StoryEditor

Vedeli ste?

25.10.2006, 00:00

O USA
-- Výdavky na vyššie (terciálne) vzdelanie sú v USA v porovnaní s HDP vyššie ako v iných krajinách OECD (2,9 percenta v roku 2003) a rastú (v roku 2000 a 1995 boli 2,7 percenta z HDP).
-- Výdavky na vzdelávanie z verejných zdrojov tvoria viac ako 15 percent z celkových verejných výdavkov. Z krajín OECD má vyšší podiel iba Mexiko a Nový Zéland.
-- Podiel súkromných zdrojov vo vyššom vzdelávaní v USA je vyšší ako v ktorejkoľvek krajine OECD, okrem Kórey.
-- Vyššie vzdelanie má v USA 39 percent dospelej populácie vo veku od 25 až 64 rokov. Priemer krajín OECD je 31 percent. Vysoká miera vyššieho vzdelania má v USA svoju históriu. Pravda však je aj to, že niektoré iné krajiny túto métu už doháňajú.
-- USA sú najpopulárnejšou krajinou vyhľadávanou zahraničnými študentmi. To sa však mení. Najväčším nárastom podielu "na trhu" so zahraničnými študentmi sa v ostatnom období tešia Austrália, Francúzsko, Japonsko a Nový Zéland, nezaostávajú ani Rusko a Južná Afrika. Najväčšiu časť zahraničných študentov na vysokých školách v USA tvoria Aziati. Pre študentov z USA je najpopulárnejšou destináciou Spojené kráľovstvo.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
27. apríl 2024 07:20