StoryEditor

Dva veľké športové sviatky

29.12.2005, 23:00

Rok 2006 prinesie dva veľké športové sviatky -- olympijské hry v Turíne (10. -- 26. februára) a majstrovstá sveta vo futbale v Nemecku (9. júna -- 9. júla).
Slovenskí reprezentanti by prvýkrát v ére samostatnosti chceli siahnuť na olympijskú medailu zo zimných hier, doterajším maximom sú dve štvrté miesta biatlonistiek (štafety a Sone Mihokovej v šprinte) v Nagane 1998. Práve výprava biatlonistov otvorene hovorí o zisku cenného kovu, aj keď tohtosezónne výsledky zo Svetového pohára zatiaľ týmto ambíciám nenasvedčujú. Sen o niektorej z medailí snívajú aj hokejisti, ktorí chcú odčiniť fiasko z Nagana a Salt Lake City, kde sa nekvalifikovali ani do hlavného turnaja. Zásluhou zjazdárky Veroniky Zuzulovej a bežeckého tandemu Martin Bajčičák a Ivan Bátory myslia na najvyššie méty aj lyžiari. Slováci si dodnes vybojovali 52 olympijských miesteniek, čo je najviac z doterajších troch účastí na ZOH. Dosiaľ najväčšiu výpravu mali slovenskí reprezentanti pred štyrmi rokmi v Salt Lake City, kde sa predstavilo 50 športovcov.
Slovenská reprezentácia, žiaľ, bude chýbať na druhom vrchole roka -- MS vo futbale. Zverenci trénera Dušana Galisa si z kvalifikácie vybojovali účasť v baráži, v nej však boli nad ich sily favorizovaní Španieli (vonku 1:5, doma 1:1). Slovensko tak bude mať v Nemecku zastúpenie iba na rozhodcovskom poli, kde má vysoké renomé jeden z najlepších arbitrov Ľuboš Micheľ.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. máj 2024 22:21