StoryEditor

9 tipov, ako konečne zarobíte viac. Zistite, ktorý pomôže vám

13.02.2015, 18:53
Autor:
fnkfnk
Prestaňte fňukať a závidieť. Aj to je recept na úspech a viac peňazí na účte.

1. Pýtajte si mzdu, ktorá vám patrí

A to už od začiatku. Plat „o stovku nižší“ mesačne znamená 1200 eur menej za rok. A 12-tisíc menej za 10 rokov. Existuje totiž predpoklad, že tú „stovku“ už nikdy nezískate. Aj keď vám plat zvýšia, zvýšia vám ho z nižšieho základu.

2. Majte dve práce

Áno, možno trochu provokačná „rada“. Platí však, že dva džoby (alebo dobrá „bokovka“), vám naozaj zagarantujú rýchlejšie dosiahnutie finančných cieľov. Okrem toho, získavate viac kontaktov, firemné benefity z dvoch firiem a podobne.



3. Vzdelávajte sa

A vzdelávajte sa správne. Vo vyspelom svete to je takto: čím lepšie vzdelanie, tým lepšia práca a mzda. Platí to o najmä štartovacej pozícii – je výrazne väčšia šanca, že na trhu práce uspejete lepšie s IT odborom ako s učiteľstvom či sociológiou. Dôležité je tiež dodatočné vzdelávanie.


Ako sa dostať do povedomia vďaka tomu čo ma baví a čo robím na webe? Spýtajte sa komičky Evelyn.
 

4. Zarábajte na svojich koníčkoch

Ak ste šikovní a nechýba vám nadšenie, môžete sa pridať k tisícom ľudí, ktorí aj u nás získavajú peniaze (často nie malé) vďaka svojim blogom, webstránkam či aktivite na sociálnych sieťach. Možnosťou je aj písanie kníh či predaj vlastných umeleckých výtvorov. Napríklad aj cez vlastný e-shop.

5. Prenajímajte

Vieme, že nie každý má to šťastie vlastniť viac nehnuteľností, ako potrebuje sám. A nie každý má voľné peniaze, ktoré by mohol investovať do kúpy investičnej nehnuteľnosti. Ak ale patríte k tým, čo môžu prenajímať – prenajímajte. Zabezpečíte si rozumný bočný príjem.



6. Predávajte

Zbavujte sa priebežne vecí, o ktorých viete, že ich už potrebovať nebude. A urobte to predtým, než sa pokazia alebo definitívne stratia hodnotu. Týka sa to starších notebookov, mobilov, audia či bicykla. Ani neviete ako a máte vreckové na dovolenku.

7. Prestaňte sa vyhovárať!

Za dobrou prácou musím dochádzať priďaleko. Nemám šťastie. Šéf na mne sedí. Ostatní, ktorí peniaze majú, ich získali protekciou. Alebo kradnú. Nie. Prestaňte sa vyhovárať. Na čokoľvek. Ak máte výhovorku na všetky body z tohto zoznamu, tiež to nie je úplne OK. Nebuďte zatrpknutí a urobte prvý krok.

8. Nezáviďte

Namiesto toho, aby ste závideli šéfom, kolegom ktorí zarábajú lepšie, susedom s lepším autom alebo spolužiakom zo základnej, ktorí sú míle pred vami, sa nimi inšpirujte. Pokojne si vyberte aj svoj vzor. Okrem toho, je vedecky dokázané, že váš sociálny status priamo ovpylvňuje sociálny status tých, s ktorými sa stýkate. To znamená: obklopujte sa úspešnými ľuďmi. Nie frflošmi.

9. Inšpirujte sa

Na webe existujú desiatky ďalších „10 tipov, ako...“ článkov. Všetky vám určite zmysel dávať nebudú, ale mnohé z nich sú naozaj inšpiratívne – aj pokiaľ ide o vaše príjmy, prácu a kariéru.

Zdroje: getrichslowly.org, red

Snímky: archív HN, Stratégie, Tetranergy.com

01 - Modified: 2007-03-14 15:30:00 - Feat.: 0 - Title: Súboj Zvolena so Slovanom bez jednoznačného favorita
01 - Modified: 2024-04-18 09:00:00 - Feat.: - Title: Instagramový trend Cash Catch dorazil aj k nám. Kde na Slovensku môžeš nájsť ukryté peniaze? 02 - Modified: 2024-04-12 08:50:32 - Feat.: - Title: Že roboti kradnú prácu je mýtus, nové technológie zvyšujú význam úlohy ľudí, vraví manažér Amazonu 03 - Modified: 2024-04-14 20:37:28 - Feat.: - Title: Slováci sa pustili do investícií smelšie. V tomto držíme peniaze 04 - Modified: 2024-04-08 07:47:30 - Feat.: - Title: Žena vyhrala v lotérii 1,3 milióna, okamžite sa rozviedla s manželom. Ten to zistil a daj ju na súd, pripravil ju o celú sumu 05 - Modified: 2024-04-05 08:00:00 - Feat.: - Title: Tento štát zistil, že má na účte 1,8 miliardy navyše. Nikto nevie, odkiaľ sa vzali ani čo s nimi robiť
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
19. apríl 2024 05:40