StoryEditor

Zabudnite na šampanské a drahé autá. Dojem urobí niečo iné

09.02.2015, 09:46
Autor:
fnkfnk
Drahé hodinky sa v konečnom dôsledku oplatia. A pomôžu vám k úspechu. Pozrite si dôvody, prečo.

Dilema. To je pocit, ktorý zrejme zažíva väčšina (nielen) mužov, keď stojí pred výkladom s luxusnými hodinkami. Otázka znie: je vôbec ten malý kúsok kovu a kože hodný investície vo výške stoviek či skôr tisícok eur? Oplatí sa vrážať ťažko zarobené peniaze do imidžovej záležitosti, akou sú hodinky?

Experti tvrdia: áno. Prinášame dôvody, prečo je to tak.


Ikona medzi luxusnými hodinkami - značka Breitling.


1. Naozaj presné meranie času

Okrem estetického hľadiska majú hodinky aj čisto praktickú vlastnosť: ukazujú čas. A platí, že špičkové značky sú naozaj spoľahlivé. Masovo produkované lacné hodinky sa vyrábajú doslova ako na páse. A sotva prežijú päť rokov v plnom nasadení a bez poruchy. Na druhej strane, top výrobcom trvá výroba jedných hodiniek aj niekoľko mesiacov (ba dokonca aj dva roky, ako je to v prípade niektorých modelov od Patek Phillippe) a spoľahlivo fungujú mnoho desaťročí.


Švajčiarske IWC Schaffhausen. 


2. Investičná hodnota

Platí teda, že luxusné hodinky sú dlhodobou investíciou – v zmysle funkčnosti a toho, ako dlho kupcovi vydržia. Avšak nielen to. Ide aj o investíciu v „peňažnom“ zmysle slova. Sú – v eknomickej terminológii – uchovávateľmi hodnoty. Ceny drahých kúskov za posledné desaťročia vyleteli nahor. Bude to platiť aj v budúcnosti. Samozrejme iba pri precízne spracovaných hodinárskych dielkach s obsahom drahých kovov či kameňov. Lacným masovým modelom sa ale rast ceny určite vyhne.


Model od značky Piaget. Podľa rebríčkov je to šiesta najluxusnejšia značka hodín na svete.


3. Decentný znak bohatstva

Buďme chvíľu naozaj úprimní: na tomto svete záleží, ako vyzeráte. Tak ako je viac pravdepodobné, že krásna žena pritiahne vašu pozornosť skôr, ako neaktraktívna, dobre oblečeného gentlemana si okolie všimne skôr, ako „šupáka“.

Kvalitné hodinky sú rešpektovaným a viditeľným znakom toho, že si človek potrpí na detaily. O to viac ako sú skombinované s dobrým oblečením. Hodinky sú zároveň dostatočne decentným a kultivovaným znakom „bohatstva“. Naleštené autá, predražené Šampanské – z toho môže kričať „včera som mal výplatu!“. Pri hodinkách platí: viem, čo chcem a nič nemusím nikomu dokazovať.


Ullyse Nardin je "brand" s puncom námorníckej tradície. 


4. Dedičstvo z otca na syna

Že sú hodinky hodnotnou investíciou, už vieme. Okrem toho ale plnia aj úlohu cenného dedičstva, ktoré sa prenáša z generácie na generáciu. Často doslova z otca na syna. Má to aj symbolický význam – keď sa chlapca stane dospelý muž, otec mu daruje hodinky, ktoré on dostal od svojho otca. Platí to aj v prípade smrti. Zatiaľ čo zdedené peniaze sú zvyčajne malou náplasťou na bolesť po strate blízkeho, zdedené hodinky sa spájajú s príjemnou spomnienkou na charakter daného človeka.

Suma summarum, naša rada znie: investovať do hodiniek sa oplatí. Samozrejme, je nutné, aby ste spĺňali základný predpoklad: mať na to.

Zdroj: www.realmenrealstyle.com

Ilustračné snímky: Press databázy IWC Schaffhausen, Breitling, A. Piaget, Ulysse Nardin

 
01 - Modified: 2007-03-09 14:39:00 - Feat.: 0 - Title: V Liptovskom Mikuláši sa školili nižší štábni dôstojníci z Európy a Ázie
01 - Modified: 2024-04-15 13:42:00 - Feat.: - Title: Alagič sa kajá: Firma jej zrušila biznisovú spoluprácu kvôli Pellegrinimu. Najprv penila, teraz toto! 02 - Modified: 2024-03-30 23:00:00 - Feat.: - Title: Kino, luxus a extrémne pohodlie? „Dodávka“ od Lexusu na trhu nemá konkurenciu 03 - Modified: 2024-04-15 09:00:00 - Feat.: - Title: Zlé správanie sa k čašníkom či ženy bez koníčkov. Muži sa podelili, čo im na opačnom pohlaví najviac prekáža 04 - Modified: 2024-03-24 12:11:11 - Feat.: - Title: Hodinky nie sú len praktickým, ale aj estetickým doplnkom: Naučte sa ich ladiť aj so zvyškom outfitu 05 - Modified: 2024-03-24 10:59:30 - Feat.: - Title: Šéf exportérov: Prezident má otvárať dvere našim firmám v zahraničí. Doteraz sa to nedialo, sú demotivovaní
menuLevel = 1, menuRoute = prakticke-hn, menuAlias = prakticke-hn, menuRouteLevel0 = prakticke-hn, homepage = false
16. apríl 2024 23:43