StoryEditor

HP lídrom v predaji počítačov

20.06.2006, 00:00

Spoločnosť HP Slovakia si udržiava postavenie najlepšieho predajcu počítačov na Slovensku ďalší kvartál za sebou. So štvrtinovým podielom na trhu a takmer 30-percentným medziročným nárastom je značka HP najpreferovanejšou pri výbere notebookov a desktopov na Slovensku. Ostatní konkurenti dosahujú trhové podiely od 2 do 14,5 percenta.
Tieto výsledky vyplývajú z analýzy spoločnosti IDC za prvý kvartál roku 2006, keď spoločnosť Hewlett-Packard Slovakia dosiahla 35-percentný podiel na trhu notebookov. V porovnaní s výsledkami z minulého roka to predstavuje takmer 60-percentný nárast. Aj naďalej si HP Slovakia udržiava prvé miesto na trhu desktopov. V sledovanom štvrťroku sa na Slovensku predalo 4 503 desktopov značky HP, čo predstavuje 16,6-percentný podiel na trhu.
Divízia osobných systémov (PSG -- Personal Systems Group) spoločnosti HP Slovakia dosahuje výborné výsledky nepretržite už tretí rok za sebou. Z jej širokého portfólia na slovenskom trhu sú najúspešnejšími produktmi notebooky série HP Compaq nx6100 a osobné počítače série HP Compaq dc7600. V nasledujúcich dňoch HP prinesie na trh nový rad firemných notebookov, ktorý významne rozšíri možnosti ich využívania na cestách. V najbližších dňoch budú ohlásené ďalšie nové produkty z viacerých produktových radov. Medzi najzaujímavejšie patrí 7 modelových radov notebookov a nový zlepšený vreckový počítač s možnosťou bezdrôtovej komunikácie.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
26. apríl 2024 11:25