StoryEditor

Chcete zaujať v práci? Aj na kravate záleží

16.11.2013, 11:01
Rada pre mužov – zvážte, akú kravatu si dáte pred odchodom do práce. Mala by vám dodať osobitosť a švih.

Rada pre mužov – zvážte, akú kravatu si dáte pred odchodom do práce. Mala by vám dodať osobitosť a švih. Vzory typu žlté kačičky alebo myšiak Mickey, aj keby ste takú kravatu dostali od partnerky z lásky, vo vašom okolí vyvolajú akurát pochechtávanie kolegov a kolegýň v kuchynke.

Univerzálnym materiálom pre kravaty je čistý hodváb alebo zmes vlny a hodvábu. Kvalitu spoznáte podľa fixačnej vložky, mala by byť totiž dostatočne jemná a podľa diagonálneho strihu s vláknami naprieč.

Tradičnou farbou kravaty sú odtiene červenej, ideálna je burgundská či hrdzavá. Pekná je aj námornícka modrá, žltá, tmavošedá a čierna. Najlepšie vzory sú tkané svetlé bodky s veľkosťou špendlíkovej hlavičky alebo drobné, rovnomerne rozmiestnené geometrické motívy.

Zaujímavé stretnutia

Na kolegov a partnerov na schôdzke si môžete získať aj pripomenutím určitej skúsenosti v pravej chvíli. Je na to jednoduchý trik. Stačí mať pri sebe pero a pohybovať sa na zaujímavom večierku. Korzujete a zoznamujete sa s ľuďmi rôzneho zamerania a z rôznych firiem. Tu sa zarozprávate s bankárom, tam zase s „pi-ár-istom“, s obchodným riaditeľom a jeho manželkou, ktorá pečie fantastické koláče a má cukráreň. Viete, že by ste sa na nich niekedy mohli pracovne obrátiť, teda že sa vám taký kontakt hodí. Vymeníte si vizitky. Za pár mesiacov si na stretnutí spomeniete, nájdete vizitku a napíšete: „Pred polrokom sme sa stretli na večierku banky a já sa teraz na vás obraciam s prosbou.... a tak ďalej. Váš mail však oveľa lepšie zapôsobí, ak sa v ňom trebárs niekde na konci zmienite o niečom osobnom, o niečom, o čom ste sa vtedy osobne rozprávali na spomínanom večierku. Ale ako si na to spomenúť v záplave iných informácií?

Vizitky pomocníčky

Vo chvíli, keď na večierku dostanete vizitku, nenápadne si na jej zadnú stranu poznamenajte niečo o dotyčnom človeku. Trebárs to, že hovoril o tom, že jeho najobľúbenejšie víno je Silván alebo že čítal výbornú knihu. Alebo že má rád sushi. A v maili to nenápadne pripomeňte. Že ste si to zapamätali. Takouto poznámkou si nepochybne získate priazeň kohokoľvek.

Zdroj: idnes.cz

01 - Modified: 2024-04-20 15:00:00 - Feat.: - Title: Či už je to partner, kolegyňa alebo blízka rodina: Takto zistíte, že s vami niekto manipuluje 02 - Modified: 2024-04-05 22:00:00 - Feat.: - Title: Šatníky Slovákov zažívajú epický súboj. Bavlna odpovedá na provokáciu polyesteru, preteky okorenila aj ropa 03 - Modified: 2024-04-02 15:10:53 - Feat.: - Title: Ohováranie či závisť: Takto môžete prežiť bez hádok a konfliktov v ženskom kolektíve 04 - Modified: 2024-03-26 10:35:39 - Feat.: - Title: Strach z neúspechu 05 - Modified: 2024-03-17 08:00:00 - Feat.: - Title: Prečo sekáče a aplikácie na predaj nepotrebného oblečenia neriešia problém s odpadom? Vysvetlíme ti, v čom je problém
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
25. apríl 2024 06:37