StoryEditor

Výtvarný salón

18.10.2007, 00:00

Juliana Mrvová
Bonjour restaurant
Bratislava 19. 10. -- 31. 12. 2007
Výstava ponúka diela autorky z posledných troch rokov. Maľby nadväzujúce na diplomovú sériu Les jardins récrées" (Znovu stvorené záhrady) z roku 2005, v ktorých sa zaoberala prevažne schopnosťou oka znovu rozoznávať už videné tvary a formy aj z rozostrených farebných škvŕn. Prvé obrazy boli maľované ešte klasicky, akrylovou technikou. V novších autorka používa najmä tuš a akvarel na plátne a dominantnou sa stáva škvrna a farba. Na začiatku všetkých malieb sú fotografické skice, ktoré však slúžia len na výber kompozície a v samotnom procese maľby kladie dôraz skôr na vlastnosti farby samotnej. Keďže aj tuš má svoje špecifiká, obrazy sú maľované.

Home stories
Výstavná hala Techo
Bratislava do 16. 11. 2007
Výstava Home stories s podtitulom Pohľad do vnútra rodinných domov v Rakúsku zaujímavým a nekonvenčným spôsobom predstavuje 28 vybraných rodinných domov a je súčasťou festivalu dizajnu a architektúry Design Days 2007. Prierez najzaujímavejšími rodinnými domami, ktoré boli dokončené v rokoch 2000 a 2005, ponúka živý, mnohostranný obraz architektonickej tvorby, kultúry, bývania a spôsobu života v Rakúsku. Výstava je založená na fotografiách a výkresovej dokumentácii domov, ktoré sú inštalované na stoloch a sú doplnené fotografiami majiteľov a obyvateľov domov. Portréty umocňuje komplexný pohľad na predstavené domy. Výstava je výpoveďou o architektúre u našich západných susedov.

Frédéric Bonnetain: V stopách športovcov
Hotel Danube
Bratislava 18. 10. -- 17. 11. 2007
Francúzsky fotograf sa do Bratislavy vracia predstaviť verejnosti ďalší zo svojich realizovaných snov -- výstavu portrétov slovenských športovcov, ktoré nafotil počas májovej návštevy. Počas troch májových dní pózovali v hoteli Danube i v bratislavských uliciach pred objektívom jeho fotoaparátu dva tucty mladých slovenských športových talentov, ba dokonca majstrov vo svojich disciplínach. Výstava predstavuje výber tých najlepších snímok z tohto netradičného fotografického maratónu.

menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 21:05