StoryEditor

Vizitky podnikov

27.04.2007, 00:00

Anglická coffee, fínska kahvi, vietnamská ca-phé. Slovo, ktoré netreba prekladať. Plný a silný mok čokoládovohnedej farby s intenzívnou vôňou možno piť teplý i studený, bez prísad alebo s cukrom, mliekom, lahodnou smotanou či so zmrzlinou. Najčastejšie však ako klasické espresso. Aké má byť? Presne 6,5 až 7 gramov čerstvo zomletej kávy pripravenej v espresso kávovare z vody, ktorá nesmie vrieť. V porcelánovej šálke kónického tvaru nahriatej na 40 stupňov môže byť najviac tridsať mililitrov kávy "vychladenej" na 75 až 80 stupňov Celzia s orieškovohnedou penou. Cukor a pohár vody sú samozrejmosťou. Či také dostať aj v bratislavských kaviarňach, sme zisťovali v našom miniprieskume. So špecialistom na kávu Romanom Soviarom sme ochutnali espresso v centre aj na periférii, v hoteli i nákupnom centre, za ceny dostupné pre bežného našinca aj horných desať tisíc. V každom pritom pripravovali kávu inej značky.

MAYOR CAFE
Adresa: Grösslingova ulica
Servis: porcelánová šálka s kávou bola podaná tak, aby hosť videl logo značky, ktorú pije s
pohárom chladnej vody a dvoma cukrami.
Káva: plná čokoládová chuť, hustá pevná pena, profesionálne pripravená.
Značka: Lavazza

CAFE 66
Adresa: Dunajská ulica
Servis: kávu servírovali bez pohára vody s dvoma (???) cukrami a... lyžička s uškom šálky boli po pravej ruke. V šálke bolo viac kávy ako obligátnych 30 mililitrov.
Káva: plná lahodná chuť, v pozadí bolo cítiť ostružiny, hoci káva mohla byť menej trpká.
Značka: Hardy

Plaza Bar v hoteli CROWNE PLAZA
Adresa: Hodžovo námestie
Servis: na podnose s papierovým obrúskom bolo okrem pohára vody, dvoch cukrov a keksíka aj mliečko, ktoré sme si vopred nepýtali. Dokonalý servis pokazil fakt, že v šálke bolo viac kávy ako obligátnych 30 mililitrov.
Káva: pevná a hustá pena nezachránila chuť samotnej kávy, ktorá bola príliš trpká a vodnatá, bez výhrad k samotnej príprave kávy.
Značka: Segafredo

MEDÚSA
Aresa: Michalská ulica
Servis: chýbal pohár s vodou. Kávu servírovali bez podnosu a obľúbenej sladkej drobnosti. V šálke bolo predpísaných 30 mililitrov kávy. Káva: hustá čokoládovo-oriešková pena, plná lahodná chuť, profesionálne pripravená káva.
Značka: illy

MAURO CAFFÉ
Adresa: Ivanská cesta, nákupné centrum Avion Shopping Park
Servis:
Káva:
Značka: Mauro

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 18:35