StoryEditor

Absurdné. Platím pokutu za zrušenie neexistujúceho účtu

21.11.2013, 16:00
Autor:
nedned
Toto nie je možné! Povzdychnete si pri výpise mesačných bankových operácií a poplatkov, ktoré vám za ne banky naúčtovali.

Ktoré z nich sú podľa Slovákov a Čechov  najabsurdnejšie? Tu je zopár „skvostov“, ktoré nominovali do IX. ročníka Ankety o najabsurdnejší bankový poplatok 2013. Tú spoločne realizujú portál bankovnipoplatky.com a Hospodárske noviny.    

Poplatok za kartu v šuplíku, Jarka
Na výpise sa mi v septembri objavil nový mesačný poplatok za nepoužívanú kreditnú kartu. K zrušeniu karty ma prinútila veta operátorky ČSOB „prevedenie poplatku máte bezplatné“.  

Poplatok za zvolenú službu, aj keď som si žiadnu nevolil, John
Mal som kreditnú kartu v Českej sporiteľni. Po čase som našiel na výpise poplatok 10 korún mesačne. Pri otázke na pobočke mi bolo povedané, že je to poplatok za zvolené služby. Opýtal som sa, akú službu som si teda zvolil, vraj žiadnu a za to je ten poplatok.

Nazývajme veci pravým menom, Vašek
Celá anketa je síce správna vec, ale celá absurdita sa prejaví až vtedy, keď nazveme jednotlivé poplatky pravými menami.
Takže:
Poplatok za vedenie bežného účtu = poplatok za to, že si banka pamätá, koľko mi dlží
Poplatok za prijatú platbu = poplatok za to, že som banke požičal ďalšie peniaze  
Poplatok za odchádzajúcu platbu = poplatok za to, že som si dovolil časť svojich peňazí vziať späť

Šialenosť – euro platba, Radka Pascotto
Omylom som zo svojho „euro“ účtu poslala čiastku 300 euro na ten istý euro účet. Takže operácia žiadna, ale peniaze zablokované na 24 hodín a poplatok 19,90 eur (takmer 7%)!
 
Poplatok za zrušenie účtu, ktorý zapríčiní nezrušenie účtu, Pavla Ch.
Ide o poplatok za zrušenie účtu, ktorý zapríčiní, že účet nie je zrušený, pretože poplatok nemôže byť strhnutý z účtu, na ktorom je 0 Kč. Na účte, o ktorom si jeho „bývalý“ majiteľ myslí, že neexistuje, je tak dlh, ku ktorému sa pripočítavajú sankcie a banka považuje za dôležité vás a tom informovať až vo chvíli, keď banke dlžíte cez päť tisíc korún. Najabsurdnejšie ale prito  je, že táto situácia vznikla z poplatku za zrušenie účtu, vďaka ktorému sa účet nikdy nezrušil.

Absurdný poplatok za výber úrokov, Viera
Som klientkou Primabanky, v ktorej mám opakovaný termínovaný vklad na 18 mesiacov. Úroky z termínovaného vkladu banka po každých 18 mesiacoch presúva na účet, ktorý si na tento účel vytvorila. Keď som si vybrala tieto peniaze, lebo banka ich už vlastne neúročí, tak som musela zaplatiť poplatok za hotovostný výber – nepochopiteľné.

Už to nie je poplatok, ale náklad, Majka
V Českej sporiteľni som jednorázovo uhradila pôžičku. Táto predčasná úhrada bola možná v zmluve  bez poplatku. A aha, na vyúčtovaní sa objavila položka „Náklad na predčasné splatenie úveru“  1 500 korún.

 

Máte zaujímavejšieho nominanta? Nečakajte a zapojte sa do ankety sami.

Bankový nezmysel môžete navrhnúť až do 30. novembra TU.

 

01 - Modified: 2005-09-22 14:07:10 - Feat.: 0 - Title: MMF tvrdí, že svetové hospodárstvo si zachováva dynamický rast
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
28. apríl 2024 14:42