio

15 g citrónovej kôry

110 g vajca

30 g mandľovej múky K-Bio

65 g hladkej múky

25 g kukuričného škrobu

2,5 g prášku do pečiva

25 g mlieka

80 g masla K-Bio

 

Citrónová ganache:

100 g citrónovej šťavy

40 g kryštálového cukru

3,5 g plátkovej želatíny

150 g bielej čokolády

180 g smotany na šľahanie

Ako na to:

Cukor premiešame s citrónovou kôrou, pridáme vajce, múku, škrob, prášok do  pečiva a mlieka a prešľaháme cca 40 sekúnd. Pridáme maslo a prešľaháme ďalších 15 sekúnd. Pripravene cesto dáme do chladničky na hodinu odstáť. Následne ním naplníme cukrárske vrecko a plníme formy asi do troch tretín. Pečieme vo vyhriatej rúre na ventilátore na 175 °C približne 14 -16 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy.

Pripravíme si ganache. Želatínu hydratujeme vo vode. Citrónovú šťavu s kryštálovým cukrom zohrejeme asi na 80 °C alebo kým sa cukor nerozpustí. Pridáme hydratovanú želatínu, premiešame a touto zmesou prelejeme čokoládu. Premixujeme ponorným mixérom, pridáme smotanu a znovu premixujeme. Prikryjeme potravinovou fóliou a dáme schladiť do chladničky na 12 hodín. Potom už len ľahko prešľaháme a použijeme na zdobenie koláčikov. Zdobenie dokončíme s čerstvým ovocím, podľa fantázie a chuti.

Oslavy tých najlepších chutí sa práve začali, pridajte sa aj vy

Už 25 rokov vám Kaufland z lásky k Slovensku každý deň prináša širokú ponuku kvalitných výrobkov za senzačne nízke ceny. K svojmu výročiu pripravil letnú kampaň plnú čerstvosti. Okrem cukrára Miňa Macuľu sa do nej zapojili aj krásna Soňa Schwarcz a herec Oliver Oswald. Nech už plánujete záhradnú párty, rodinný obed alebo len letné varenie bez stresu, s K-Bio produktmi z Kauflandu to pôjde samo.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
05. december 2025 18:14