StoryEditor

Súťaž pre kreatívnych učiteľov

07.06.2007, 00:00

Cieľom súťaže Cena Slovak Telekom je inšpirovať učiteľov, aby vo svojom predmete využívali moderné informačné technológie a vymieňali si navzájom odborné a metodické skúsenosti z ich využívania. V minulom, prvom ročníku súťaže tak vzniklo 186 originálnych prác pedagógov zameraných na využívanie informačných technológií na vyučovaní. Tieto práce zároveň vytvorili základ virtuálnej knižnice pre pedagógov i verejnosť. Kto má záujem, môže si na stránke www.cenast.sk vyhľadať prácu, ktorá mu môže pomôcť oživiť práve jeho predmet.
Učitelia, ktorí majú v tomto smere vlastné know-how, sa môžu prihlásiť do druhého ročníka súťaže a získať uznanie medzi kolegami aj finančnú odmenu. Najlepšie práce budú v každej kategórii ocenené sumami 40-, 25- a 15-tisíc korún.
Písomnú prácu je potrebné prihlásiť do súťaže do 30. septembra 2007 a musí byť vypracovaná v elektronickej podobe. Odborná komisia bude posudzovať práce v troch kategóriách -- základné, stredné a špeciálne školy. Pritom jeden učiteľ môže prihlásiť aj viac prác.
Posudzovať sa bude najmä rozsah a originalita využívania informačných a komunikačných technológií, atraktívnosť pre žiakov, metodický prínos práce a využiteľnosť opísaných metód, ako aj aktuálnosť a zohľadnenie zmien prebiehajúcich v školstve. Témy písomných prác sú voľné, nesmie však ísť o spracovanie metodiky týkajúcej sa výučby informatického predmetu. Všetky informácie o rozsahu a podmienkach prihlásenia prác nájdete na stránke: www.cenast.sk

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 23:53